Home
Blog
Mei 2014

Reisinspiratie

34 blogs geschreven in mei 2014
· Redactie
De Angel Falls in Venezuela
Is er iets mooier dan een gigantische, prachtige waterval? De Angel Falls in het Canaima National Park in het zuidoosten van Venezuela is als hoogste waterval ter wereld een uniek natuurverschijnsel.
· Redactie
FOTOSERIE: De mooiste skylines ter wereld
Eelke 'concrete jungles' beschikken nou over de mooiste skyline? We hebben de mooiste skylines ter wereld voor je op een rij gezet!
· Redactie
De mystieke Vlakte der Kruiken in Laos
In de bergen in het noorden van Laos liggen duizenden reusachtige stenen kruiken verspreid. Dit plateau wordt de 'Vlakte der Kruiken' genoemd en ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van de stad Xhieng Khuang.
· Redactie
VIDEO: Londen, toen en nu
In deze video beelden van de Engelse hoofdstad Londen uit 1924, samengevoegd met beelden uit 2014.
· Redactie
De Nanpubrug in Shanghai, China
In de Chinese wereldstad Shanghai is de Nanpubrug een van de belangrijkste bruggen over de Huangpu rivier. Bij zijn inauguratie in 1991 was dit gedurende enkele maanden de tuibrug met de grootste overspanning ter wereld.
· Redactie
Meskel Square in Ethiopië: chaotisch kruispunt zonder stoplichten!
Er zijn bijna geen woorden voor om te beschrijven hoe knotsgek Meskel Quare in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba is. Zonder de aanwezigheid van stoplichten of een verkeersleider proberen de voertuigen hier over te steken zonder een botsing te maken.
· Redactie
Vliegen in extreme luxe met Etihad Airways
De nieuwe 'The Residence' in het bovendek van Etihad's nieuwe Airbus A380 vliegtuigen bevat een woonkamer, een aparte slaapkamer en een eigen badkamer met douche.
· Redactie
4x Grenzen verleggen
Tijdens een reis door Kenia en Tanzania zul je zeker wel een keer een grens over gaan. Letterlijk als je de grens van Kenia naar Tanzania oversteekt maar ook figuurlijk, bijvoorbeeld wanneer je jouw eigen grens opzoekt tijdens de beklimming van de Kilimanjaro. Hieronder vind je deze en nog twee voorbeelden van hoe jij je grenzen opheft tijdens een reis door Kenia en Tanzania.
· Redactie
De hertenstenen van Mongolië
Verspreid over de graslanden van Noord-Mongolië en het zuiden van Siberië liggen honderden megalieten met ingekerfde symbolen die lijken op vliegende rendieren
· Redactie
5 verre outdoor bestemmingen
Bergwandelen, fietsen en rondtrekken zijn de meest voorkomende activiteiten die worden ondernomen tijdens een actieve vakantie. Deze activiteiten kunnen op verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa gedaan worden. Aangezien elke bestemming zijn eigen specifieke kwaliteiten heeft is het goed om te weten waar je welke activiteit het beste kunt doen
· Redactie
De 5 mooiste stranden zonder zand
Wie aan een strandvakantie denkt, ziet zichzelf waarschijnlijk al languit op een handdoek liggen, genietend van tropische temperaturen, met zand tussen de tenen. Er bestaan echter ook unieke stranden zonder zand.
· Redactie
VIDEO: Mountainbiken door de Cordillera Huayhuash in Peru
Afgelopen januari besloten drie vrienden uit Colorado om iets onmogelijks te doen: de Cordillera Huayhuash bergen per fiets trotseren.
· Redactie
Canada's nieuwe Glacier Skywalk
De lijst van 's werelds spannendste uitkijkplatforms blijft maar groeien, met de Glacier Skywalk in Canada als nieuwste toevoeging.
· Redactie
Lac Retba: Het Roze Meer in Senegal
Afgelopen week stelden we al een lijst van de mooiste meren ter wereld samen, maar Lac Retba, oftewel het Roze Meer, in Senegal had misschien ook niet mistaan in deze lijst.
· Redactie
Onondekt Thailand: de Surin eilanden
Thailand beschikt over enkele van de mooiste bounty eilanden van de wereld, maar deze kunnen behoorlijk druk zijn in het hoogseizoen. De afgelegen Surin eilanden bieden een rustig (en minsten zo mooi) alternatief!

Archief