Home
Blog
Bestemmingen
VIDEO: De lucht van La Palma

VIDEO: De lucht van La Palma

op 8 december 2013
1 minuut leestijd

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika. Bekijk in deze schitterende timelapse de mooie luchten en landschappen van 'La Isla Bonita'.

La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan naast Afrika. Op dit eiland is het massa-toerisme nog niet doorgedrongen en wordt vanwege de mooie  groene natuur ook wel 'La Isla bonita' genoemd. Het eiland dankt al het groen aan de passaatwinden die de wolken aan de loefzijde van het eiland brengen en die boven het eiland losbreken of dichte nevelvelden op de bergen laten zien. Verscheidene plantensoorten profiteren van het vocht van deze wolken.

In de video 'El Cielo de La Palma' ('De lucht van La Palma') komen onder andere deze mooie wolkenpartijen voor en zien we ook de internationale sterrenwacht. Deze bevindt zich op de rand van de Caldera de Taburiente, waar Nederland samen met het Verenigd Koninkrijk twee optische telescopen beheert. De timelapse video werd gemaakt door Daniel López in opdracht van het toerisme bureau van La Palma om het astronomische toerisme naar het eiland te promoten. Check hieronder de mooie beelden van de luchten en landschappen:

Meer blogs