Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

630 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Met school naar China?
Vergeet de schoolreisjes naar Florence, Parijs of Trier. De middelbare scholen van nu gaan naar China! Volgens het Europees Platform is China een goede bestemming voor een leerlingenreis, vanwege de steeds belangrijkere rol die het land in de wereld speelt.
· Redactie
Aït BenHaddou: Hollywood meets Marokko
Lawrence of Arabia, The Mummy, Gladiator en natúúrlijk Dunya en Desie in Marokko. Allemaal opgenomen in Aït BenHaddou. Een exotische middeleeuwse woestijnstad die vast onderdeel is van de meeste rondreizen door Marokko.
· Redactie
Great Barrier Reef wordt ‘bedreigd werelderfgoed’
Het beroemde Great Barrier Reef van Australië komt volgend jaar waarschijnlijk op de Unesco-lijst van bedreigd werelderfgoed. Dat meldde de Australische zender ABC dinsdag.
· Redactie
Ontmoet vriendelijk Azië (met korting)!
Azië: eeuwenoude boeddhistische, hindoeïstische en islamitische tradities, schitterende architectuur, muziek en dans en een verfijnde keuken. Het is een paradijs van geuren en kleuren vol mysteries en een oeroude geschiedenis! Overal komt u prachtig natuurschoon tegen en wordt u gastvrij ontvangen door de vriendelijke bevolking.
· Redactie
Zoek de zon in verre bestemmingen
Volgens de Franse weerzender Météo staat West-Europa de koudste zomer sinds het jaar 1816 te wachten. Dat is dus een mooie reden om deze zomer te kiezen voor een rondreis door een ver land. Nu vindt Weerplaza deze bewering nogal ‘uit de lucht gegrepen’, maar wie de zekerheid van een zonovergoten en warme vakantie wil hebben, kan het toch beter in een van onderstaande bestemmingen zoeken.
· Redactie
Op vakantie voor je persoonlijke ontwikkeling
Je hebt allerlei soorten vakanties: verre rondreizen, familievakanties, stedentrips, strandvakanties en ga zo maar door. Wat de laatste tijd een trend lijkt te zijn, is het combineren van een vakantie met het werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard kan ook deze vakantiesoort zoveel vormen aannemen als er vakantiegangers zijn.
· Redactie
Belangrijkste attractie Zuid-Korea heropend
Zuid-Korea heeft vijf jaar lang gewerkt aan de restauratie van Namdaemun, een topattractie voor toeristen in Zuid-Korea. Namdaemun is ‘de grote zuidelijke poort’. Deze poort is door brandstichting aan het begin van 2008 ernstig beschadigd geraakt en langdurige restauratie was dan ook essentieel om de poort weer in de oude glorie te herstellen.
· Redactie
Retro nieuwste trend in reizen
Terug naar hoe het vroeger was is een trend die je al veel voorbij ziet komen in het dagelijks leven, zoals in mode, accessoires en gadgets. Nu is ook de mogelijkheid van het ‘retro reizen’ ontdekt en duidelijk een trend geworden.
· Redactie
Word reisjournalist op Sint Maarten
Reizen naar tropische eilanden zijn typisch van die droomreizen waar je veel over fantaseert. Nu kan die droomreis werkelijkheid worden en ook nog eens voor niets. Nou ja, voor niets gaat de zon op, maar in elk geval bijna voor niets.
· Redactie
Blijf modebewust tijdens je verre reis
Als je een beetje om je heen kijkt, dan kun je er helaas vaak niet omheen. Niet alleen in de stad, maar ook op het strand zie je ze … modeflaters. De ‘fouten’ die mensen op modegebied soms maken variëren van ‘smakeloos’ tot ronduit ‘walgelijk’. Dat je in een land hier ver vandaan op een vrijwel verlaten strand ligt, betekent natuurlijk niet dat dan maar alles moet kunnen.
· Redactie
Het belangrijkste van een vakantie?
Voor het op vakantie gaan, heeft iedereen natuurlijk zijn eigen redenen, maar sommige doelen van een vakantie zijn voor veel mensen hetzelfde. Sunshine.co.uk deed onderzoek naar wat mensen van een vakantie verwachten. Specifieker eigenlijk, want onderzocht werd wat 2.000 vrouwen belangrijk vinden op vakantiegebied.
· Redactie
Voel je koning te rijk!
De komende twee jaar vieren we het 200-jarige bestaan van het Koninkrijk derNederlanden. Daarnaast vindt dit jaar natuurlijk ook de troonswisseling plaats: eenbijzondere en feestelijke gebeurtenis. Het is dus Nederland wat de klok slaat! En ookSRC-Cultuurvakanties kleurt oranje!
· Redactie
Bijzondere trouwlocaties wereldwijd
Als je gaat trouwen en je wilt er iets bijzonders van maken, dan hoort een luxe huwelijksreis naar een tropische bestemming er natuurlijk helemaal bij. Als je het echt heel luxe wilt aanpakken, dan verplaats je ook de trouwlocatie naar een verre, tropische bestemming. Hier volgen alvast enkele ideeën.
· Redactie
Bijzondere dierentuinen wereldwijd
Je hoeft niet direct een safaritocht door bijvoorbeeld Kenia of Zuid-Afrika te ondernemen om wilde dieren te kunnen zien. In veel dierentuinen lopen dezelfde dieren rond en dierentuinen vind je overal ter wereld. Hieronder vind je een aantal van wat volgens kenners de beste, mooiste, of gewoon de leukste dierentuinen ter wereld zijn.
· Redactie
De beste hardloopsteden wereldwijd
Hardlopen is een hobby, of eigenlijk nog veel meer dan dat. Als je fanatiek bent in het hardlopen, dan is het eigenlijk gewoon een must, een leefstijl. Hardlopen kun je in principe altijd en overal doen, dus ook tijdens je vakantie. De ene plek leent zich echter net iets beter voor een rondje sprinten dan de andere.
· Redactie
Pelgrimstocht rustgevende rondreis
In deze moderne tijd raast het leven in een zinderend tempo voort, niet alleen als je aan het werk bent, maar vaak ook nog tijdens je vakantie. Sommige reizigers kiezen daarom bewust voor niet zomaar een verre rondreis, maar voor het ondernemen van een pelgrimstocht.
· Redactie
Zeilreizen voor singles
Als single vind je het niet altijd leuk om tijdens je vakantie constant tussen de families met jengelende kinderen of – misschien nog wel vervelender – verliefde stelletjes te zitten. Een reis die speciaal georganiseerd wordt voor singles is dan een uitkomst. Vakanties voor singles zijn er in allerlei soorten en maten, zoals een zeilvakantie voor singles in Kroatië.
· Redactie
Pasen zorgt voor meer files
Het komende weekeinde is het weer Pasen en dat betekent vrije dagen en dus een extra lang weekeinde! Dat is natuurlijk voor veel mensen een mooie gelegenheid om er een paar dagen tussenuit te trekken. De ANWB verwacht dan ook dat er donderdag al flink wat meer files zullen staan dan op een ‘gewone’ donderdag, niet alleen in Nederland maar natuurlijk ook over de grens.
· Redactie
Reis naar Dallas winnen
Dallas … velen ‘kennen’ deze plaats wel vanwege de jarenlang razend populaire gelijknamige televisieserie. Het Amerikaanse Texas is zeker een staat die je tijdens een rondreis door de Verenigde Staten moet bezoeken. Je maakt nu bovendien kans op het winnen van een gratis reis naar Dallas!

Archief

>