Home
Blog
Maart 2013

Reisinspiratie

37 blogs geschreven in maart 2013
· Redactie
Toerisme Japan bloeit weer op
Nadat Japan twee jaar geleden getroffen werd door een zware aardbeving, die bovendien een tsunami tot gevolg had, stortte de toeristische sector in het land behoorlijk in. Een maand na de tsunami, in april 2011, werd Japan bijvoorbeeld door maar liefst 60 % minder toeristen bezocht dan in april het jaar ervoor.
· Redactie
Lissabon als uitvalsbasis rondreis Portugal
Voor een zonnige rondreis die voldoende afwisseling biedt, hoef je vaak helemaal niet heel ver van huis te reizen. In het zuiden van Europa lopen de temperaturen namelijk al in het vroege voorjaar op tot fijne hoogtes en ook wat bezienswaardigheden en mogelijke activiteiten betreft, heeft Zuid-Europa heel wat te bieden. Kies een leuke stad als uitvalsbasis voor je rondreis, bijvoorbeeld Lissabon.
· Redactie
Gratis SRC Magazine App
Om haar reizigers nog meer reisinspiratie en voorpret te bieden, heeft SRC-Cultuurvakanties een interactieve Magazine App gelanceerd. In verschillende kleurrijke magazines is het complete reisaanbod terug te vinden, maar de interactieve App biedt meer dan reisaanbod alleen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Christus de Verlosser in Rio de Janeiro
Vandaag weer een nieuwe foto van de dag en dit keer is het een close-up. Veel mensen zullen het wel herkennen, want dit beeld genaamd Christus de Verlosser is het bekende standbeeld van Jezus Christus bovenop de Corcovado berg in Rio de Janeiro, Brazilië.
· Redactie
KLM test wifi-vluchten
Het internet is natuurlijk niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving en tegenwoordig kun je op steeds meer plaatsen gebruikmaken van internet. Draadloos internet welteverstaan, ook wel bekend als wifi. Draadloos internet is al beschikbaar in veel treinen en bussen en tevens wordt wifi steeds vaker in vliegtuigen aangeboden.
· Redactie
Mooie stranden ver weg en dichtbij
Voor veel vakantiegangers is het belangrijk om – in elk geval een gedeelte van –  de vakantie door te brengen aan het strand. Nu is ‘strand’ een breed begrip en de aanwezigheid van een kustlijn wil niet zeggen dat je in het betreffende land aan een poederwit zandstrand kunt liggen relaxen. Waar vind je eigenlijk de mooiste stranden ter wereld?
· Redactie
Boyne Valley nieuwe route door Ierland
Als je van een rondreis door de natuur houdt, dan is Ierland een prima bestemming die ook nog eens lekker dichtbij huis ligt. Het ruige landschap van Ierland vormt een mooi decor voor een rondreis die zowel avontuurlijk als rustgevend is en er is onlangs bovendien een nieuwe toeristische route toegevoegd.
· Redactie
Kunstenaar verlicht brug San Francisco
Wie aan San Francisco denkt, die denkt ongetwijfeld ook aan de Golden Gate Bridge. Dit is dan ook zonder twijfel de meest beroemde brug van San Francisco, maar niet de enige. Om de aandacht ook een beetje op een andere brug te vestigen, namelijk op de Bay Bridge, is een kunstenaar uit New York aan de slag gegaan met duizenden lichtjes.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Potala paleis in Tibet (China)
Vandaag weer een nieuwe Foto van de dag en dit keer weer eens een foto van een bekend gebouw: het Potala paleis in Lhasa! Toch één van de meest gefotografeerde gebouwen in China en zeker in Tibet een begrip.
· Redactie
Bijzondere hotels wereldwijd
Je hebt overal ter wereld ‘gewone’ accommodaties waar je tijdens je rondreis terecht kunt voor een overnachting. Maar je kunt natuurlijk ook eens kiezen voor een - soms wel heel - bijzonder hotel! Een overnachting in een speciaal hotel kan je vakantie net dat beetje extra geven, of misschien is zo’n hotel wel juist de voornaamste reden om op reis te gaan naar een bepaalde bestemming?
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Mount Cook in Nieuw-Zeeland
Deze Foto van de dag is gemaakt toen ik onderweg was naar het Aoraki Mount Cook National Park. Het is wat mij betreft zo'n beetje het ideaalplaatje van Nieuw-Zeeland. Besneeuwde bergtoppen, groene bomen en dan die blauwe lucht en het superblauwe meer.
· Redactie
Win de beste baan in de wereld!
Je hebt vakantiebaantjes en je hebt kansen die maar één keer in je leven voorbijkomen. Wat dit laatste betreft, kun je momenteel toeslaan. Bij Toerism Australia kun je meedoen met een prachtige winactie waarbij je kans maakt op één van de 6 geweldige banen!
· Redactie
Als een zwerver in Zweden
Een sterrenhotel boeken tijdens je rondreis, dat is door alle boekingssites tegenwoordig heel eenvoudig en als je gebruik weet te maken van een aanbieding vaak ook nog heel voordelig. Het is echter ook heel ‘gebruikelijk’, terwijl je tijdens het maken een rondreis toch juist ook op zoek zou kunnen gaan naar het opdoen van nieuwe ervaringen.
· Redactie
Rust zoeken en vinden op Ibiza
Het prachtige Spaanse eiland Ibiza staat vooral bekend als zogenaamd ‘party-eiland’. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Ibiza ook prima geschikt is voor het maken van een ontspannen rondreis. Goed, je kunt er niet wekenlang rondreizen zonder zo af en toe hetzelfde punt te passeren, maar wat je onderweg tegenkomt is zeker de moeite waard!
· Redactie
Op avontuur in Tanzania
Als je graag eens een avontuurlijke rondreis wilt ondernemen, dan is een reis naar het continent Afrika zeker een aanrader. De natuur van dit prachtige werelddeel is werkelijk overweldigend mooi en nodigt dan ook zeker uit tot uitgebreide en langdurige ontdekkingstochten.
· Redactie
SRC viert het Ruslandjaar
Nederland en Rusland vieren in 2013 het bilaterale Nederland-Ruslandjaar. Dit jaar wordt gevierd dat er 400 jaar betrekkingen zijn tussen beide landen. Tal van Nederlandse musea, culturele instellingen en (lokale) overheden besteden met tentoonstellingen, evenementen en andere activiteiten aandacht aan het Ruslandjaar.
· Redactie
Begin je fietstocht per boot
Stel: je vindt het heerlijk om tijdens je vakantie lekker te liggen relaxen, maar je wilt ook graag actief bezig kunnen zijn. Je houdt van de zee, maar je houdt er ook van om eens een lange fietstocht te ondernemen. Als het voorgaande je aanspreekt, dan is het volgende echt iets voor jou …
· Redactie
Brazilië gastland WK Voetbal 2014
De echte voetballiefhebber is er natuurlijk al tijden mee bezig: het WK Voetbal van 2014, dat dan zal worden gehouden in het bruisende Brazilië. Het duurt nog een kleine vijfhonderd nachtjes slapen en dan is het al zover!

Archief