Home
Blog
Foto van de dag

Reisinspiratie

41 blogs in de rubriek Foto van de dag
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Colca Canyon
De foto van de dag vandaag is van de Colca Canyon, of eigenlijk meer van de prachtige Condors die je daar kunt spotten! de Colca Canyon is een enorme kloof die je in het zuiden van Peru kunt vinden.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Terracotta Leger
Het Terracotta Leger is één van de meest bizarre en grootste archeologische vondsten in China. Het leger van terracotta bestaat uit maarliefst 9099 figuren. Ze werden aan de eerste keizer van China (Qin Shi Huangdi) meegegeven in het graf als gift.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Iguazu Falls
De Iguazu Falls (of Iguaçu watervallen) zijn vandaag het onderwerp in de Foto van de dag. Deze enorme watervallen die op de grens tussen Argentinië en Brazilië liggen zijn absoluut één van de mooiste natuurverschijnselen die ik ooit heb gezien
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Wijsneusje in Laos
Dit wijsneusje kwamen we tegen onderweg in Laos. Tijdens een busstop stond dit speelse jongetje al snel voor onze neus. Een beetjeschuchter, maar toch ook wel snel te verleiden voor een spelletje met wat handgeklap. Op de foto vond hij ook erg leuk!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Australië
Vandaag een simpele foto, maar je ziet wel gelijk waar hij gemaakt is: Australë. Als ik aan Australië denk, dan denk ik toch al snel aan Sydney. Dat is met die prachtige ligging, het weer, de leuke mensen en mooie gebouwen toch één van mijn favoriete wereldsteden!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Pinguïn Nieuw-Zeeland
Wat een prachtig en veelzijdig land is Nieuw-Zeeland toch! Van bergen met gletsjers tot goudgele stranden: je vindt het in dit mooie land op een betrekkelijk kleine oppervlakte. Deze foto is gemaakt op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland, op het Otago schiereiland. Dit schiereiland vlakbij Dunedinzit vol met mooie vogels en ook pinguïns. Ideaal voor een dagtripje!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Mekong-delta Vietnam
Deze foto is gemaakt tijdens het varen over de Mekong rivier in Vietnam. Met een tour over deze grote rivier ben ik in enkele dagen van Ho Chi Minh City (Vietnam) naar Phnom Penh (Cambodja) gevaren. De Mekong is één van de belangrijkste rivieren in Zuidoost-Azië en bijna 5000 kilometer lang!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Torres del Paine
En dan was er gelukkig weer een foto van de dag! Deze keer een foto van één van de grote hoogtepunten van een bezoek aan Chili (en ook Zuid-Afrika): Torres del Paine. Torres del Paine is zowel de naam voor de puntige bergen als het nationaal park wat hieromheen ligt. Het park ligt in het zuiden van Chili in een gebied dat beter bekend is onder de naam Patagonië.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Kitesurfen Frans Polynesië
Deze foto van de dag is genomen bij het eiland Moorea dat onderdeel is van Frans Polynesië. Dit is wel een heel exotische plek om te kitesurfen. Wat een mooi blauw water!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Weissensee in Oostenrijk
Vandaag eens een 'foto van de dag' van een land dat wat dichterbij Nederland ligt: Oostenrijk. Deze foto genomen vanuit een appartement met uitzicht op de Weissensee. Dit meer ligt in het zuiden van Oostenrijk. Het is een prachtig langgerekt meer op 930 meter hoogte.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Angkor Wat close-up
Angkor Wat is voor iedereen die Cambodja bezoekt natuurlijk DE must-see. Angkor Wat bestaat niet alleen uit uit de Angkor Wat tempel zelf (zoals te zien op de vlag van Cambodja), maar ook een complete stad die om deze tempel heen ligt. Dat gebied bestaat uit meerdere tempels en ruïnes.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Dierendag
Het is vandaag Dierendag dus de foto van de dag moet er wel ééntje van een dier zijn! Deze foto van een aapje op zoek naar voedsel is gemaakt bovenop de Suikerberg in Rio de Janeiro. Je weet wel die berg die je altijd ziet in de skyline van deze wereldstad.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Haai gespot
Zojuist las ik het nieuws over de beslissing van de Australische overheid om witte haaien te gaan doden vanwege "overlast". Automatisch moest ik denken aan die ene keer dat ik tijdens een duik vlakbij Moorea (Frans Polynesië) maarliefst 5 citroenhaaien om me heen had zwemmen!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Antarctica
Vandaag een foto die is geplaatst naar aanleiding van een tweet die we gepost hadden. De vraag was of er verzoekjes of tips waren voor deze rubriek. Annelies kwam met de vraag "Wat is het mooiste (land) dat je ooit hebt mogen bezoeken?".  Antarctica schoot vrijwel direct te binnen!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Vulkanische activiteit Rotorua
De foto van de dag is vandaag ééntje vanuit Nieuw Zeeland. Rotorua op het Noorder eiland om precies te zijn. Dé grote highlight van deze plaats is de vulkanische activiteit die je er in de buurt vindt. Eigenlijk gaat het om een "geothermisch" gebied. Je vindt er geisers, vijvers met mooie kleuren en een lekkere zwavelgeur.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Tibetaanse jongen
Deze foto is gemaakt in Lhasa, hoofdstad van de "regio" Tibet in China. Rondlopen en reizen in Tibet is één van de mooiste dingen die ik ooit op reis heb meegemaakt. Wat een prachtig volk en geweldig landschap! Er zullen voor de "Foto van de dag" ook zeker nog veel meer foto's uit Tibet volgen!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Opstandingskerk St. Petersburg
Deze foto van de dag is van de Opstandingskerk in St. Petersburg. Echt een typisch Russische aanblik met de koepeltjes en mozaieken. Deze kerk is gebaseerd op de beroemde Basiliuskathedraal aan het Rode Plein in Moskou. Dit is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in St. Petersburg!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Sossusvlei Namibië
Deze foto is gemaakt in de Sossusvlei in Namibië. De Sossusvlei is onderdeel van de Namib-woestijn, de oudste woestijn van de wereld. Tussen de prachtige rode zandduinen vind je een opgedroogde oase met witte klei ondergrond en afgestompte boomstammen. Een surrealistisch beeld, ideaal voor een mooie foto!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Kolibrie in Costa Rica
Deze "Foto van de dag" is van een prachtige kolibrie tijdens mijn fly-drive reis door Costa Rica. De foto is gemaakt in het natuurpark Monteverde. Een stukje regenwoud waar je nog veel meer mooie (en ook zeldzame) vogels aantreft.

Archief

>