Home
Blog
Algemeen
Geen eitje meer bakken in Death Valley

Geen eitje meer bakken in Death Valley

op 11 juli 2013
1 minuut leestijd
Geen eitje meer bakken in Death Valley

Een eitje bakken op de snoeihete grond van Death Valley in de Verenigde Staten: een populair toeristendingetje. Maar vanaf nu mag het niet meer. Tenzij je een pan gebruikt!

De enorme hittegolf die de Amerikaanse Death Valley teistert, heeft onaangename gevolgen. Volgens de lokale parkopzichters is er sprake van ‘hittetoerisme’. Steeds meer toeristen lijken het leuk te vinden om te kunnen zeggen dat ze de extreme hitte van Death Valley overleeft hebben. Ook bakken ze er massaal eitjes op de hete grond, in navolging van een BBC-journalist die dit fenomeen populair maakte. Met alle rotzooi van dien. Vanaf nu is dat dan ook verboden. Een eitje bakken mag, maar dan met eigen pan. En ja, ook dát lukt, in de hitte van Death Valley. 

Oven
Op 10 juli 1913 werd in Death Valley de heetste temperatuur ooit gemeten op aarde: 56,7 graden. Ook op dit moment is de hitte enorm, met temperaturen rond de 50 graden. “'Het voelt alsof je je hoofd voor een opgewarmde oven houdt, waarvan je net het deurtje hebt geopend”, aldus Philip Michaels (38) die er in een hotel werkt.

Top reizen naar Death Valley

Reisorganisaties met reizen naar Death Valley

Meer blogs over Death Valley

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8