Home
Blog
Oman blogs

Reisinspiratie

11 blogs over Rondreizen in Oman
· Redactie
Vertrekdata van Djoser reizen voor 2015 online
Djoser heeft de vertrekdata voor 2015 voor bijna al haar bestemmingen op de website geplaatst. Je kunt weer kiezen uit een grote hoeveelheid bestemmingen over de hele wereld. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.
· Redactie
VIDEO: Onontdekte Oman
Aan de zuidoostkust van het Arabische Schiereiland ligt het redelijk onontdekte Oman. Een groep vrienden spendeerde hier twee weken en maakten een boeiende
· Redactie
Bahla Fort Oman weer open
Als je binnenkort een rondreis door Oman gaat maken, dan mag een bezoek aan het Bahla Fort zeker niet ontbreken. Dit belangrijke fort in Oman is namelijk maar liefst twintig jaar lang onder handen genomen door restaurateurs. Al die tijd is het fort dan ook gesloten geweest voor publiek, tot nu!
· Redactie
Veelzijdig Oman
Het sultanaat Oman is wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je het boeken van een vakantie overweegt. Oman is echter wel een bijzonder mooie bestemming en bovendien erg geschikt voor een veelzijdige rondreis. Ook liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen zich in Oman bijvoorbeeld met een gerust hart in een duikpak hijsen.
· Redactie
Oman, waarom?
Het Arabisch schiereiland Oman is geen doorsnee bestemming die je vaak hoort als antwoord op de vraag waar iemand zijn of haar vakantie gaat vieren. Jammer eigenlijk, want Oman is bijzonder gastvrij en beschikt over een aantal mooie, culturele bezienswaardigheden.
· Redactie
Schildpadden kijken in Oman
Oman is echt een vakantiebestemming in opkomst en ze hebben er sinds kort een mooie publiekstrekker bij: het Turtle Visitor Center in het Raz Al Jinz reservaat. Je krijgt er allerhande informatie over de levenscyclus van de groene zeeschildpad en uiteraard kun je de dieren zelf ook gaan bezichtigen.
· Redactie
Bijzonder Oman
Oman is geen reisbestemming die je vaak voorbij ziet komen en dat is jammer, want dit indrukwekkende land heeft jou als reiziger heel veel te bieden. In Oman vind je soms bizarre landschappen, eeuwen- of zelfs millenniaoude tombes en tal van andere attracties. Vooral het gebied rond Nizwa is zeker een bezoek waard.
· Redactie
Ontdek Oman
Oman ligt op maar zo’n zeven vlieguren van ons verwijderd, maar zodra je er voet aan land zet, stap je in een geheel andere wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruige bergtoppen, groene oases, een heerlijk klimaat en prachtige witte stranden.
· Redactie
Racen in het zand
Op verschillende plaatsen ter wereld is het mogelijk om lekker met een auto te gaan racen in het zand. Het wordt ‘dune bashing’ genoemd en houdt in dat je met een 4 wheel-drive auto lekker losgaat op zandduinen.
· Redactie
Rondreizen langs de steden van Oman
Als het vliegtuig op het asfalt van het internationale luchthaven Seeb is geland en de deuren zijn geopend, word je omarmd door de warme woestijnwind. Een zacht briesje uit de bergen, de verfrissende geuren van de zee, specerijen en wierook. Welkom in Muscat, de kleinste hoofdstad van Oman.
· Redactie
Waarom rondreizen in Oman?
Oman is voor Nederlandse reizigers een relatief onbekende bestemming. Dat is jammer, want het sultanaat, gelegen in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland is authentiek, gastvrij en enorm veelzijdig.

Archief

>