Home
Blog
Algemeen
IJssculpturenfestival in het Chinese Harbin

IJssculpturenfestival in het Chinese Harbin

op 9 januari 2014
1 minuut leestijd
IJssculpturenfestival in het Chinese Harbin

Afgelopen zondag ging het het Chinese Harbin het jaarlijkse 'Harbin Ice and Snow Festival' van start. Dit ijzige winterwonderland in het noordoosten van China bevat bijzondere sculpturen, die gemaakt zijn van gigantische ijsblokken, die verlicht zijn met kleurrijke LED-verlichting.

Afgelopen zondag ging het het Chinese Harbin het jaarlijkse 'Harbin Ice and Snow Festival' van start. Dit ijzige winterwonderland in het noordoosten van China bevat bijzondere sculpturen, die gemaakt zijn van gigantische ijsblokken, die verlicht zijn met kleurrijke LED-verlichting. Beeldhouwers van over de hele wereld zijn hier in de twee weken voorafgaand aan het festival druk in de weer geweest met ijspriemen, beitels en lasers. Het resultaat is een tentoonstelling van extravagante kastelen, een Colosseum en Empire State Building, allemaal gemaakt met ijsblokken uit de bevroren Songhua rivier.

Het winterfestival viert dit jaar haar 30ste editie, met nog indrukwekkendere sculpturen. Het hoogtepunt is een torenhoge replica van de Hallgrimskirkja kerk in Reykjavik, IJsland. Volgens de organisatoren is dit de hoogste ijssculptuur in China ooit met een hoogte van 46 meter, gemaakt met 12.000 meter ijs. De replica is voorzien van een 240 meter lange glijbaan voor bezoekers. Ook kun je hier als bezoeker gaan schaatsen of snowboarden.

Afhankelijk van het weer, is het festival geopend tot maart 2014. Check de website voor meer info.

Top reizen naar Fès

Reisorganisaties met reizen naar Fès

Meer blogs over Fès

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4