Home
Blog
Japan blogs

Reisinspiratie

62 blogs over Rondreizen in Japan
· Redactie
De duurste en goedkoopste wereldsteden
Als je van reizen naar het buitenland houdt, dan fantaseer je er misschien ook over hoe het zou zijn om in het buitenland te leven. In een ander land gaan wonen en het uitproberen, is de enige manier om dit te ontdekken. Houd er wel rekening mee dat het financieel gezien nogal wat uitmaakt naar welke stad jij je spullen verhuist.
· Redactie
Toerisme Japan trekt weer aan
Japan is een land dat tot de verbeelding spreekt. De cultuur van dit land is zo compleet anders dan we in het westen gewend zijn, dat een rondreis door Japan je elke dag versteld zal doen staan. Sinds de aardbeving van 2011 werd het in Japan wat stiller op toeristisch gebied, maar intussen is het toerisme weer volop op gang gekomen.
· Redactie
Bezoek in Japan een onsen!
Ben jij ook zo dol op een volledig ontspannende spa-ervaring? Dan moet je tijdens een rondreis door Japan zeker eens een bezoek brengen aan een onsen. Dit is een typisch Japanse badgelegenheid met thermaal water. Je vindt de onsens op diverse plaatsen in Japan, dus er is altijd wel eentje in de buurt.
· Redactie
Wereldsteden om te shoppen
Shoppen … voor de een is het niet meer dan bittere noodzaak, voor de ander een leuke bijkomstigheid en een derde bouwt het liefst de gehele vakantie rondom het shopgebeuren. Voor die laatste groep is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten waar je moet zijn. Daarom volgen hieronder enkele tips van CNN Travel op het gebied van de allerbeste shopwalhalla’s.
· Redactie
Droomlocaties uit Bond films
Onlangs is de nieuwste James Bond film, Skyfall, in première gegaan en wederom zijn de locaties waar 007 zich begeeft vaak oogverblindend mooi. Volg het voorbeeld van James Bond en bezoek een (of meer) van de droomlocaties uit de 23 films. Hieronder volgt alvast een kleine selectie.
· Redactie
Oud&Nieuw met Sawadee
Reisorganisatie Sawadee blikt binnenkort graag vooruit én terug tijdens Sawadee’s Oud&Nieuw Event dat op 25 november in Amsterdam zal worden gehouden. De locatie van het event is het mooie Pakhuis de Zwijger, waar die dag alvast vooruit wordt geblikt naar alle nieuwe reizen die in 2013 zullen worden georganiseerd.
· Redactie
Zuid-Afrika populaire herfstbestemming
Er is een opmerkelijke stijging aan de hand in de populariteit van het land Zuid-Afrika als bestemming voor een herfstvakantie. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen met maar liefst 90 % gestegen, zo blijkt althans uit cijfers van een boekingssite uit Nederland.
· Redactie
De schoonste hotelkamers
Een schone hotelkamer is tijdens je vakantie wel zo prettig, zeker als je ver van huis bent in een land met een totaal andere cultuur. Je hotelkamer is de plek om even tot rust te komen, de indrukken van de dag te verwerken en nieuwe plannen te smeden over wat je de volgende dag wilt gaan bezichtigen.
· Redactie
Verklaarbaar onbewoonde eilanden
Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming zonder massa’s overige toeristen? Dan moeten onbewoonde eilanden zeker tot je verbeelding spreken. Onbewoonde eilanden zijn er genoeg en hoewel ze helaas niet allemaal de status ‘bounty eiland’ verdienen, is het toch leuk om over een verblijf op zo’n eiland te dromen.
· Laurens Taekema
Extreme drukte in tropisch zwembad in Japan
Dus je denkt dat de stranden in Nederland vol zitten met dit mooie zomerweer? Dan moet je onderstaande video eens bekijken! Deze menselijke golven zijn gefilmd in de Crazy indoor pool in Tokyo, Japan. Gezellig!
· Redactie
Onbewoonde eilanden
Wie droomt er niet van een verblijf op een onbewoond eiland? Alleen jij, een parelwit strand, een cocktail in de hand… Er bestaan veel van deze eilanden en hoewel ze niet allemaal even paradijselijk zijn, hebben ze vaak wel een bijzondere geschiedenis. Het zijn eigenlijk verlaten eilanden.
· Redactie
Gratis naar Japan?
Japan is een fantastisch land vol onverwachte mogelijkheden. Japan is echter geen goedkope reisbestemming en daarom is de wedstrijd die Columbus Magazine heeft bedacht zo interessant als jij weleens gratis door Japan wilt gaan reizen.
· Redactie
Low budget door Japan reizen
Japan is duur, dat is althans de heersende opvatting onder veel reizigers. Een reis door Japan hoeft echter helemaal niet stervensduur uit te pakken, je moet alleen weten hoe je het moet aanpakken. Hier en daar valt er best wat te bezuinigen en met de juiste tips over hoe je dat moet doen en waar je moet zijn voor accommodatie, kom je in Japan ook met weinig geld een heel eind.
· Redactie
Op een onbewoond eiland
Velen dromen van een leven op een onbewoond eiland, ver weg van alle verplichtingen en dagelijkse beslommeringen, maar slechts weinigen maken die droom ook echt tot werkelijkheid. Een van die mensen, misschien wel de enige persoon ter wereld, is de 76-jarige Japanner Masafumi Nagasaki.
· Redactie
Het weer in Japan
Japan is een redelijk langgerekt land en kent om die reden verschillende klimaten met bijbehorende weersomstandigheden. In het uiterste noorden kun je bijvoorbeeld nog skiën terwijl je in het uiterste zuiden dan al kunt zonnen. Het grootste gedeelte van Japan is te classificeren als een vochtig moessonklimaat.
· Redactie
Japanse drankjes
De sake is misschien wel de meest bekende Japanse alcoholhoudende drank, maar in het land van de rijzende zon worden er nog veel meer alcoholhoudende dranken gebrouwen en gedronken. Wil je weten welke soorten er zijn? Hieronder volgt een kleine opsomming.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Reismythes, deel 2
Op het gebied van reizen en bezienswaardigheden doen een aantal mythes de ronde. Een aantal daarvan zijn gisteren al besproken, vandaag volgt deel twee, met mythes rond de scheve Toren van Pisa, links rijden en Eskimo’s.
· Redactie
Snoepreisjes
Ben jij ook zo’n zoetekauw én hou je ervan om te reizen? Dan is er goed nieuws, want er zijn namelijk een aantal plekken op deze aardbol die een waar snoepparadijs zijn. Je vindt ze ver van huis, maar soms ook verrassend dichtbij.

Archief

>