Home
Blog
Bestemmingen
5 verre outdoor bestemmingen

5 verre outdoor bestemmingen

op 5 mei 2014
3 minuten leestijd
5 verre outdoor bestemmingen

Bergwandelen, fietsen en rondtrekken zijn de meest voorkomende activiteiten die worden ondernomen tijdens een actieve vakantie. Deze activiteiten kunnen op verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa gedaan worden. Aangezien elke bestemming zijn eigen specifieke kwaliteiten heeft is het goed om te weten waar je welke activiteit het beste kunt doen

Bergwandelen, fietsen en rondtrekken zijn de meest voorkomende activiteiten die worden ondernomen tijdens een actieve vakantie. Deze activiteiten kunnen op verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa gedaan worden. Aangezien elke bestemming zijn eigen specifieke kwaliteiten heeft is het goed om te weten waar je welke activiteit het beste kunt doen. Wil je weten waar je moet zijn voor jouw favoriete outdoor activiteit? Lees dan snel verder! Hieronder hebben we de 5 meest bijzondere outdoor bestemmingen op een rijtje gezet.

Laugavegurn – IJsland

In de zuidelijke hooglanden van IJsland ligt het prachtige parcours van Laugavegur. De route verbindt de natuur van de steden Landmannalaugar en Thorsmork met elkaar. Het parcours, ook wel de Langavegur Trailrun genoemd, is maar liefst 55 kilometer lang. Door de unieke ligging is het gebied slechts een paar weken per jaar bereikbaar. Een echte aanrader om als een van de weinigen ter wereld dit parcours af te leggen! De route is zeer veelzijdig en bestaat voornamelijk uit rivieren, beken, sneeuw, zand, grind, gras en natuurlijk ijs! De houten markers begeleiden je in de juiste richting en voorkomen dat je verdwaald. De route is goed af te leggen in vier dagen. Om die reden zijn er dan ook vier etappes:

  • Landmannalaugar tot aan Hrafntinnusker – 10 kilometer
  • Hrafntinnusker tot aan Álftavatn – 12 kilometer
  • Álftavatn tot aan Emstrur – 16 kilometer
  • Emstrur tot aan Þórsmörk – 17 kilometer

De eerste etappe is het zwaarst omdat deze bijna alleen maar bergopwaarts gaat. Het tweede deel van de route is het hoogst, waardoor je hier kan rekenen op sneeuw en ijs. In het derde deel van de route moeten er diverse rivieren en beken overgestoken worden waardoor je hier waarschijnlijk een paar natte voeten aan over zal houden. Tot slot wordt de route afgesloten met de laatste etappe die verschillende uitdagende heuvels te bieden heeft. Wanneer je de Laugavegur besluit te lopen, zorg er dan dus voor dat je goed uitgerust op pad gaat, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Himalaya Trail – Nepal

Ongetwijfeld heb je er wel eens over gehoord, de Great Himalaya Trail, het langste en hoogste wandelparcours ter wereld. Deze indrukwekkende trail is maar liefst 4500 kilometer lang en loopt door Pakistan, India, Nepal, Tibet en China. Het stuk parcours door Nepal is in 2010 geopend en wordt sindsdien als beste gezien. De Great Himalaya Trail in Nepal start in de regio Kanchenjunga en loopt door tot de regio Far West. Deze route is onderverdeeld in 10 verschillende etappes die bekend staan om de groene valleien en bijzondere bergtoppen. De tocht duurt gemiddeld twee tot drie weken en kan ook afzonderlijk van elkaar gelopen worden. Voor meer informatie over het gebied, kijk hier.

Abel Tasman National Park – Niew-Zeeland

Mocht je op vakantie gaan naar Nieuw-Zeeland vergeet dan niet het Abel Tasman National Park te bezoeken. Het is zeker de moeite waard om per zee kajak de verlaten eilanden, grotten en gouden stranden te ontdekken. Bovendien heeft het gebied de meeste zonuren van het land. Er zijn nog veel meer mooie plekken die ontdekt kunnen worden met de kajak. Een paar voorbeelden zijn Torrent Bay, Falls River en Shag Harbour Lagoon. Tijdens het kajakken is er een grote kans dat je diverse zeedieren zoals dolfijnen en pelsrobben tegenkomt.

West Coast Trail – Canada

De West Coast Trail, gelegen op Vancouver Island in Canada is een van de uitdagendste routes die er bestaat. De spectaculaire 75 kilometer lange backpack route zigzagt zich door beekjes, regenwouden, moerassen, watervallen en over stranden. Bovendien brengt de route je langs gevaarlijke terreinen met 70 ladders, 130 bruggen en 4 kabelbanen. De trail wordt aangeraden voor gemiddelde tot gevorderde backpackers/wandelaars. Wandelen in dit gebied kan uren in beslag nemen en vraagt daarom speciale vaardigheden. Je kunt niet zomaar deelnemen aan deze tocht, een vergunning is een vereiste.

Overland Track Tasmanie – Australië

Australië is niet alleen een mooi land maar het heeft ook een prachtig natuur. Het land heeft bijzondere tochten voor wandelliefhebbers, zoals de zesdaagse route door het National Park van Cradle Mountain-Lake St. Clair. Om dit traject te kunnen lopen moet je lef hebben want veel gedeeltes van deze 65 kilometer lange route liggen op meer dan 1000 meter hoogte. Het weer in dit gebied is niet te voorspellen en kan elk uur veranderen. Het is daarom verstandig om van alles mee te nemen zodat je goed voorbereid bent op zon, regen en sneeuw. Deze route is goed af te leggen in een week waarin je veel verschillende landschappen tegen zult komen zoals uitgesneden valleien, regenwouden, eucalyptus bossen en mooie alpenweiden. Als je in Australië bent en van avontuur houd, is dit een echte aanrader!

Top reizen naar Australië

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9