Home
Blog
Bestemmingen
Prachtige stad in de Faeröer: Klaksvik

Prachtige stad in de Faeröer: Klaksvik

op 14 oktober 2014
1 minuut leestijd
Prachtige stad in de Faeröer: Klaksvik

De Faeröer zijn een eilandengroep die liggen in de driehoek van Schotland, Noorwegen en IJsland. Het prachtige stadje Klaksvik is de op een na grootste stad in de Faeröer en een belangrijke vissershaven.

De stad is gelegen op het eiland Bordoy, in een goed beschutte baai omringd door dramatische hoge bergen met enkele van de hoogste toppen in Faeröer. Aan de noordkant ligt de 750 meter hoge Enniberg, de hoogste kaap in wereld, die vrijwel verticaal uit de oceaan omhoog komt. Een piramide achtige berg ligt op het eiland Kunoy, boven de ingang van de haven. Deze berg vormt een goede bescherming tegen de golven van de noorderlijke oceaan.

Klaksvik ligt in de beste natuurlijke haven van het land met veel visserij en visverwerking activiteiten, zowel op zee als op het land. Hierdoor is Klaksvik het belangrijkste visserij-centrum in de Faeröer eilandengroep. Ongeveer 10% van de bevolking van het land woont in Klaksvik, maar de stad is goed voor 30% van de totale vis exportproducten van het land. Dit is belangrijk als je bedenkt dat 98% van de invoer van de Faeröer wordt gekocht met de opbrengst van de visvangst.

De eerste nederzetting van Klaksvik dateert uit de Vikingtijd, maar het duurde tot de 20e eeuw totdat er een grote, moderne stad werd gevormd, die het culturele en commerciële centrum van de noordelijke eilanden zou worden. Door de opening van de Leirvík tunnel in 2006 werd Klaksvik fysiek verbonden met de rest van de Faeröer. Hierdoor behoort de stad tot de belangrijkste havens van de Faeröer, en benut het zijn potentieel meer als eersteklas toeristische bestemming.

Gerelateerde blogs