Home
Blog
Juli 2013

Reisinspiratie

44 blogs geschreven in juli 2013
· Redactie
Run op last minutes
Ook al is het in Nederland eindelijk heerlijk weer, we lijken er massaal tussenuit te willen knijpen. Er is sprake van een ware run op lastminutereizen, aldus reisorganisaties TUI Nederland en Thomas Cook.
· Redactie
Khadaffi’s compound wordt stadspark
Wie weet, volgend jaar: een rondreisje door Libië? Kun je meteen een wandelingetje maken over de voormalige compound van generaal Khadaffi. Deze wordt namelijk omgetoverd tot stadspark.
· Redactie
Chinese vliegvelden presteren het slechtst
Volgens een onderzoek van het Amerikaanse FlightStats zijn de vliegvelden in China de slechtste ter wereld als het gaat om op tijd aankomen en vertrekken. Schiphol daarentegen doet het goed!
· Redactie
North Sentinel: onaangeraakt door de moderne wereld
Een van de weinige bewoonde plekken in de wereld die nog volstrekt geïsoleerd leeft van de moderne samenleving: North Sentinel Island, onderdeel van de Indiase Andaman Islands. Alle pogingen tot contact met de lokale stam werden beantwoord met pijlen en speren.
· Redactie
Álle grootmeesters bij elkaar? In St. Petersburg!
Ok. In Amsterdam hebben we sinds enige tijd ook een Hermitage. Maar de enige échte Hermitage is die in Sint Petersburg, een vast onderdeel van zo’n beetje iedere Rusland-rondreis. Het is de beroemdste attractie van de stad en een van de grootste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld.
· Redactie
Bevreemdend en bizar: Tokyo
Futuristische wolkenkrabbers, hordes overstekende zakenlieden, extreem geklede jeugd en megastores met de meest bizarre gadgets; de Japanse hoofdstad Tokyo werkt bevreemdend. ’s Avonds, lopend in de waas van neonlicht en billboards, waan je je in Blade Runner.
· Redactie
Foto’s: ’s werelds onveiligste vliegveld
Tot 1998 was Kai Tak dé internationale luchthaven van metropool Hongkong. Wie deze foto’s ziet van het vliegveld, kan zich daar helemaal niéts bij voorstellen.
· Redactie
VIDEO: impala overleeft luipaard
Spectaculaire beelden uit het Krugerpark in Zuid-Afrika: een impala wist aan twee jagende luipaarden te ontsnappen door via het openstaande raam in een auto te springen.
· Redactie
De Gili-eilanden: tropische puistjes
Een reis naar Indonesië afsluiten op een kleinschalig paradijseilandje? Dan moet je naar de Gili-eilanden! Drie tropische puistjes voor de kust van Lombok, waar gemotoriseerd vervoer verboden is en je de mooiste witte stranden, blauwe wateren en zeldzame koraalriffen vindt.
· Redactie
Geen eitje meer bakken in Death Valley
Een eitje bakken op de snoeihete grond van Death Valley in de Verenigde Staten: een populair toeristendingetje. Maar vanaf nu mag het niet meer. Tenzij je een pan gebruikt!
· Redactie
De 'easy riders' van Vietnam
Ooit begonnen als een paar trotse Vietnamezen die toeristen achter op de motor namen om ze hun land te laten zien; anno nu een populair fenomeen onder rugzakreizigers in Vietnam: de zogenaamde 'Easy Riders'.
· Redactie
Ontbijtje met giraffe!
Ontbijten samen met een giraffe? Dan moet je naar Kenia. Iets buiten de hoofdstad Nairobi ligt het exclusieve Giraffe Manor. Een hotel met een wel zeer bijzondere attractie!
· Redactie
Vakantie in VS duurder
Wie van plan is een rondreis door de Verenigde Staten te maken, moet rekening houden met hogere lokale prijzen dan vorig jaar.
· Redactie
De betovering van Luang Prabang
De mooiste stad van Laos is niet de charmante, maar ietwat saaie hoofdstad Vientiane, maar het dromerige Luang Prabang. Een werkelijk betoverend stadje!
· Redactie
VIDEO: 2 maanden Antarctica in 5 minuten
Twee maanden lang voeren 30 wetenschappers en studenten met een ijsbreker door Antarctica, als onderdeel van een onderzoek van de Amerikaanse National Science Foundation. Ze maakten deze prachtige time lapse video.
· Redactie
Top-5 lekkerste eten ter wereld
Thaise curries, Indiase nan, Mexicaanse torilla's, Japanse sushi, Marokkaanse tajine's en Italiaanse pasta's. CNN deed eens onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar kwam de volgende top-5 van gerechten uit.
· Redactie
5 tips voor goedkopere vliegtickets
De wereld der onlinevliegtickets is een jungle. Maar als je er je weg leert vinden, kun je je vele euro’s besparen! Rondreis zet 5 zoektips voor je op een rij.
· Redactie
Piek van mystiek: Mount Roraima
Mount Roraima  is voer voor legendes. De natte droom van elke avonturier. En het eindpunt van een van de mooiste trektochten ter wereld.
· Redactie
Het droomeiland van Vietnam
Naar Vietnam ga je niet persé voor tropische droomstranden. Uitzondering: het eiland Phu Quoc, voor de zuidkust. Daar is zand en water Thailand-esque. Verschil: rustiger, minder ontwikkeld en meer ongerepte natuur!

Archief