Home
Blog
Maart 2015

Reisinspiratie

34 blogs geschreven in maart 2015
· Redactie
Bijzondere uitkijktoren voorgesteld voor New Orleans
Voor de stad New Orleans in Amerika is een 97,5 meter hoge uitkijktoren voorgesteld, waar gondels in een spiraal van boven naar beneden omheen draaien.
· Redactie
Djoser bestaat 30 jaar: feest!
Reisorganisatie Djoser bestaat 30 jaar en dat laten ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Deze week is er een speciale editie verschenen van het Djoser-magazine en daarnaast zijn er cadeau's en korting op reizen!
· Redactie
FOTOSERIE: 2.000 jaar oude rijstterrassen in de Filipijnen
Meer dan twee millennia hebben de Ifugao mensen de zijkanten van de Cordillera bergketen bewerkt tot bruikbare landbouwgrond. Deze rijstterrassen in het noorden van de Fillippijnen, stijgen als brede, monumentale trappen de lucht in.
· Redactie
Stip Reizen wint Over the Top-award voor 5e keer
Stip Reizen is er in geslaagd om voor de vijfde keer op rij de "Over the Top" award te winnen bij de 22e editie van de Champions of the Seas van Costa Cruises.
· Redactie
De turquoise blauwe wateren van Chalk Sound
Chalk Sound is een prachtige natuurlijke lagune in het zuidwesten van Providenciales, een eiland dat behoort tot de Turks- en Caicoseilanden.
· Redactie
Colombia: insider tips voor een onontdekte parel
Werd Colombia een paar jaar geleden nog vooral gezien als gevaarlijk, inmiddels staat het land er heel anders voor. Wil je een bijzonder land ontdekken dat werkelijk alles te bieden heeft? Ga dan nu naar Colombia.
· Redactie
De 5 beste Mexicaanse eilanden
Naast een enorm lange kustlijn aan de Grote Oceaan aan de ene kant en de Golf van Mexico en Caribische Zee aan de andere kant, behoren er ook vele eilanden tot Mexico. Wat de beste eilanden zijn lees je hier!
· Redactie
VIDEO: New York in de sneeuw gefilmd vanaf een paraplu
Terwijl we in Nederland kunnen genieten van een eerste echte lente dag, kun je in deze video zien hoe New York erbij ligt als het ondergesneeuwd is, gefilmd vanaf een paraplu!
· Redactie
Enorm gebouw in de vorm van een lotusbloem in China
In het hart van de Chinese stad Wujin bevindt zich een bijzonder openbaar gebouw: het Lotus Building, met een opvallend design geïnspireerd door een bloeiende lotusbloem.
· Redactie
De diepste onderwater grot ter wereld: Dean’s Blue Hole
Het is de diepste onderwater grot ter wereld, Dean’s Blue Hole op de Bahama's. Meer dan 200 meter kun je hier afdalen de duisternis in.
· Redactie
19 plaatsen die mensen altijd verkeerd uitspreken
Sommige plaatsnamen worden vaak verkeerd uitgesproken, zonder dat mensen het door hebben. In dit lijstje lees je 19 plaatsen die vaak verkeerd worden uitgesproken, en hoe je het goed uitspreekt.
· Redactie
Eenzaam kasteel in Saoedi-Arabië: Qasr al-Farid
In het noorden van Saoedi-Arabië bevindt zich een bijzondere graftombe, van vier verdiepingen hoog: Qasr al-Farid. Het is een van de belangrijkste archeologische plekken van het land.
· Redactie
De meest actieve vulkanen ter wereld
Reguliere bergen kunnen natuurlijk best indrukwekkend zijn met hun pieken en dalen, maar vulkanen zijn in veel gevallen nog een stuk indrukwekkender. Ze schieten vuur en gesmolten lava de lucht in, wat vaak gepaard gaat met flitsen en onweer. Toch zijn er nog steeds mensen die deze gevaarlijke plekken durven te verkennen. Hieronder vind je daarom een lijst met de tien meest actieve vulkanen ter wereld.
· Redactie
Nieuw bij Djoser: 15-daagse rondreis Taiwan
Met Djoser kun je vanaf nu het relatief onbekende Taiwan gaan ontdekken met deze compleet nieuwe rondreis van 15 dagen.
· Redactie
VIDEO: Vliegen door de Zwitserse Alpen in een wingsuit
Hoe graag de mens ook zou willen vliegen, zonder hulpmiddelen zal dit nooit lukken. Met een wingsuit aan kan dit gevoel van zweven door de lucht wel worden benaderd en in deze video zie je op spectaculaire wijze hoe zo'n vlucht eruit kan zien.

Archief