Home
Blog
Bestemmingen

Reisinspiratie

1244 blogs in de rubriek Bestemmingen
· Redactie
Budgettips verre rondreis Chili
Sommige reizigers laten het boeken van een verre reis achterwege omdat ze bang zijn voor de hoge kosten die zo’n reis met zich mee zou brengen. Die kosten zijn echter relatief, want bij het ondernemen van een verre rondreis, is het vliegticket eigenlijk de grootste kostenpost.
· Redactie
Stiltebestemmingen voor de ultieme rustzoeker
Als je het niet erg vindt om tijdens je vakantie omringd te worden door vele andere toeristen, of dit zelfs juist leuk vindt, dan is een verblijf op een gezellig familieresort voor jou een prima optie. Ben je echter op zoek naar rust en stilte, dan passen onderstaande ideeën wellicht beter bij je.
· Redactie
Singapore, een klein groots land
Singapore is een bijzonder land, klein van stuk maar groots van opzet. Voor het maken van een lange rondreis leent Singapore zich minder goed, maar het land past wel prima als extra bestemming binnen een rondreis door een ander land, zoals buurland Maleisië.
· Redactie
Brazilië trekt steeds meer toeristen
Het gaat goed met Brazilië! Het land lijkt in alle opzichten in de lift te zitten en dat geldt zeker op het toeristische vlak. Nu al kiezen reizigers vaker voor een vakantie in het swingende Brazilië en met de evenementen die het land in de komende jaren gaat organiseren, zal het toerisme in Brazilië alleen maar toenemen.
· Redactie
Paradijselijk Guadeloupe
Het Caraïbisch gebied … de naam van deze bestemming alleen al doet menig reisliefhebber wegdromen naar hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Van de schitterende eilanden die je daar kunt vinden, is Guadeloupe een heel bijzonder stukje, het maakt namelijk deel uit van Frankrijk.
· Redactie
Veelzijdig Panama
Als je overweegt om een verre rondreis te gaan ondernemen, denk dan eens aan Panama, want dit is typisch een bestemming waar bijna niemand aan denkt, terwijl het land heel veel te bieden heeft. Panama is gelegen in Midden-Amerika en laat zich prima verkennen middels een rondreis.
· Redactie
Shoestring Actieweek Peru en Bolivia
Reisorganisatie Shoestring komt de komende periode met aantrekkelijke actiewerken. Om de week kun je prachtige rondreizen met EXTRA korting boeken! Deze week: Peru & Bolivia.
· Redactie
Veelzijdige rondreis Hongarije
Voor het maken van een mooie rondreis is Hongarije een prachtige bestemming. Dit veelzijdige land heeft veel te bieden, zowel voor rustzoekers, als voor liefhebbers van kunst en cultuur. Ook watersporters kunnen in Hongarije hun lol op, want het Balatonmeer is een geliefde plek voor surfers, zwemmers en andere sportief aangelegde reizigers.
· Redactie
Veelzijdig Oman
Het sultanaat Oman is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je het boeken van een vakantie overweegt. Oman is echter wel een bijzonder mooie bestemming en bovendien erg geschikt voor een veelzijdige rondreis. Ook liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen zich in Oman bijvoorbeeld met een gerust hart in een duikpak hijsen.
· Redactie
Schotland topbestemming 2013
Als je dit jaar op reis wilt gaan naar dé topbestemming van 2013, dan hoef je niet heel ver te reizen. CNN onderzocht wat de beste reisbestemmingen voor 2013 zijn en hieruit kwam overduidelijk naar voren dat Schotland dit jaar op nummer één staat!
· Redactie
Toerisme Japan bloeit weer op
Nadat Japan twee jaar geleden getroffen werd door een zware aardbeving, die bovendien een tsunami tot gevolg had, stortte de toeristische sector in het land behoorlijk in. Een maand na de tsunami, in april 2011, werd Japan bijvoorbeeld door maar liefst 60 % minder toeristen bezocht dan in april het jaar ervoor.
· Redactie
Mooie stranden ver weg en dichtbij
Voor veel vakantiegangers is het belangrijk om – in elk geval een gedeelte van –  de vakantie door te brengen aan het strand. Nu is ‘strand’ een breed begrip en de aanwezigheid van een kustlijn wil niet zeggen dat je in het betreffende land aan een poederwit zandstrand kunt liggen relaxen. Waar vind je eigenlijk de mooiste stranden ter wereld?
· Redactie
Rust zoeken en vinden op Ibiza
Het prachtige Spaanse eiland Ibiza staat vooral bekend als zogenaamd ‘party-eiland’. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Ibiza ook prima geschikt is voor het maken van een ontspannen rondreis. Goed, je kunt er niet wekenlang rondreizen zonder zo af en toe hetzelfde punt te passeren, maar wat je onderweg tegenkomt is zeker de moeite waard!
· Redactie
Op avontuur in Tanzania
Als je graag eens een avontuurlijke rondreis wilt ondernemen, dan is een reis naar het continent Afrika zeker een aanrader. De natuur van dit prachtige werelddeel is werkelijk overweldigend mooi en nodigt dan ook zeker uit tot uitgebreide en langdurige ontdekkingstochten.
· Redactie
Brazilië gastland WK Voetbal 2014
De echte voetballiefhebber is er natuurlijk al tijden mee bezig: het WK Voetbal van 2014, dat dan zal worden gehouden in het bruisende Brazilië. Het duurt nog een kleine vijfhonderd nachtjes slapen en dan is het al zover!
· Redactie
Hong Kong kan ook best goedkoop zijn
Hoewel de metropool Hong Kong soms gezien wordt als een prijzige bestemming, schuilt er achter die façade van luxe hotels en chique kantoorpanden een zeer betaalbare stad. Ook met de hand op de knip kunnen toeristen zeer veel bezienswaardigheden bezoeken. Lees hier alle tips en tricks!
· Redactie
Steeds meer toeristen Noord-Korea
Noord-Korea staat bekend als een van de meest gesloten staten ter wereld. Toch groeit het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan Noord-Korea. Dit nieuws werd onlangs naar buiten gebracht door het KCNA, het Staatspersbureau.
· Redactie
Aanbieding voor een rondreis Zuid-Afrika
Zuid-Afrika ligt in de zuidpunt van het continent Afrika, dat onder andere grenst aan Namibië, Botswana en Zimbabwe. Het land, dat nog niet eens zo heel lang geen apartheid meer kent, heeft een veelbewogen geschiedenis. Maar Zuid-Afrika is inmiddels een ideaal vakantieland: het heeft een warm, gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon. Bekijk deze geweldige aanbieding!
· Redactie
Bijzondere wandelroutes in Turkije
Bij een wandelvakantie denk je misschien in eerste instantie aan landen als Ierland, Zwitserland of Spanje, maar wandelen kun je natuurlijk overal ter wereld, dus denk ook eens aan Turkije! Het Turks Verkeersbureau heeft beseft hoe graag veel vakantiegangers tijdens hun reis willen wandelen en een aantal routes samengesteld langs diverse belangrijke culturele bezienswaardigheden in Turkije.

Archief

>