Home
Blog
December 2013

Reisinspiratie

46 blogs geschreven in december 2013
· Redactie
FOTOSERIE: Adembenemende winterlandschappen
Met de dalende temperaturen staat ook bij ons de winter weer voor de deur. We nodigen je uit om een met een kop thee onder een warm deken te genieten van enkele van de mooiste winterfoto's.
· Redactie
7 prachtige dorpen in Europa
Van de fjorden in Noorwegen tot aan de Middellandse Zee, Europa is boordevol prachtige dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We pikten 7 van deze prachtige dorpjes voor je uit.
· Redactie
Goede redenen om Malawi te bezoeken
Malawi is een van de landen waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt voor een bezoek, maar wat zeker op je lijstje mag komen te staan.
· Redactie
VIDEO: De wijsheid van Cambodja
Deze video laat wat ons betreft goed zien hoe prachtig Cambodja is en doet ons verlangen om terug te gaan.
· Redactie
De vurige Etna vulkaan op Sicilië
De Etna vulkaan op het Italiaanse eiland Sicilië is met 3323 meter de hoogste vulkaan van Europa. Het is na de Stromboli vulkaan ook de actiefste vulkaan van Europa en één van de actiefste van de wereld.
· Redactie
35 hilarische vertaalfouten uit China
Om je door deze vrijdagmiddag heen te helpen, hebben we 35 hilarische vertaalfouten uit China voor je op een rij gezet.
· Redactie
3 nieuwe reis-apps voor je volgende reis
We zijn gek op apps die het reizen gemakkelijker, leuker en goedkoper kunnen maken. Check hieronder drie nieuwe apps voor je volgende rondreis.
· Redactie
Het Luciafeest in Zweden
Morgen, op vrijdag de dertiende, wordt in Scandinavië het Luciafeest gevierd. Dit typisch Zweedse lichtfeest vindt plaats op de naamdag van Sint Lucia en is ontstaan uit een traditie uit de middeleeuwen.
· Redactie
Het bevroren Abraham Lake in Canada
Abraham Lake is een kunstmatig meer bij de North Saskatchewan rivier in het westen van Alberta, Canada. Vooral in de winter, wanneer het meer bevroren is, is het adembenemend mooi.
· Redactie
Nep sloppenwijk voor luxe toeristen
Er wordt geschat dat wereldwijd één op de acht mensen in sloppenwijken leven. Het Emoya Luxury Hotel in Bloemfontein, Zuid-Afrika biedt nu een 'Afrika experience' in een heus luxe resort, dat lijkt op een sloppenwijk.
· Redactie
FOTOSERIE: Verlaten kerken
Kerken zijn normaal gesproken plekken waar mensen naartoe gaan om religieuze samenkomsten wij te wonen, om te biechten of voor een rustige contemplatie. De kerken in deze serie zijn echter verlaten en overgelaten aan de elementen van de natuur.
· Laurens Taekema
Een rondreis door Brazilië
Met het WK in zicht, komt Brazilië als reisbestemming natuurlijk steeds meer in beeld. Bekijk hier een aantal leuke reistips voor deze populaire Zuid Amerikaanse bestemming.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Olifanten in Chobe National Park
De foto van de dag is er vandaag één van enkele olifanten die we tijdens een "game drive" door het Chobe Nationaal Park in Botswana tegenkwamen. We vertrokken al vroeg en al snel zagen we tussen de bosjes deze prachtige dieren. Ze waren zich rustig aan het voortbewegen. Een mooi gezicht bij een opkomende zon!
· Redactie
's Werelds grootste beschermde gebied
In het zuiden van het Afrikaanse continent bevindt zich 's werelds grootste beschermde gebied: De 'Kavango - Zambezi Transfrontier Conservation Area', ook wel bekend als KAZA.
· Redactie
Saoedi-Arabië nu open voor buitenlanders
Afgelopen week heeft Saoedi-Arabië een nieuw toeristenvisum programma gelanceerd waarmee het voor buitenlanders mogelijk is om de toeristische en historische bezienswaardigheden van het koninkrijk te bezichtigen.
· Redactie
VIDEO: De lucht van La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika. Bekijk in deze schitterende timelapse de mooie luchten en landschappen van 'La Isla Bonita'.
· Redactie
Het Polynesische Paaseiland
Paaseiland is een Polynesisch eiland in de Grote Oceaan, dat staatkundig bij Chili hoort en een provincie van dat land is. Het eiland wordt ook wel Rapa Nui genoemd en is met name bekend vanwege de 887 Moai beelden die er te vinden zijn.
· Redactie
Kobe Bryant vs. Messi in Turkish Airlines commercial
In de nieuwe commercial van Turkish Airlines nemen Kobe Bryant en Lionel Messi het opnieuw tegenelkaar op in een 'Selfie Shootout'.
· Redactie
Terra Madre Day: een ode aan lokaal eten
Op dinsdag 10 december zal over de hele wereld een ode worden gebracht aan lokaal eten tijdens 'Terra Madre Day'.

Archief