Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

630 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Toeren als tiener
Tienertoer; wie is er niet groot mee geworden? Nou, om precies te zijn een complete generatie mensen niet, want Tienertoer is maar liefst zeventien jaar afwezig geweest. Dat voelde voor velen als een gemis en dat vonden de mensen  achter de populaire CJP Cultuurkaart voor jongeren ook.
· Redactie
FOX reizen wint Zoover vakantie awards
FOX reizen is dit jaar wederom in de prijzen gevallen bij de Zoover Vakantie Awards. Het is dit jaar de vierde edtitie van de Zoover Awards en (net als vorig jaar) is FOX vakanties de winnaar in de categoriën "Populairste verre reizen" en "Beste vakantiesite".
· Redactie
Social travelling
Waar ter wereld je ook naartoe gaat, je zult altijd ergens moeten overnachten. Dat kan bijvoorbeeld in een tent of caravan op een camping, in een vakantiehuis, een hostel of in een hotel. Waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wat wel ontzettend leuk is, dat is ‘social travelling’; de mogelijkheid om bij ‘locals’ in huis te verblijven.
· Redactie
Geen hotel zonder WiFi
Als je vakantiegangers vraagt wat ze echt een must vinden wat voorzieningen in een hotel betreft, dan krijg je nogal verschillende antwoorden. Over één ding blijken de meeste reizigers het echter wel eens te zijn, namelijk draadloos internet.
· Redactie
Nieuwe regeling reisdocument kinderen
Vanaf 26 juni van dit jaar moeten kinderen die naar het buitenland reizen in het bezit zijn van een eigen identiteitsbewijs. Voorheen konden kinderen nog gewoon worden bijgeschreven op het paspoort van hun ouders, maar vanaf deze zomer is dat niet meer mogelijk.
· Redactie
Nano break populair
Zogenaamde ‘nano breaks’ doen het op dit moment goed bij de reisminnende medemens. Vooral Europeanen boeken met enige regelmaat een nano break, een tweedaagse last minute met één overnachting in een hotel.
· Redactie
Disney World Florida uitgebreid
Liefhebbers van de attractieparken van Walt Disney zullen zeker blij zijn met het nieuws dat Walt Disney World in het Amerikaanse Orlando, Florida, aan het uitbreiden is. Enkele attracties zijn al klaar en ook voor de nabije toekomst staan er nog allerhande uitbreidingen in de planning. Op naar de Verenigde Staten dus, om te genieten van het Magic Kingdom.
· Redactie
Naakt recreëren
Het scheelt een hoop gezeul met stapels kleding als je kiest voor een vakantiebestemming waar het is toegestaan om naakt rond te lopen. Een bekende badplaats in Europa is wat dit betreft natuurlijk Cap d’Agde aan de Franse Rivièra. In deze ‘Naked Capital of the World’ is kleding dragen een keuze, maar ook buiten Europa zijn er volop mogelijkheden om al dan niet naakt rond te lopen.
· Redactie
Japanse drankjes
De sake is misschien wel de meest bekende Japanse alcoholhoudende drank, maar in het land van de rijzende zon worden er nog veel meer alcoholhoudende dranken gebrouwen en gedronken. Wil je weten welke soorten er zijn? Hieronder volgt een kleine opsomming.
· Redactie
Vitale vakantie
Als je een reis combineert met een verblijf in een ‘gezond’ hotel dan hoef jij je nooit meer druk te maken over het vergaren van overgewicht tijdens je vakantie. Dat is namelijk iets waar veel mensen last van hebben, omdat er tijdens de vrije dagen lekker wordt gesmuld van pizza’s, patatjes en andere makkelijke happen.
· Redactie
FOX reizen genomineerd voor Zoover Awards
Dit jaar is FOX reizen wederom genomineerd voor de Zoover Awards. Net als vorig jaar toen FOX reizen zelfs deze awards won is Fox nu genomineerd in de categoriën: "Verre reizen" en "Vakantiesite".
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
Veilig, veiliger, veiligst vliegen
Er zijn verschillen tussen vliegtuigen en er zijn ook verschillen tussen vliegtuigmaatschappijen. Voor een leek is het echter niet vast te stellen met welke maatschappij je nu het veiligst van A naar B vliegt, daarom zoekt het JACDEC dat voor ons uit.  
· Redactie
Baobab reizen heeft nieuwe website
De reisorganisatie Baobab heeft deze week haar nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website ziet er fris uit en geeft de bezoekers nog meer en nog duidelijker informatie. Natuurlijk vind je op de nieuwe Baobab site ook een actueel reisaanbod met alle Baobab rondreizen overzichtelijk op een rij.
· Redactie
De Vakantiesalon in Brussel
Niet alleen in Nederland zijn we dol op vakantiebeurzen, ook onze zuiderburen organiseren graag een groots opgezette beurs rondom alles wat met reizen te maken heeft. In Brussel is momenteel ‘De Vakantiesalon’ bezig. Deze beurs is vanaf vandaag toegankelijk voor reislustige mensen en duurt nog het gehele weekend.
· Redactie
Volle maan? Feestje!
‘Full moon party’, je hebt er vast weleens van gehoord en elke zichzelf respecterende backpacker heeft er al een meegemaakt of is hard op zoek naar een goede gelegenheid hiertoe. Als je vandaag bij Haad Rin Beach in Thailand zit, dan is het straks feest. Thailand is echter niet het enige land waar je een full moon party kunt meemaken.
· Redactie
Chinees Nieuwjaar
Morgen, op maandag 23 januari, begint voor Chinezen het nieuwe jaar en overal ter wereld maakt men zich op voor allerlei kleurrijke feesten. Het jaar 2012 wordt het jaar van de draak en dat betekent een jaar vol geluk, mogelijkheden en nieuwe zaken.
· Redactie
Veel bezoekers Vakantiebeurs
De Vakantiebeurs 2012 werd dit jaar weer gehouden van 11 tot en met 15 januari en opvallend was dat er ruim vierduizend meer bezoekers op af kwamen. Dat is dus een toename van maar liefst 3,4 % ten opzichte van de editie van 2011. Reizen blijft dus in populariteit stijgen en bezoekers waren zowel geïnteresseerd in reizen binnen Europa als in reizen naar verre bestemmingen.
· Redactie
Wat wordt de trend?
Zoals elk jaar zal ook 2012 zo zijn eigen trends hebben op het gebied van reizen. Vakantiesalon Vlaanderen heeft er alvast over nagedacht en een aantal trends gesignaleerd. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Archief

>