Home
Blog
Bestemmingen
De indrukwekkende Tuleboom in Mexico

De indrukwekkende Tuleboom in Mexico

op 3 februari 2015
1 minuut leestijd
De indrukwekkende Tuleboom in Mexico

Het is een van de oudste bomen ter wereld en volgens sommigen ook de dikste: De El Árbol del Tule, Spaans voor Tuleboom, in Mexico.

El Árbol del Tule is een gigantische cipres boom die in het Zuid-Mexicaanse plaatsje Santa Maria del Tule staat. Het bestaan van deze boom werd tweeduizend jaar geleden al omschreven door zowel de Azteken als de Spanjaarden die de stad Oaxaca oprichtten, waardoor deze Tuleboom tot een van de oudste bomen ter wereld behoort.

Het is ook een van de grootste bomen ter wereld, waarvan gezegd wordt dat het de dikste stam heeft. Metingen van de omtrek variëren van 41 meter tot 51 meter en met een diameter van 11,62 meter is het de dikste boom ter wereld. Echter is dit dikterecord ietwat controversieel, omdat DNA-onderzoek heeft aangetoond dat het inderdaad om één boom gaat, maar volgens critici bestaat deze uit meerdere stammen.

Er zijn zeker 30 mensen (sommigen zeggen 50) voor nodig om met uitgestrekte armen de boom te omsingelen. De romp wordt wel zwaar gesteund, waardoor deze er dikker uit ziet dan in werkelijkheid het geval is. Wanneer hier rekening mee wordt gehouden, dan is de diameter zo'n 9,5 meter, net iets meer dan de Giant Sequoia boom in Californië met 8,9 meter.

De Tuleboom is bijna 40 meter hoog en daarmee het hoogste punt van de stad. De boom is inmiddels zo beroemd, dat alles in de stad om deze boom lijkt te draaien. Van de ambachtelijke markt, de kerk tot het stadsplein, alles vindt plaats rondom deze bijzondere boom.

Top reizen naar Mexico

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11 dagen
Groepsrondreis
Mexico City, Monte Alban, San Cristobal de las Casas, Agua Azul, Misol-Ha

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5