Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

630 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
VIDEO: Jaguar dood kaaiman
In deze video demonstreet 'Mick Jaguar' waarom jaguars de krachtigste beet van alle katachtigen hebben door in het Pantanal moeras in Brazilië een kaaiman met één beet uit te schakelen.
· Redactie
Dierenliefde!
Vandaag is het wereldwijd Dierendag en ook wij grijpen dit moment aan om extra aandacht aan dieren te besteden. Wij houden van dieren, maar dat dieren ook van elkaar houden laten deze video en foto's zien!
· Redactie
VIDEO: Zuid-Amerikaanse landschappen
Drie filmmakers uit Duitsland trokken drie maanden met hun camera's en Land Rover door Zuid-Amerika en maakten daar een video van. Het resultaat mag er wezen!
· Redactie
Een weekendje Berlijn
Wat doe je in Berlijn als je er slechts een weekend te besteden hebt? In dit artikel zetten we de 'must-sees' voor je op een rij en geven we je tips voor een geslaagd weekend in Berlijn!
· Redactie
De lelijkste dieren op aarde
Om lelijke dieren die met uitsterven worden bedreigd onder de aandacht te brengen riep de Ugly Animal Preservation Society deze maand een competitie uit, waarbij deelnemers konden stemmen op het lelijkste dier ter wereld.
· Redactie
Nieuwe wereldwonderen in 2013
Iedere zomer kiest de UNESCO nieuwe plekken uit om toe te voegen aan de Werelderfgoedlijst op basis van hun culturele, historische en ecologische betekenis. In deze post zetten we de nieuwe toevoegingen aan de Werelderfgoedlijst voor je op een rij.
· Redactie
De mooiste nieuwe wolkenkrabber ter wereld
Maak kennis met de Absolute World Tower 1 & 2, onlangs uitgeroepen tot 's werelds beste nieuwe wolkenkrabbers, voltooid in 2012. De torens maken deel uit van het Absolute City Centre complex gelegen in Mississauga, Ontario, Canada.
· Redactie
De volkswijk van Porto: Ribeira
Hier vertrokken in de vijftiende eeuw de eerste schepen naar Afrika en begon de Portugese Gouden Eeuw: de oude volkswijk Ribeira – werelderfgoedsinds 1996 – is het kloppende hart van Porto.
· Redactie
Top-10 van Australië
Australië is groot. Héél groot. Voor wie er graag eens heen wilt, maar niet een jaar de tijd heeft om het hele land te doorkruisen: check deze video met top-10 hoogtepunten.
· Redactie
Flaneren langs de Seine
Weer een nieuwe attractie in Parijs: een stuk kade langs de Seine in Parijs is omgebouwd van autoweg tot groene flaneerzone. 
· Redactie
Berlijn zien vanuit bed
Je bent lui van aard en ligt het liefst lang in bed. Maar wilt tóch wat zien, tijdens je stedentripje Berlijn. Dat kan. Met de ‘bett bike!’
· Redactie
Lissabon bekroond tot Europa’s beste citytrip
De Portugese hoofdstad Lissabon is bij de jaarlijkse World Travel Awards opnieuw uitgeroepen tot Europa’s ‘Leading City Break’-bestemming.
· Redactie
Smullen in Istanbul
Wie de Turkse keuken alleen kent van de broodjes kebab, moet maar eens naar Istanbul. Niet alleen een fantastische stad vol geweldige bezienswaardigheden, maar ook een eetwalhalla!
· Redactie
Hotels duurder geworden, behalve in Nederland
De gemiddelde prijzen voor hotelkamers zijn wereldwijd gestegen. Er zijn echter enkele uitzonderingen, waaronder Nederland. Bij ons zijn hotelovernachtingen goedkoper geworden!
· Redactie
De 3 meest afgelegen eilanden op aarde
Hou je van rust en eenzaamheid? Overweeg te emigreren naar één van deze drie meest afgelegen eilanden op aarde!
· Redactie
De rastafari van Jamaica
In het Westen vooral bekend om de dreadlocks, marihuana en reggaemuziek, maar in de basis een zwarte beweging die pleit voor een zuiverder vorm van leven en consumeren: de 'rastafari' van Jamaica.
· Redactie
VIDEO: De Nieuwe Wildernis
Op 26 september gaat in premiere de grootste Nederlandse natuurfilm ooit. Een productie van BBC Earth-achtige allure gefilmd in onze eigen Oostvaardersplassen. Check de trailer!
· Redactie
Quito: oud vs. nieuw
De hoofdstad van Ecuador is een stad met twee gezichten: het historische hart van de stad versus het moderne nieuwe gedeelte.
· Redactie
Bijagos Islands: onbekend paradijs
In de categorie onbekende paradijsjes op aarde: de Bijagos Islands, een archipel van dik 80 bewoonde en onbewoonde tropische eilanden nabij de kust van Guinea-Bissau, een evenzo onbekend land onder Senegal en Gambia.

Archief

>