Home
Blog
Oktober 2013

Reisinspiratie

42 blogs geschreven in oktober 2013
· Redactie
Zuid-Koreaanse toeristenpolitie gaat 'Gangnam Style'
Het wereldwijde succes van de hit 'Gangnam Style' van de Zuid-Koreaanse zanger Psy heeft nu ook de nieuwe toeristische politiemacht van het land geraakt. Tenminste, als het gaat om de outfits.
· Redactie
De beste vliegvelden voor een lange tussenstop
Je uren vervelen en ongemakkelijk zitten op een krappe stoel; wachten op een vliegveld op je aansluitende vlucht is nooit een pretje. We hebben de beste vliegvelden voor een lange tussenstop voor je op een rij gezet.
· Redactie
Het Colosseum in Rome wordt gerenoveerd
Wie deze herfstvakantie een bezoek aan Rome brengt zal het Colosseum aantreffen in bouwsteigers. De lang geplande renovaties aan het Colosseum zijn onlangs begonnen en zullen zo'n drie jaar in beslag nemen.
· Redactie
Gaping Gill: De grootste Britse grot
In Azië kun je vele indrukwekkende grotten bezoeken, maar veel dichter bij huis zijn ook interessante grotten te vinden, zoals Gaping Gill, de grootste Britse grot in het Engelse North Yorkshire.
· Redactie
De droogste plek op aarde: Chili's Atacama-woestijn
De Atacama in het noorden van Chili is een 970 km lange woestijn die gemiddeld op 610 meter boven zeeniveau ligt en bekend staat als de droogste woestijn ter wereld.
· Redactie
De beste paspoorten voor reizigers
Het Nederlandse paspoort behoort tot één van de beste paspoorten ter wereld voor reizigers als het gaat om het aantal landen waar Nederlanders naartoe kunnen reizen zonder visum.
· Redactie
Richard Branson's nieuwe huis op Necker Island
Heb je er ooit van gedroomd om een compleet eiland voor jezelf en je familie en vrienden te hebben? Voor $60.000 per nacht kun je Sir Richard Branson's Necker Island huren met 30 volwassenen en 6 kinderen.
· Redactie
6 mooie en bizarre bruggen
De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.
· Redactie
Komische nieuwe veiligheidsvideo van Air New Zealand
Air New Zealand staat al langer bekend om zijn marketinghumor en komt ook dit keer weer met een nieuwe grappige veiligheidsvideo getiteld 'Safety Old School Style'.
· Redactie
Zuid-Korea's tweede stad: Busan
Busan ligt in het zuidoostelijke puntje van Zuid-Korea's schiereiland en kan zich voegen bij steden als Milaan, Osaka, Melbourne en Manchester als 'tweede stad'.
· Redactie
Alternatieven voor Amerika's gesloten Nationale Parken
Sinds begin vorige week zijn door de 'shutdown' in het Amerikaanse Congress alle 401 Nationale Parken in Amerika gesloten. Wij geven je enkele goede alternatieven voor een toch geslaagde Amerika rondreis!
· Redactie
11 eilanden die dreigen te verdwijnen
Recente onderzoeken schattten dat de zeespiegel in het jaar 2100 met zo'n 40 tot 140 centimeter gestegen zal zijn, waardoor diverse eilanden dreigen te verdwijnen. Een overzicht.
· Redactie
Europa's best bewaarde geheim: Montenegro
Het is één van Europa's kleinste landen en best bewaarde geheimen: Montenegro, met zijn schitterende 295km lange kustlijn, diverse Nationale parken, schiereiland Kotor en feestbadplaats Budva.
· Redactie
Zo ziet Barcelona's Sagrada Família er in 2026 uit
De basiliek Sagrada Família in Barcelona is al meer dan 130 jaar in aanbouw en heeft nog 13 jaar te gaan tot zijn voltooiing, maar de wereld kan nu een indruk krijgen van hoe hij eruit komt te zien.
· Redactie
's Werelds mooiste fonteinen
Openbare fonteinen werden oorspronkelijk aangelegd om te drinken en te baden, maar tegenwoordig hebben deze sierlijke bewegende sculpturen vooral een decoratieve functie en trekken ze publiek van over de hele wereld. Bekijk enkele van de mooiste fonteinen ter wereld!
· Redactie
Stedentrip Lissabon in de herfst
De Portugeese hoofdstad Lissabon is een van de weinige Europese hoofdsteden die beschikt over zowel een rivier als een kustlijn. Hierdoor is het een populaire bestemming voor reizigers die actieve vakantieplannen graag combineren met prachtige uitzichten over de zee.
· Redactie
8 dingen die je niet mag missen in Istanbul
Istanbul heeft bezoekers dan ook veel te bieden. Hier geven we je 8 dingen die je zeker niet mag missen in Istanbul!
· Redactie
VIDEO: Jaguar dood kaaiman
In deze video demonstreet 'Mick Jaguar' waarom jaguars de krachtigste beet van alle katachtigen hebben door in het Pantanal moeras in Brazilië een kaaiman met één beet uit te schakelen.
· Redactie
Chinese toeristen krijgen voorschriften: peuter niet in je neus
Chinese toeristen zouden niet in het openbaar in hun neus moeten peuteren, plassen in zwembaden of reddingsvesten uit vliegtuigen moeten stelen. Dit zijn enkele voorschriften die de Chinese Nationale Toerisme Administratie heeft gepubliceerd.

Archief