Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
10 redenen waarom je naar Belize moet gaan
Belize, een klein eclectisch land ingeklemd tussen Mexico en Guatamala, is uitgegroeid tot één van de meest populaire ecotoerisme bestemmingen in Midden-Amerika. We geven je 10 redenen waarom je een reis naar Belize zou moeten maken!
· Redactie
Big Sur: Dé ultieme auto route in Californië
Big Sur is een dunbevolkt gebied aan de kust van de Grote Oceaan en geldt als één van de hoogtepunten van Californië. Tijdens de ultieme roadtrip Highway 1 zul je hier dwars doorheen rijden en de vele kronkelwegen die je hier meemaakt zullen je nog lang bijblijven.
· Redactie
3 plaatsen om het noorderlicht in Amerika te bewonderen
De kans dat je het noorderlicht in Nederland kunt zien is op dit moment klein, maar in Amerika zijn er goede mogelijkheden. We zetten 3 goede spots voor je op een rij.
· Redactie
VIDEO: Onderwaterparadijs de Malediven
Voor duikers vormen de Malediven met zijn 1190 koraaleilanden één groot onderwaterparadijs. In deze video, gefilmd met een GoPro camera in het zuiden van de Malediven, komen o.a. schildpadden en manta's voorbij!
· Redactie
Melbourne meest leefbare stad
Melbourne is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. De stad in de Australische deelstaat Victoria wordt beschouwd als culturele hoofdstad van Australië.
· Redactie
Een droom wordt werkelijkheid: de Trans-Siberische tour 2014
Wie kent de Trans-Siberië Express niet? Deze luxetrein over de illustere Transsiberische spoorlijn is meer dan alleen een verplaatsing van A naar B. De meer dan 100 jaar oude route gaat langs eeuwenoude bezienswaardigheden, uiteenlopende landschappen en interessante culturen.
· Redactie
Afrikaanse winterbreak: de Tuinroute!
Een trip naar Zuid-Afrika hoeft niet lang te zijn. Álles zien lukt je toch niet in één reis. Kaapstad en de Tuinroute zijn goede keuzes als je maar kort de tijd heb. Een ideale winterbreak!
· Redactie
Roadtrippen in Noorwegen
De mooiste roadtrips van Europa maak je in Noorwegen. Het is even rijden, maar de moeite dubbel en dwars waard!
· Redactie
FOTOSERIE: de 'backwaters' van Kerala
‘Gods Own Country’ wordt Kerala genoemd. Waarom? Omdat het er gruwelijk mooi is. En compleet anders dan het chaotische India dat je dacht te kennen. Kerala draait om rust, natuur, schoonheid. En water!
· Redactie
Belgrado: partyhoofdstad van Europa
In vele drijvende discotheken en ondergrondse clubs dansen de ‘Belgraders’ elke nacht tot de zon opkomt. Backpackersbijbel Lonely Planet benoemde Belgrado  tot ’s werelds 'best city for fun'; terwijl de Britse krant The Times de stad betitelde als 'Europe's new capital of cool'.
· Redactie
3 redenen om naar Ethiopië te gaan
Ethiopië? Ja, Ethiopië! Vergeet het clichébeeld van armoe, oorlog en dorre vlakten. Ethiopië heeft een trotse, optimistische bevolking en een enorm cultureel erfgoed. We geven 3 redenen om nu te gaan!
· Redactie
FOTOSERIE: magisch Myanmar
Myanmar, voorheen Birma, roept beelden op van het Zuidoost-Azië van toen. Van toen er nog geen toeristen waren, en de moderniteit nog niet toegeslagen was. Check deze foto's van een uniek land.
· Redactie
Indonesië op zijn paradijselijkst: Raja Ampat
Raja Ampat is een eilandengroep in West-Papoea (Indonesië) waar de paradijsvogel nog rondvliegt. En da's niet voor niets...
· Redactie
De koffie- en badhuizen van Boedapest
De mooiste stad die de Donau in zijn stroomgebied tegenkomt, is Boedapest. De Hongaarse hoofdstad is elegant en romantisch, maar tegelijk dynamisch en energiek. Oude burchten en paleizen kijken uit op volle koffiehuizen en bars.
· Redactie
Dromen van Fiji
Ver weg, heel ver weg, ergens tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii, ligt de eilandstraat Fiji. Een waar tropisch paradijs dat maar door weinig Nederlanders bezocht wordt.
· Redactie
De gaucho’s van Uruguay
In het Noorden van Uruguay vind je de echte Zuid-Amerikaanse gaucho’s. Niet de types die de cowboyhoed opzetten voor een toeristisch kiekje, maar échte stoere mannen die leven op en met hun paard.
· Redactie
VIDEO: onderwater in Koh Tao
Een van de mooiste duikgebieden ter wereld: in de wateren rond het Thaise eilandje Koh Tao. Hier kun je onder meer duiken met walvishaaien. Check deze beelden onder water!
· Redactie
Kyoto: Japans culturele hart
Op tweeënhalf uur treinen van Tokyo ligt Kyoto, de vroegere keizerlijke hoofdstad en hét culturele hart van Japan. Een mystieke stad die de inspiratie vormde voor veel Japanse poëten en een wekelijks toneel van religieuze festivals.
· Redactie
Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur
Op zoek naar een van de meesterwerken der natuur? Overweeg dan een bezoek aan de overweldigend mooie Jiuzhaigou Valley in China.

Archief

>