Home
Blog
Bestemmingen
De betovering van Luang Prabang

De betovering van Luang Prabang

op 9 juli 2013
1 minuut leestijd
De betovering van Luang Prabang

De mooiste stad van Laos is niet de charmante, maar ietwat saaie hoofdstad Vientiane, maar het dromerige Luang Prabang. Een werkelijk betoverend stadje!

Luang Prabang wordt ook wel de ‘Parel van de Oriënt’ genoemd. Tientallen boeddhistische tempels, lachende monniken, lantaarnverlichte straatjes, sierlijke frans-indochinese architectuur en een fotogenieke ligging in de heuvels, tussen de Mekong en Nam Khan rivier. Luang Prabang werkt magnetiserend. Het is zo’n stad waar je vanzelf langer blijft hangen dan gepland.

Nachtmarkt en aalmoes-ritueel

Huur een fiets en meander door de achterafstraatje van de oude wijk, bezoek de kleurrijke nachtmarkt van de H’mong en laat je pamperen in een van vele spa’s (5 euro voor een uur massage!). Ook doen: een kookles nemen. De lokale keuken is een verfijnde fusion van Frans en Aziatisch.

En sta een keer extra vroeg op om de unieke aalmoes-ceremonie mee te maken, waarbij vele tientallen monniken in oranje gewaden bij zonsopkomst het stadje doorlopen om aalmoezen (in de vorm van rijst of eten) te ontvangen van de lokale bevolking. Een bijzonder tafereel.

Kuang Si watervallen

Vlak buiten Luang Prabang liggen de beeldschone Kuang Si watervallen en de heilige grotten van Pak Ou, die volstaan met Boeddhabeelden. Ook zeker zien!

Top reizen naar Luang Prabang

Reisorganisaties met reizen naar Luang Prabang

Meer blogs over Luang Prabang

Beoordelingen van Laos

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
8.6
Stranden
n.v.t.
Steden
7.4
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
8.4