De sake is misschien wel de meest bekende Japanse alcoholhoudende drank, maar in het land van de rijzende zon worden er nog veel meer alcoholhoudende dranken gebrouwen en gedronken. Wil je weten welke soorten er zijn? Hieronder volgt een kleine opsomming.
De sake is misschien wel de meest bekende Japanse alcoholhoudende drank, maar in het land van de rijzende zon worden er nog veel meer alcoholhoudende dranken gebrouwen en gedronken. Wil je weten welke soorten er zijn? Hieronder volgt een kleine opsomming.
In Japan zijn ze de laatste tijd bijvoorbeeld erg bedreven in het brouwen van Japanse whisky, zoals Suntory Hibiki en de Yoichi single malt Cask van tien jaar oud. Naast whisky wordt er in Japan ook wijn gefabriceerd. Gek eigenlijk, want het landschap is er niet bepaald geschikt voor. Het meest productief is het gebied rondom Mount Fuiji.
Shochu is een sterke, gedestilleerde drank die veelal wordt gemaakt van gerst, rijst of zoete aardappel. Drink Shochu bijvoorbeeld on the rocks. Chu-hi doet het goed onder de jongeren van de Japanse bevolking. Er worden allerlei smaakvarianten van dit drankje vervaardigd, dus probeer in Japan eens Chu-hi met grapefruit- of bessensmaak.
Deel je ervaring en help andere reizigers!