Home
Blog
Thailand blogs

Reisinspiratie

129 blogs over Rondreizen in Thailand
· Redactie
Verre rondreis per trein
Een rondreis wordt meestal gemaakt met een huurauto, maar overweeg ook eens een rondreis per trein te ondernemen. In de trein kun je lekker onderuitgezakt een boekje lezen en een hapje eten, terwijl je van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Bovendien krijg je onderweg ook nog veel meer mee van het voorbij glijdende landschap.
· Redactie
Thailand in het kort
Ben je nog niet eerder in Thailand geweest? Dat kan natuurlijk niet, want Thailand staat niet voor niets bekend als een van de mooiste en meest bijzondere bestemmingen waar je een fantastische rondreis kunt maken en ook prima kunt relaxen. Maar hoe pak je dat aan?
· Redactie
Populaire backpacklanden
In de afgelopen jaren is er een enorme toename te zien in het aantal mensen dat gaat backpacken, vooral onder jongeren van 18 tot 30 jaar. Boekingsresultaten van het WTC (World Ticket Center) geven verder aan dat Australië onder backpackers het meest populair is.
· Redactie
Goedkope vakantielanden
Op economisch vlak zit het ons momenteel niet erg mee, maar lekker op vakantie gaan willen we natuurlijk wel nog steeds, al was het maar om al die financiële perikelen even te kunnen vergeten. Om die reden volgt hier een kort overzicht van enkele vakantielanden die zowel mooi als goedkoop zijn en waar je dus met een gerust hart naartoe kunt reizen om even heerlijk te genieten.
· Redactie
Gebruik je tussenstop optimaal
Door niet rechtstreeks naar een verre bestemming te vliegen maar te kiezen voor een reis met tussenstop ben je vaak vele malen voordeliger uit, dat is één voordeel. Nog leuker wordt het wanneer je van deze tussenstop ook nog eens een minireis op zich maakt, door enkele dagen in de stad van je ‘stopover’ te verblijven.
· Redactie
Festivaltijd in Thailand
Houd je van festivals en reis je de komende week of in juni naar Thailand? Lees dan snel verder, want in Thailand vind je de leukste, meest kleurrijke en bijzondere festivals die jij je maar kunt bedenken. Je moet alleen wel weten waar je dan moet zijn om ervan te kunnen genieten.
· Redactie
Ko Jum Thailand
Als je op zoek bent naar een mooie vakantiebestemming waar je heerlijk tot rust kunt komen, dan is het eiland Ko Jum, dat ook wel Ko Pu of Ko Jam wordt genoemd, een goede tip. Dit eiland maakt deel uit van het prachtige Thailand, is klein en bij uitstek geschikt voor een ontspannen reis vol strandwandelingen en rust.
· Redactie
Weetjes over Thailand
De Thaise cultuur is best wel anders dan de onze en dat heeft tot gevolg dat de mensen in Thailand er soms ideeën en gebruiken op nahouden die anders zijn dan wij in het westen gewend zijn. Hieronder lees je wat dit betreft een aantal opmerkelijke weetjes rond het prachtige Thailand.
· Redactie
Vervoer in Azië
In Azië beschikken ze over een aantal vervoermiddelen die wij in het westen minder gebruiken of misschien zelfs niet eens kennen. Probeer ze tijdens je reizen door Azië gewoon eens een keer uit en laat je verrassen.
· Redactie
Populairste rondreis landen bij Riksja Travel
Zojuist heeft Riksja Travel via Twitter bekend gemaakt wat de 5 populairste rondreis landen zijn die momenteel bij Riksja geboekt worden. Azië doet het hierin met 3 landen erg goed.
· Redactie
Vliegen met een glimlach
In mei vorig jaar maakte Thai Airways al bekend bezig te zijn met het creëren van een nieuwe luchtvaartmaatschappij. Destijds werd er de naam Thai Wings aan gegeven, inmiddels zijn de plannen concreet en is de definitieve naam bekend: Thai Smile Air.
· Redactie
Droomreizen in Azië
Het reisprogramma  "Droomreizen in Azië" is al enkele afleveringen onderweg , maar toch willen we jullie er nog even op wijzen. Vooral als je van plan bent om een rondreis in Thailand, Indonesië of Sri Lanka te maken dan moet je dit programma op SBS6 eens bekijken!
· Redactie
Volle maan? Feestje!
‘Full moon party’, je hebt er vast weleens van gehoord en elke zichzelf respecterende backpacker heeft er al een meegemaakt of is hard op zoek naar een goede gelegenheid hiertoe. Als je vandaag bij Haad Rin Beach in Thailand zit, dan is het straks feest. Thailand is echter niet het enige land waar je een full moon party kunt meemaken.
· Redactie
Thailand reisadvies gewijzigd
Het reisadvies voor Thailand is door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast. Deze aanpassing is gedaan in verband met de verhoogde dreiging van aanslagen. Nederlandse reizigers wordt met name geadviseerd om in de hoofdstad Bangkok extra op te letten bij plaatsen waar zich veel westerse toeristen bevinden.
· Redactie
Goedkope rondreis Thailand
Ben je op zoek naar een goedkope rondreis Thailand? Dan is de rondreis "Amazing Thailand" van Stip Reizen een absolute aanrader! Deze prachtige 15-daagse rondreis brengt je naar alle hoogtepunten van Thailand en is DE topper in het reisaanbod van Stip Reizen.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Reismythes, deel 2
Op het gebied van reizen en bezienswaardigheden doen een aantal mythes de ronde. Een aantal daarvan zijn gisteren al besproken, vandaag volgt deel twee, met mythes rond de scheve Toren van Pisa, links rijden en Eskimo’s.
· Redactie
De beste taxirit
Waar ter wereld kun je eigenlijk het best per taxi reizen? De boekingssite hotels.com deed er eerder dit jaar onderzoek naar en informeerde bij diverse reizigers onder meer naar beschikbaarheid en betaalbaarheid van taxi’s in verschillende plaatsen.
· Redactie
Overwinteren in het oosten
Ach wat zijn de dagen weer kort en wat is het weer toch somber. Binnenkort wordt het ook nog eens bitterkoud. Voel je er niets voor om de komende winter door te brengen in een dikke jas tussen sneeuw en ijs? Maak dan een reis naar het oosten, waar de zon tropisch schijnt en je niet door sneeuw maar op parelwit zand loopt.

Archief

>