Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Pasen zorgt voor meer files
Het komende weekeinde is het weer Pasen en dat betekent vrije dagen en dus een extra lang weekeinde! Dat is natuurlijk voor veel mensen een mooie gelegenheid om er een paar dagen tussenuit te trekken. De ANWB verwacht dan ook dat er donderdag al flink wat meer files zullen staan dan op een ‘gewone’ donderdag, niet alleen in Nederland maar natuurlijk ook over de grens.
· Redactie
Reis naar Dallas winnen
Dallas … velen ‘kennen’ deze plaats wel vanwege de jarenlang razend populaire gelijknamige televisieserie. Het Amerikaanse Texas is zeker een staat die je tijdens een rondreis door de Verenigde Staten moet bezoeken. Je maakt nu bovendien kans op het winnen van een gratis reis naar Dallas!
· Redactie
Vriendelijke bestemmingen voor je vakantie
Het is altijd prettig om tijdens je vakantie gastvrij welkom te worden geheten door de bevolking van het land van bestemming. Nu zijn de mensen in het ene land wat vriendelijker ingesteld dan in het andere land, dus in welk land moet je zijn voor een echt warm onthaal?
· Redactie
SRC viert het Ruslandjaar
Nederland en Rusland vieren in 2013 het bilaterale Nederland-Ruslandjaar. Dit jaar wordt gevierd dat er 400 jaar betrekkingen zijn tussen beide landen. Tal van Nederlandse musea, culturele instellingen en (lokale) overheden besteden met tentoonstellingen, evenementen en andere activiteiten aandacht aan het Ruslandjaar.
· Redactie
Zonnige weken bij Arke
Ben jij de koude, donkere dagen zo langzaamaan wel een beetje zat? Heb jij het inmiddels wel gehad met het ijs en de sneeuw en nu gewoon echt weer zin in zon? Kijk dan eens bij het reisaanbod van Arke (onderdeel van TUI) en droom alvast weg naar je volgende zonbestemming.
· Redactie
Samen reizen goed voor de relatie
Wat is het geheim voor een langdurige en gelukkige relatie? Cadeaus, zoals een bosje bloemen, een lekker geurtje of een doosje chocolaatjes, zijn natuurlijk altijd leuk, maar als je echt op safe wilt gaan, dan boek je een reisje voor jou en je (mogelijk toekomstige) partner.
· Redactie
Riksja Reisvraag: win jouw type reis
Reisorganisatie Riksja Travel is bijzonder goed in het samenstellen van reizen op maat. Riksja Travel luistert daarbij graag naar wat jij als reiziger van een reis verwacht en gaat zelfs nog een stapje verder. Bij Riksja Travel maak je nu namelijk kans op het winnen van precies jouw type reis!
· Redactie
Bestemmingen waar je blij van wordt
Als je op reis gaat, dan wil je natuurlijk naar een bestemming waar je blij van wordt. Convos, een soort ‘social tool’ waarmee je locaties met elkaar kunt delen, heeft met behulp van gebruikers een top tien samengesteld met de meest blije steden ter wereld. Welke dit zijn, lees je hieronder.
· Redactie
Regelmatig op vakantie goed voor gezondheid
Zou jij graag vaker op vakantie willen gaan? Gewoon doen, want uit recent onderzoek is gebleken dat regelmatig op vakantie gaan heel goed is voor je gezondheid. Een beter humeur en meer energie waren in elk geval de duidelijke kenmerken van mensen die net op vakantie waren geweest.
· Redactie
De mooiste wandelroutes ter wereld
Als wandelfanaat zoek je tijdens je vakantie natuurlijk een plek in de wereld waar je urenlang kunt blijven rondstappen. Naar welk continent je ook afreist, overal zijn er landen en plaatsen die zich bij uitstek lenen voor een actieve wandelvakantie. Hieronder volgt alvast een selectie van de topbestemmingen.
· Redactie
Blokarten op de Kanaaleilanden
Hou je van sport, natuur en de zee? Dan zijn de Kanaaleilanden echt iets voor jou. Je vindt deze eilanden als het ware tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De eilanden behoren officieel gezien noch tot Engeland, noch tot Frankrijk, want het zijn ‘autonome bezittingen van de Britse Kroon’. Wat dat precies mag betekenen is verder niet interessant, maar wel dat de eilanden nu heel goed te bereiken zijn.
· Redactie
Nieuw bij SRC-Cultuurvakanties: wandelreizen
De paden op, de lanen in! Actieve reizigers met een voorliefde voor cultuur en natuur, kunnen dit nieuwe reisseizoen uitstekend terecht bij SRC-Cultuurvakanties. In het uitgebreide reisaanbod zijn naast de vertrouwde cultuurvakanties nu ook wandelreizen opgenomen.
· Redactie
Reistrends voor 2013
Het is januari, het nieuwe jaar is inmiddels alweer volop aan de gang en veel reisliefhebbers vragen zich af wat nu eigenlijk de reistrends van 2013 zullen zijn? Gaan we dit jaar voor eco, voor een zoektocht naar onszelf of voor een culturele vakantie? Of kan het in 2013 misschien ook allemaal?
· Redactie
Holland International wint prijs als beste reisbedrijf
De prijzen voor de beste reisbedrijven van Nederland zijn afgelopen dinsdag bekendgemaakt op de Vakantiebeurs. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door de reisbranche, naar aanleiding van een onderzoek onder Nederlandse reisagenten.
· Redactie
Vakantiebeurs voor bijzondere reizen dit weekend in Amsterdam
Als je dit weekend nog geen plannen hebt en graag inspiratie wilt opdoen voor een bijzondere reis, dan kun je op zaterdag 5 en zondag 6 januari terecht op de ‘Vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ te Amsterdam. De vakantiebeurs wordt gehouden in de Beurs van Berlage en het programma is rijkelijk gevuld.
· Redactie
Niew bij SRC-Cultuurreizen: Singlereizen
Bent u single of reist u alleen omdat uw partner of vrienden andere interesses hebben en heeft u grote belangstelling voor de wereld om u heen? Ga dan mee op een single reis van SRC-Cultuurvakanties. Op de single reizen ontdekt u, onder begeleiding van de uitstekende SRC-reisleiders, de cultuur van een land.
· Redactie
Neem eens een stoombad plus
Je hebt stoombaden, zoals je die weleens op de wat luxere sportscholen vindt, en stoombaden in wellnesscentra, die vaak ook nog eens heerlijk buiten gelegen zijn. Dat is allemaal prima voor de doordeweekse dag in Nederland, maar tijdens een reis in het buitenland mag je best iets meer verwachten.
· Redactie
Reizen naar kerstmarkten populair
De traditionele kerstmarkten die elk jaar rond eind november beginnen, zijn op dit moment in volle gang en trekken meer bezoekers dan ooit. Kerstmarkten worden van oudsher gehouden in Duitsland maar ook in België en diverse plaatsen in Nederland, zoals Valkenburg, Maastricht en Amsterdam, wordt het bezoeken van een kerstmarkt steeds populairder.
· Redactie
Sawadee’s Oud&Nieuw
Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver, dan vindt namelijk het grote Oud&Nieuw Event van Sawadee plaats. Place to be: het bijzonder sfeervolle ‘Pakhuis de Zwijger’ in Amsterdam, dat handig gelegen is op loopafstand van Amsterdam CS. Wanneer? Aanstaande zondag, 25 november!

Archief

>