Home
Blog
Egypte blogs

Reisinspiratie

32 blogs over Rondreizen in Egypte
· Redactie
Gebruik je tussenstop optimaal
Door niet rechtstreeks naar een verre bestemming te vliegen maar te kiezen voor een reis met tussenstop ben je vaak vele malen voordeliger uit, dat is één voordeel. Nog leuker wordt het wanneer je van deze tussenstop ook nog eens een minireis op zich maakt, door enkele dagen in de stad van je ‘stopover’ te verblijven.
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
KRAS.nl informatiedagen
Op zaterdag 28 en zondag 29 januari vinden de jaarlijkse informatiedagen van KRAS.NL weer plaats. Je krijgt hier informatie over de rondreis bestemmingen van KRAS en je kunt presentaties bijwonen om helemaal in de vakantiesfeer te komen. 
· Redactie
Reismythes, deel 1
In Engeland regent het altijd, de grootste piramide ter wereld vind je in Egypte en de Chinese muur is al zichtbaar vanaf de maan. Laten we deze hardnekkige misverstanden voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.  
· Redactie
All-inclusive topbestemmingen
All-inclusive reizen zijn ideaal als je op zoek bent naar een zorgeloze vakantie. Alle denkbare zaken zitten bij de prijs inbegrepen en dat heeft een aantal voordelen. De all-inclusive formule is populair en wordt daarom in steeds meer landen aangeboden.
· Redactie
Maak gratis je eigen stedengids
Er is nu tijdelijk een leuke actie aan de hand bij KLM, namelijk een waarbij je gratis je eigen stedengids kunt creëren. Via de website kun je met een paar muisklikken een reisgids samenstellen die helemaal is toegespitst op jouw wensen. Een persoonlijke cityguide voor je vakantie dus.
· Redactie
Wanderfly.com maakt reizen makkelijk
Zelf een reis plannen is soms een hele onderneming. Er moet vervoer worden geregeld, verblijf ter plaatse en je wilt natuurlijk ook weten wat de leukste of meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn en waar je bijvoorbeeld de mooiste stranden vindt. De website wanderfly.com biedt handige hulp bij al deze zaken en doet nog meer.
· Redactie
Toerisme Egypte trekt weer aan
De Egyptische reissector heeft groot vertrouwen in een snel herstel van het toerisme. Het aantal boekingen staat op 35 procent ten aanzien van maart 2010, maar de reisaanvragen nemen snel toe.
· Redactie
Reisadvies Egypte versoepeld
Toeristen kunnen weer het vliegtuig naar Egyptische badplaatsen nemen. Reizigers wordt wel geadviseerd waakzaam te zijn. Alle niet-essentiële reizen naar de rest van het land, waaronder de steden Caïro, Alexandrië en Suez, worden nog steeds afgeraden.
· Redactie
Canarische Eilanden populair als alternatief voor Egypte
Nu de Nederlandse toeristen hun winterzonvakantie naar Egypte in het water zien vallen zijn de zonzoekers nu naarstig op zoek naar een nieuwe bestemming voor hun winterse zonvakantie.
· Redactie
Rondreis Egypte naar de haaien
Een reeks bloedige aanvallen door agressieve haaien is ervoor verantwoordelijk dat steeds meer toeristen Egypte mijden.Ook een groeiende groep Nederlanders laat het weekje vakantie aan de Rode Zee voorlopig schieten, nu het gevaar nog altijd niet geweken lijkt en op tal van plaatsen zwemverboden zijn afgekondigd.
· Redactie
Twaalf sfinxen ontdekt nabij Luxor
Nabij de tempels van Karnak, in de Egyptische regio Luxor, zijn 12 sfinx-standbeelden aangetroffen uit de periode van farao Nectanebo I, die regeerde van 380 tot 362 voor Christus.
· Redactie
Piramides meest fotogeniek
AMSTERDAM -  Er zijn 1001 plekken op de wereld van zo'n adembenemende schoonheid, dat ze wel op de gevoelige plaat vastgelegd móeten worden. Als het aan de Britten ligt, staan de piramides op nummer één.

Archief

>