Home
Blog
Algemeen
10 coole tunnels om te verkennen

10 coole tunnels om te verkennen

op 27 januari 2014
2 minuten leestijd
10 coole tunnels om te verkennen

We vinden het altijd spannend om door een tunnel te gaan. Vaak weten we niet wat we aan de andere kant van de tunnel zullen aantreffen. Van IJsland tot aan China, check hier 10 coole tunnels om te verkennen tijdens één van je rondreizen.

We vinden het altijd spannend om door een tunnel te gaan. Vaak weten we niet wat we aan de andere kant van de tunnel zullen aantreffen, maar in sommige gevallen is juist de tunnel zelf boeiender. Tunnels zijn mysterieus, mooi, intrigerend en soms gevaarlijk. Van IJsland tot aan China, check hieronder 10 coole tunnels om te verkennen tijdens één van je rondreizen.

Zion-Mount Carmel tunnel in Zion National Park, Utah, Verenigde Staten

De gaten in de rotswanden van deze tunnel bieden uitzicht op het prachtige Zion National Park in Utah. In 1958 stortte één van de zandstenen pilaren hier in en sindsdien heeft de tunnel een 24-uurs elektronisch beveiligingssysteem om rangers te waarschuwen mocht het weer gebeuren.

Lærdal tunnel in Sogn og Fjordane, Noorwegen

Hoe je het uit moet spreken, geen idee, maar dit is 's werelds langste tunnel en dat is indrukwekkend genoeg. De bochten en lichten in deze tunnel zijn bedoeld om bestuurders alert te houden wanneer ze door deze 24 kilometer lange tunnel rijden.

Arnarneshamar tunnel in de Westfjorden, IJsland

Nog zo'n tunnel met een onmogelijke naam. Deze korte tunnel is niet heel bekend en ligt verborgen op een snelweg in IJsland, maar zou het erg goed doen in commercials van automerken.

IJstunnel bij Jungfraujoch, Zwitserland

Vanaf de Kleine Scheidegg voert een negen kilometer lange tandradspoorbaan, waarvan zeven kilometer door een tunnel in de noordwand van de Eiger naar de top. Tijdens deze tocht moeten er 1400 hoogtemeters overwonnen worden. Het bergstation Jungfraujoch ervan is het hoogste station van Europa.

Tunnel Log in Sequoia National Park, Californië, Verenigde Staten

In 1937 viel er een gigantische boom op de weg in het Sequoia National Park in Californië. De rangers maakten hier een tunnel doorheen en sindsdien is het een top plek om een foto te maken.

Bund Sightseeing Tunnel in Shanghai, China

Waarom zou je de ferry nemen, als je voor een paar euro door deze psychedelische lichttunnel de rivier over kunt steken?

Predator Lagune bij Atlantis, Bahama's

Het knetterdure Atlantis hotel op Paradise Island, nabij Nassau, de hoofdstad van de Bahama's heeft een tunnel gebouwd door de Predator Lagune, waar je onder de barracuda's en haaien door loopt.

Greenwich voetgangerstunnel in Oost-Londen, Engeland

Deze ongeveer 300 meter lange tunnel loopt onder de Theems rivier door en verbindt Greenwich en de Isle of Dogs met elkaar. Het is er donker en groezelig en het zou nog cooler zijn als de toegang hier verboden was, maar je mag hier gewoon doorheen lopen.

Boomtunnel bij de Priorij van Christchurch in Dorset, Engeland

Deze fraaie natuurlijke tunnel loopt naar de Priorij van Christchurch in Dorset, 'één van de meest onderschatte kerken van Engeland'.

Hizkia's tunnel in Jeruzalem, Israël

De Bijbel verwijst naar een tunnelnetwerk dat er verdacht veel uitziet als deze. Hizkia's tunnel werd waarschijnlijk gebouwd als een aquaduct voor de stad Jeruzalem in de zevende eeuw voor Christus.

Meer blogs