Home
Blog
Oktober 2014

Reisinspiratie

37 blogs geschreven in oktober 2014
· Redactie
Prachtige stad in de Faeröer: Klaksvik
De Faeröer zijn een eilandengroep die liggen in de driehoek van Schotland, Noorwegen en IJsland. Het prachtige stadje Klaksvik is de op een na grootste stad in de Faeröer en een belangrijke vissershaven.
· Redactie
Top 10 stranden in de Caraïben
Nu de zomer in Nederland weer voorbij is, beginnen wij alweer weg te dromen naar zonnige bestemmingen om de winter door te komen. De Caraïben zullen misschien niet direct in je opkomen, maar dit gebied beschikt toch over een paar heerlijke winterzonbestemmingen. Hieronder geven we je de top 10 stranden van de Caraïben.
· Laurens Taekema
Myanmar volgens reisblogger Karlijn
In deze rubriek vertellen reisbloggers over hun ervaringen in een bepaalde bestemming. In deze tweede aflevering deelt Karlijn tips en reisverhalen uit Myanmar!
· Redactie
VIDEO: Het leven van een piloot
Het besturen van een vliegtuig is slechts voor een kleine groep mensen weggelegd. Hoe dit eruit ziet vanuit een cockpit zie je in deze video, waarin een piloot wordt gevolgd tijdens zijn werk.
· Redactie
Taormina, de perfecte Italiaanse bestemming
Als het gaat om evenwichtige bestemmingen in Italië, dan is Taormina misschien wel het meest perfect in balans van allemaal. Deze stad ligt op een heuveltop op het eiland Sicilië en is een fascinerende mix van middeleeuwse torens, luxe winkels en kristal-blauwe stranden.
· Redactie
95 jaar KLM: KLM door de jaren heen
Afgelopen dinsdag vierde de KLM haar 95e verjaardag. Op dinsdag 7 oktober 1919 werd de KLM opgericht en op 17 mei 1920 werd de eerste commerciële vlucht uitgevoerd. In dit artikel een overzicht van KLM door de jaren heen.
· Redactie
De laatste turf kerk in Hof, IJsland
Op IJsland kom je ze nog overal tegen, de ouderwetse turfhuisjes, volledig overgroeid met gras en mos. In het plaatsje Hof staat er nog een kerk in deze bouwstijl.
· Redactie
FOTOSERIE: Beren en hun jonge welpen
Moeder beren zijn zeer toegewijd en de momenten waarop ze in het voorjaar kunnen genieten van hun jonge welpen zijn kostbaar. Hier een verzameling schattige foto's van beren en hun ouderlijke momenten met hun jongen.
· Redactie
Ondergewaardeerd paradijs: Amerikaans-Samoa
In de Zuidelijke Grote Oceaan ligt een overzees territorium van de Verenigde Staten dat een waar paradijs is: Amerikaans-Samoa.
· Laurens Taekema
Outdoor adventure travelblogs uit Nederland
Reisblogs die écht gericht zijn op actie, avontuur, sport, outdoor en het ondernemen van spannende dingen. Die bestaan! Bekijk hier ons overzicht.
· Redactie
5 dingen die je gratis in Kaapstad kunt doen
Kaapstad is een plaats met een groot contrast tussen arm en rijk, met zwarte townships en pittoreske zeegezichten. Voor twee van meest bekende bezienswaardigheden, Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat, en de Tafelberg, moet je een kaartje kopen, maar er zijn ook genoeg andere dingen die je kunt doen die helemaal gratis zijn! Hieronder zetten we er vijf voor je op een rij.
· Redactie
VIDEO: De ziel van Turkije
In deze fantastische korte video komen in hoog tempo enkele van de hoogtepunten van Turkije voorbij. Kijken!
· Redactie
Devil's Kettle, een mysterieuze waterval in Minnesota
In het Judge CR Magney State Park in Minnesota, in de Verenigde Staten, bevindt zich een raadselachtig geologische fenomeen: de Devil's Kettle waterval.
· Redactie
Angstaanjagende hangbrug met glazen bodem geopend in China
China's nieuwste attractie is een angstaanjagende hangbrug met glazen bodem, een lengte van 300 meter tussen twee rotsen overspant in de provincie Hunan, in het zuiden van China.
· Redactie
VIDEO: Schattige panda's spelen op glijbaan
Wat is er leuker dan kijken naar een panda die op een glijbaan speelt? Kijken naar 4 panda's die op een glijbaan spelen! :) Deze video is opgenomen in het Chengdu Panda opvangcentrum.
· Redactie
FOTOSERIE: 25 schitterende vuurtorens
Vuurtorens staan wereldwijd symbool voor veiligheid en vormen herkenningspunten langs kusten. Hun ligging aan het water zorgt vaak voor mooie plaatjes, en daarom in deze post 25 schitterende foto's van vuurtorens.
· Redactie
Tshechu's: De bijzondere festivals in Bhutan
In het kleine koninkrijk Bhutan, ingeklemd tussen India en China, vormen de religieuze Tshechu festivals voor velen het hoogtepunt van het jaar. Maak je een reis naar het 'Land van de Donderende Draak' dan is het de moeite meer dan waard om het rond een Tshechu festival te plannen.
· Laurens Taekema
Ontdek de Piramiden van Gizeh met Google Maps
"Ontdek de Grote Piramide met Google Maps" stond er vandaag op de Google homepage. Dat willen wij wel even zien. En je kunt niet alleen in Street View tussen de piramides doorlopen, nee Google heeft er een gave informatieve presentatie van gemaakt!

Archief