Home
Blog
Bestemmingen
4x Grenzen verleggen

4x Grenzen verleggen

op 7 mei 2014
2 minuten leestijd
4x Grenzen verleggen

Tijdens een reis door Kenia en Tanzania zul je zeker wel een keer een grens over gaan. Letterlijk als je de grens van Kenia naar Tanzania oversteekt maar ook figuurlijk, bijvoorbeeld wanneer je jouw eigen grens opzoekt tijdens de beklimming van de Kilimanjaro. Hieronder vind je deze en nog twee voorbeelden van hoe jij je grenzen opheft tijdens een reis door Kenia en Tanzania.

Tijdens een reis door Kenia en Tanzania zul je zeker wel een keer een grens over gaan. Letterlijk als je de grens van Kenia naar Tanzania oversteekt maar ook figuurlijk, bijvoorbeeld wanneer je jouw eigen grens opzoekt tijdens de beklimming van de Kilimanjaro. Hieronder vind je deze en nog twee voorbeelden van hoe jij je grenzen opheft tijdens een reis door Kenia en Tanzania.

1. De grens tussen Kenia en Tanzania

Een reis door Oost Afrika is vaak een once-in-a-lifetime ervaring. En als je er dan toch bent dan kun je net zo goed Kenia én Tanzania bezoeken. Hef je grenzen op en ga letterlijk de grens over. Je neemt afscheid van je Keniaanse chauffeur en begroet zijn Tanzaniaanse dubbelganger. Je reist verder in een ander voertuig en met een andere gids. Je gaat meestal bij de Masai Mara de grens over en rijdt zo de Serengeti in. Het bizarre is dat beide parken qua landschap erg van elkaar verschillen. Zo is de Masai Mara kleiner en is er meer begroeiing, terwijl de Serengeti juist immens groot is en je vooral uitgestrekte savanne ziet. In Kenia mag je in de parken nog van de ‘wegen’ af, dus als je chauffeur een leeuw ziet kan hij er regelrecht op af rijden. Je kunt zo heel dichtbij komen waardoor het lijkt alsof je ze bijna kunt aanraken...

2. Zonder grenzen in de wereld van wildlife

De grenzen van een land of National Park is iets dat wij mensen hebben bedacht. Op deze manier geven we structuur aan ons leven en kunnen we informatie filteren. Voor dieren bestaan deze grenzen niet. Dit zie je vooral goed tijdens de grote trek wanneer de grote kuddes door de Serengeti naar de Masai Mara gaan: over de grens van twee wildparken en twee landen.

3. Verleg je eigen grens en beklim Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro, ook wel het dak van Afrika genoemd, heeft een hoogte van 5898 meter. Het is de hoogste berg van Afrika, dus als je een echte avonturier bent dan kun je deze niet overslaan tijdens je Kenia en Tanzania reis. Enige oefening vooraf is vereist, want dit is niet zomaar een klim. Er gaat een heel team aan begeleiding met je mee maar het feit dat je niet zelf al je eigen spullen tilt, maakt het niet minder zwaar. Je wandelt in de ongerepte wildernis, door verschillende vegetatiezones en naar ijzige gletsjers. Na 7 dagen sta je daar dan, op het topje van de Kilimanjaro. Je hebt je eigen grenzen misschien wel overschreden, maar dat is het helemaal waard geweest als je de zon langzaam omhoog ziet kruipen aan de horizon; Afrika ligt aan je voeten...

4. Slapen bij de Masai; je culturele grens verleggen

Tijdens een reis door Kenia en Tanzania verwacht je misschien niet meteen dat je ook je culturele grenzen gaat verleggen, maar niets is minder waar. Eigenlijk mag je niet naar Kenia geweest zijn zonder dat je kennis hebt gemaakt met de Masai; het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Vlakbij de Masai Mara is een eco camp opgezet samen met de lokale Masai stam. Het is een authentieke ervaring, dus geen toeristisch toneelstukje maar wel Masai met een mobieltje die op sportschoenen lopen. Je ziet hoe zij op dit moment echt leven en maakt daar heel eventjes deel van uit. Ze nemen je mee op een cultureel avontuur. Je leert hoe ze van de natuur leven, hoe je vuur moet maken en je leert hoe je een speer werpt. Had je ooit gedacht dat je een Masai als vriend zou hebben?

Reizen is jezelf verrijken en je eigen grenzen opheffen. Weg van het standaard en anders naar de wereld leren kijken. Door ontmoetingen, culturen en landschappen. Althans, zo reizen de reisspecialisten van Kenia online (onderdeel van Riksja Travel) het liefst. Zij hebben zelf door Kenia en Tanzania gereisd en adviseren je graag vanuit hun eigen passie.

Top reizen naar Kenia

Reisorganisaties met reizen naar Kenia

Beoordelingen van Kenia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.5
Steden
6.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8