Home
Blog
Juni 2013

Reisinspiratie

43 blogs geschreven in juni 2013
· Redactie
Mayastad ontdekt in jungle Mexico
Archeologen hebben in de oostelijke jungle van Mexico ruïnes van een grote Mayastad ontdekt. De nederzetting strekt zich uit over een gebied van 22 hectare. Dit meldt het ANP.
· Redactie
Baantje trekken? Het grootste zwembad ter wereld
In Chili is de op veel plekken koud, vies en gevaarlijk. Dus, dacht vastgoedmagnaat Fernando Fischmann, dan maar een zwembad. Het resultaat is het San Alfonso del Mart resort in Algarrobo, met zijn zwembad van meer dan een kilometer lang!
· Redactie
Great Barrier Reef wordt ‘bedreigd werelderfgoed’
Het beroemde Great Barrier Reef van Australië komt volgend jaar waarschijnlijk op de Unesco-lijst van bedreigd werelderfgoed. Dat meldde de Australische zender ABC dinsdag.
· Redactie
De geheimen van Tanger
Gefascineerd door een beetje ‘louche’ en geheimzinnigheid? Bezoek de Marokkaanse kuststad Tanger! Een exotische, bruisende Marokkaanse havenstad met een fascinerende geschiedenis en reputatie als voormalig vrijhaven voor criminelen en excentriekelingen.
· Redactie
VIDEO: Full HD wandelen door wereldsteden
Dit filmpje blaast je echt omver, zó mooi. Maak een real life ochtendwandeling (in Full HD) door onder meer Bangkok, New York, Tokyo, Delhi, Cuszco, Fez, Shanghai, Kyoto en Venetië.
· Redactie
Vind je zitplek met SeatGuru
Bijna elke airline biedt tegenwoordig de mogelijkheid om bij het online inchecken zelf je stoel te selecteren. Maar welke moet je kiezen? SeatGuru.com heeft plattegronden van meer dan 700 vliegtuigen.
· Redactie
Top-3 onontdekt Europa
Europa heeft meer dan 50 landen, toch beschouwen we er hooguit 10 als geschikte vakantiebestemming. Onzin! Er is zoveel moois te ontdekken. Een top-3 onontdekt Europa.
· Redactie
De gevaarlijkste weg ter wereld
Wie niet vies is van wat adrenaline, moet eens een roadtripje over de legendarische Boliviaanse Yungasweg maken. Ook wel genoemd: El Camino de la Muerte, oftewel de dodenweg.
· Redactie
Slapen in een Boeing
In het regenwoud van het Manuel Antonio National Park (Costa Rica) ligt een bizarre hotelsuite. Gebouwd van een oude Boeing 727!
· Redactie
Massaal naar Vegas door Jokertje
De populariteit van Las Vegas onder Nederlanders is groeiende. De oorzaak? Onze eigen Jokertje, en zijn vrienden Sterretje en Matsoe Matsoe. Het populaire tv-programma zorgt voor een boost in het aantal boekingen.
· Redactie
De grootste grot op aarde
Grottenliefhebbers opgelet. In de provincie Quang Binh in Vietnam, vlak bij de grens met Laos, bevindt zich de grootste grot op aarde: de Hang Son Doong. Vier kilometer lang, 180 meter hoog en 90 meter breed!
· Redactie
Ontmoet vriendelijk Azië (met korting)!
Azië: eeuwenoude boeddhistische, hindoeïstische en islamitische tradities, schitterende architectuur, muziek en dans en een verfijnde keuken. Het is een paradijs van geuren en kleuren vol mysteries en een oeroude geschiedenis! Overal komt u prachtig natuurschoon tegen en wordt u gastvrij ontvangen door de vriendelijke bevolking.
· Redactie
Roomservice verleden tijd?
’s Avonds laat nog een mojitootje en een biefstuk laten bezorgen op je hotelkamer, heerlijk! Het begrip room service is zo oud als de hotelwereld zelf. Maar het loopt op zijn laatste adem.  Volgens het Amerikaanse Fox News verliest room service aan populariteit.
· Redactie
Het 8e wereldwonder?
Iedereen kent de Rocky Mountains, de Alpen, de Andes of de Kilimanjaro. Maar de Cordillera in Noord-Luzon (Filippijnen) vaak niet. Onterecht, want de streek is fabelachtig mooi. De unieke feature: de rijstterassen die 2000 jaar geleden door de locale Ifaguo-bewoners gebouwd werden om de rijstoogst te optimaliseren.
· Redactie
VIDEO: kayakken in de Mexicaanse jungle
Zeven waaghals-Amerikanen met kayaks. Diep in de Mexicaanse jungle. Belachelijk goede HD-camera's. En watervallen. Donderende watervallen. Wát een beelden!
· Redactie
Hardlopen in Schotland
Liefhebbers van hardlopen kunnen overal ter wereld terecht voor het lopen van een halve of een hele marathon. De marathon van New York is misschien wel het meest bekende hardloopevenement ter wereld, maar ook in diverse andere landen wordt op gezette tijden een hardloopparcours uitgezet. Een goede reden om af te reizen naar het buitenland dus, zoals naar Schotland.
· Redactie
Ecovriendelijke resorts op de Salomonseilanden
De Salomonseilanden … je vraagt je hoogstwaarschijnlijk af waar die eilanden precies liggen. De Salomonseilanden zijn te vinden in de Stille Zuidzee, ten zuidoosten van Papoea-Nieuw-Guinea. De 900 (!) eilanden liggen uitgestrekt over een kleine 1500 kilometer met als hoofdstad Honiara.
· Redactie
Skytree Toren Tokyo viert eerste jaar
In Tokyo is onlangs de eerste verjaardag van de Skytree Toren gevierd en dat gebeurde op gepaste wijze. De toren heeft een hoogte van maar liefst 634 meter en is sinds de opening mateloos populair onder bezoekers zonder hoogtevrees.
· Redactie
Een rondreis op de Azoren
Omringd door de Atlantische Oceaan vind je de eilandengroep die bekendstaat als de Azoren. Deze eilanden behoren tot Portugal en zijn dus een ideale bestemming voor een rondreis waarbij je het idee hebt heel ver van huis te zijn, zonder dat je een halve dag in het vliegtuig hoeft te zitten.

Archief