Reisinspiratie

49 blogs in de rubriek Steden
· Redactie
Nieuw hip hotel Berlijn
Als je een trip naar Berlijn aan het plannen bent en je weet nog niet waar je zult gaan overnachten, neem dan eens een kijkje op de website van Nhow Hotels. Deze keten heeft namelijk sinds kort ook een hotel in Berlijn dat geheel gericht is – naast heel veel luxe – op muziek en design.
· Redactie
Last minute Maastricht
Heb je het kerstgevoel nog niet helemaal te pakken of ben je het even een beetje kwijt? Bijvoorbeeld omdat de boom is omgevallen, het kerstbrood is mislukt of de visite op het laatste moment heeft afgebeld? Laat de boel dan lekker de boel en ga last minute naar Maastricht.
· Redactie
Ga naar Gent
Heb je zin in een heus winters sprookje net over de grens? Ga dan naar Gent, die prachtige, historische stad in het land van onze zuiderburen. Gent is in elk jaargetijde een fantastische stad om te bezoeken, maar is zeker in de winter een bezoek echt meer dan waard.
· Redactie
Hip Istanbul
De hoofdstad van Turkije heeft niet alleen een bijzonder rijke historie, maar timmert ook vandaag de dag flink aan de weg op het gebied van allerhande trekpleisters. Een mooie bestemming voor een reis dus, en liefst ook een lange reis, want Istanbul heeft heel veel te bieden en dat is niet allemaal in een paar dagen te verkennen.
· Redactie
Ronda
In de Spaanse provincie Malaga ligt de stad Ronda op een bijzondere plek, namelijk langs een diepe kloof. Ronda is onder bezoekers van de Costa del Sol bijzonder populair voor een dagtrip. Bezoek Ronda bij voorkeur buiten het hoogseizoen, dan is het namelijk veel minder toeristisch en liggen de prijzen heel wat lager.
· Redactie
Malaga
De Spaanse stad Malaga wordt door veel reizigers vaak overgeslagen en dat is bijzonder jammer, want Malaga heeft heel veel te bieden. Neem alleen al de ligging aan zee, dat is toch heerlijk, dat je na een dag stadsdrukte even heerlijk aan het strand kunt liggen ontspannen.
· Redactie
Kerstshoppen in Londen
Londen is in elk jaargetijde een leuke bestemming voor een korte of lange reis, maar zeker in de periode voor de Kerst is Londen echt onweerstaanbaar. Als je van shoppen én van Kerst houdt, dan mag een bezoek aan Londen in december eigenlijk niet ontbreken.
· Redactie
Bestemming Reykjavik
Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa en een fantastische bestemming voor een afwisselende en bijzondere stedentrip. De stad is relatief nieuw, bijzonder schoon en omgeven door schitterende, ongerepte natuur.
· Redactie
Kerstshoppen in Wenen
Wenen is een bijzonder mooie stad, zeker als je van kunst, gebak en winkelen houdt. Rond de kerstperiode verandert Wenen bovendien in een heerlijk shopgebied voor liefhebbers van kerst en kerstspullen. Ideaal om zo de kerstinkopen te combineren met een weekendje weg.
· Redactie
De bezienswaardigheden van Agra
Agra is misschien wel de door reizigers meest bezochte stad in India. Agra is namelijk de plaats waar zich de beroemde Taj Mahal bevindt. De Taj Mahal wordt gerekend tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en het verhaal erachter is zeer bijzonder. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Agra is het Agra Fort.
· Redactie
Mooie plekjes in Madrid
Dankzij goedkope luchtvaartmaatschappijen kun je tegenwoordig heel voordelig een korte reis binnen Europa maken. Zeker in deze donkere dagen is het dan leuk om even een paar dagen de zon op te zoeken, zoals dat bijvoorbeeld kan in de Spaanse hoofdstad Madrid.
· Redactie
Bezienswaardigheden van Lima
Tijdens een rondreis door Peru ga je waarschijnlijk in eerste instantie voor het bewonderen van de schitterende natuur. De hoofdstad Lima wordt vaak overgeslagen of hooguit kort bezocht, maar bezoek de stad eens wat langer en zie met eigen ogen wat er allemaal te ontdekken valt.
· Redactie
Romantisch Venetië
De stad wordt door sommigen ‘de mooiste stad ter wereld’ genoemd. Over smaak valt niet te twisten, maar het is een feit dat Venetië anders is dan andere steden. De kabbelende gondels, prachtige panden en wirwar van straatjes maken van Venetië een waar paradijs voor een romantische stedentrip.
· Redactie
Bezienswaardigheden in Riga
De hoofdstad van Letland is een prachtige bestemming voor een stedentrip en ook leuk om tijdens een rondreis door Letland een paar dagen te verblijven. In Riga zijn namelijk tal van leuke, interessante en mooie bezienswaardigheden te vinden en ze bevinden zich vrijwel allemaal in en rondom het mooie oude centrum.
· Redactie
Stedentrip Dubai
Het imposante Dubai leent zich prima voor een korte of langere stedentrip in de Verenigde Arabische Emiraten. Goedkoop is deze bestemming niet, maar deze bijzondere stad is het zeker waard. Reis in Dubai per taxi of met de metro en laat je verrassen door tal van bezienswaardigheden.
· Redactie
Niet te missen in Beijing
Beijing is de hoofdstad van China en deze stad heeft een bijzonder rijke historie die je in tal van bezienswaardigheden kunt terugvinden en bewonderen. Reden genoeg om tijdens je rondreis door China meerdere dagen uit te trekken voor een tocht langs enkele indrukwekkende culturele overblijfselen.
· Redactie
Gent
Voor een korte vakantie ben je bij onze zuiderburen aan het juiste adres. Laat de voor de hand liggende steden Brussel en Antwerpen eens voor wat ze zijn en ga een lang weekend naar Gent. De kans is groot dat je Gent al snel tot je favoriete steden van Europa zult gaan rekenen.
· Redactie
Bezienswaardigheden van Casablanca
Op slechts een paar uur vliegen van Nederland ligt de bijzonder mooie stad Casablanca. In deze Marokkaanse stad vind je een interessante mix tussen de oosterse cultuur en westerse invloeden. Een bijzondere metropool dus, die tijdens een rondreis niet mag worden overgeslagen en ook een goede bestemming is voor een citytrip.
· Redactie
Hotspots van San Francisco
San Francisco is de vierde stad van Californië en stond in de jaren zestig van de vorige eeuw bekend als hippiehoofdstad van de wereld. Van die periode is nog het een en ander terug te vinden, dus ‘be sure to wear flowers in your hair’.  

Archief

>