Home
Blog
Bestemmingen
De Culebra & Vieques eilanden in Puerto Rico

De Culebra & Vieques eilanden in Puerto Rico

op 18 januari 2014
1 minuut leestijd
De Culebra & Vieques eilanden in Puerto Rico

Waar het hoofdeiland van Puerto Rico in Midden-Amerika doet denken aan de adrenaline rush van Latijns-Amerika, kennen de met palmbomen omzoomde eilanden van Culebra en Vieques de heerlijke laidback sfeer van het Caribische gebied.

Waar het hoofdeiland van Puerto Rico in Midden-Amerika doet denken aan de adrenaline rush van Latijns-Amerika, kennen de met palmbomen omzoomde eilanden van Culebra en Vieques de heerlijke laidback sfeer van het Caribische gebied. Hier tref je weinig verkeer en er zijn zelfs geen stoplichten op deze eilanden. Casino's, fast-food ketens of andere moderne invloeden zul je hier ook niet treffen. Hier kun je nog op je blote voeten een restaurant binnenstappen als je wil.

Culebra

Culebra is een eilandengroep ten oosten van het hoofdeiland van Puerto Rico. Het grootste eiland van deze groep is het gelijknamige hoofdeiland Culebra en meet zo'n 11 bij 8 kilometer. De Mount Resaca berg is hier het hoogste punt met een hoogte van 198 meter. In totaal kent de Culebra archipel 24 eilanden, waarvan Culebrita (in het oosten), Cayo Norte (in het noordoosten) en Cayo Luis Peña (in het westen) naast het hoofdeiland de grootste zijn. Enkele andere noemenswaardige kleinere eilanden langs de kust zijn Cayo Ballena, Cayos Geniqui, Arrecife Culebrita, Las Hermanas, El Mono, Cayo Lobo, Cayo Lobito, Cayo Botijuela, Alcarraza, Los Gemelos en Piedra Steven. Van de 28 km² landoppervlakte is 6 km² aangewezen als natuurreservaat. De Playa Carlos Rosario bij Culebra is een ideale plek om te gaan snorkelen en beschikt over een prachtig koraalrif.

Vieques

Iets onder de Culebra eilandengroep ligt het eiland Vieques, waar zo'n 9.500 mensen wonen op een landoppervlakte van 135 km². Internationaal staat Vieques vooral bekend om de luchtmarinebasis van de Amerikaanse Marine die hier gevestigd was. Dit leidde tot grote protesten onder de bewoners van het eiland, die protesteerden tegen de landonteigeningen en de gevolgen voor het milieu en de gezondheid. De protesten begonnen in 1999 nadat David Sanes, inwoner van Vieques, tijdens een oefening dodelijk werd getroffen door een bom en uiteindelijk werd de marinebasis in 2003 opgeheven. Tegenwoordig kun je hier weer genieten van milievriendelijke activiteiten zoals kajakken.

Meer blogs