Home
Blog
Februari 2015

Reisinspiratie

33 blogs geschreven in februari 2015
· Redactie
Ondersteboven watervallen, ze bestaan
We hebben al heel wat bijzondere watervallen voorbij zien komen, van een waterval die in het niets uitkomt, een drie-delige waterval tot een waterval die parallel loopt met een rivier. Maar van dit type waterval hadden we nog niet eerder gehoord: ondersteboven watervallen.
· Redactie
Maak nú een reis door authentiek Cuba – voordat het te laat is
Er is geen ander land ter wereld dat op Cuba lijkt. Cuba is uniek. Hier vind je geen reclame, neonborden of merken. Wél oude Amerikaanse auto’s, fotogenieke vervallen straten, lokale sigarenmakers en het gevoel alsof je een grote stap terug in de tijd hebt gezet. Wil je het oorspronkelijke Cuba nog zien, dan moet je nu gaan. Want nu de Verenigde Staten en Cuba hun diplomatieke betrekkingen gaan herstellen zal het land snel veranderen.
· Redactie
Het Lago del Naret meer in Zwitserland
Lago del Naret is een kunstmatig meer in de Zwitserse gemeente Lavizzara, aan het eind van de belangrijkste dal Valle Maggia. Op heldere dagen is de aanblik op het meer en zijn omgeving spectaculair.
· Redactie
De mooiste bruggen ter wereld
Al eeuwen lang worden er bruggen gebouwd om het transport te vergemakkelijken en steden met elkaar te verbinden. Maar sommige bruggen zijn meer dan alleen een manier om van punt A naar punt B te komen; deze iconische bouwwerken stijgen naar het niveau van kunst en zijn uitgegroeid tot een vast onderdeel van het landschap. Wij houden van bruggen en hieronder delen we daarom graag enkele van de mooiste bruggen ter wereld!
· Redactie
Dé valentijn stedentrip van 2015: Madrid
Wil jij je geliefde verassen met een romantische stedentrip tijdens Valentijnsdag? Dan hebben wij een goede tip voor je: ga naar Madrid!
· Redactie
VIDEO: Snowboarder wordt ingehaald door lawine
In deze video is te zien hoe een snowboarder een lawine ziet ontstaan, die hem uiteindelijk inhaalt en bedekt onder de sneeuw.
· Redactie
Het rode Natronmeer in Tanzania
Het Natronmeer is een zoutmeer in het noorden van Tanzania dat bekend staat om zijn rode kleur. Ook gaan er geruchten dat het meer dieren in steen verandert.
· Redactie
Verborgen stad in Griekenland: Monemvasia
Voor de oostkust van de Peloponnesos in Griekenland ligt een Gibraltar-achtig eiland waar een stad verborgen ligt achter rotsen: Monemvasia.
· Redactie
De top 10 steden voor street food
Tijdens het reizen vinden we het heerlijk om de lokale keuken te proberen en vaak wordt het lekkerste eten gewoon verkocht op straat. VirtualTourist vroeg haar leden naar hun favoriete street food en er zitten toch en paar verrassingen in de top tien. Bekijk de uitslag hieronder en pas op: je gaat hier honger van krijgen.
· Redactie
Nieuw bij Sawadee reizen: Fietsvakanties
Sinds kort heeft reisorganisatie Sawadee haar reisaanbod uitgebreid met fietsvakanties. De fietsreizen zijn er in verschillende soorten en maten en gaan naar bestemmingen zowel binnen als buiten Europa.
· Redactie
De indrukwekkende Tuleboom in Mexico
Het is een van de oudste bomen ter wereld en volgens sommigen ook de dikste: De El Árbol del Tule, Spaans voor Tuleboom, in Mexico.
· Redactie
De 15 meest surrealistische bestemmingen
Gemaaide groene weiden, kilometers asfalt, kaarsrecht geploegde akkers en hier en daar wat water: het Nederlandse landschap is vrij saai en voorspelbaar. Elders in de wereld vallen er gelukkig genoeg plekken te bezoeken waar je mond van open valt, en dat is voor ons één van de dingen dat zo fascinerend is aan reizen. Hieronder geven we je 15 surrealistische landschappen waar je uren naar kunt kijken.
· Redactie
VIDEO: Schitterende Time-lapse van West-Amerika
Als het gaat om de mooiste landschappen ter wereld, staat West-Amerika bij ons hoog in de lijst. Wij kunnen dan ook geen genoeg krijgen van videobeelden en time-lapses van dit deel van Amerika, en Brad Goldpaint deed de afgelopen drie jaar niets anders dan dit vastleggen op camera.
· Redactie
De mooiste stranden in Griekenland
De Griekse steden kennen een lange geschiedenis van mythologie, maar daar buiten liggen eilanden met enkele van de mooiste stranden ter wereld. Van hagelwitte stranden tot diep blauwe wateren, hieronder hebben we de mooiste stranden in Griekenland voor je op een rij gezet.

Archief