Home
Blog
Griekenland blogs

Reisinspiratie

43 blogs over Rondreizen in Griekenland
· Redactie
Hotelprijzen Zuid-Europa sterk gedaald
Wil je deze zomer graag op vakantie maar maak jij je zorgen over de kosten die een reis met zich meebrengt? Niet doen, want met een vliegticket van een maatschappij als Ryanair vlieg je voor bijna niets naar het zuiden van Europa en de hotelprijzen laten bovendien flinke dalingen zien.
· Redactie
De meest bijzondere bestemmingen op aarde
Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren wat de aantrekkingskracht van een bepaalde bestemming betreft, maar sommige plaatsen op aarde zijn zó bijzonder, dat ze niemand onberoerd zullen laten. Als je nog een bestemming voor een reis zoekt, dan vind je hieronder alvast enkele bruikbare tips.
· Redactie
De minder bekende Griekse eilanden
De Griekse eilanden zijn bij vele toeristen bekend en geliefd. Met name de grotere en meer toeristische eilanden, zoals Kreta, worden tijdens de vakantieperiode vaak bezocht. Kies echter ook eens voor één van de wat minder bekende, maar minstens zo mooie, Griekse eilanden en laat je verrassen!
· Redactie
Ryanair breidt vliegroutes uit
Als je er graag goedkoop tussenuit wilt, dan is een prijsvechter op het gebied van vliegtickets een goede optie. Het is wel fijn als je voor een goedkoop ticket ook vanaf een luchthaven kunt vliegen die niet te ver van je huis af ligt. Ryanair komt alvast met veel nieuwe vliegroutes, dus dat vergroot je kansen.
· Redactie
Genieten in Griekenland
Door alle media-aandacht voor de crisis, waar met name Griekenland veel mee te maken heeft, zijn veel mensen een beetje huiverig om een reis naar Griekenland te boeken. Dit is echter helemaal nergens voor nodig. Sterker nog, in de hoofdstad Athene gaat het leven gewoon door, en hoe!
· Redactie
De mooiste plekjes ter wereld
Je hebt vakantiebestemmingen en je hebt reisbestemmingen waar je naartoe gaat omdat je er van de meest adembenemende taferelen kunt genieten. Van sommige plekken heb je misschien nog nooit gehoord, maar ze behoren hoe dan ook tot de mooiste plaatsen ter wereld.
· Redactie
Nieuwe vliegroutes
Eens in de zoveel tijd veranderen de vliegroutes die de diverse luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Soms komt er een nieuwe route bij en een andere keer wordt er door een vliegmaatschappij een route geschrapt of wordt het aantal vluchten op een bepaalde bestemming verminderd. Hieronder een kleine overzicht van de meest recente aankondigingen van wijzigingen.
· Redactie
Droomlocaties uit Bond films
Onlangs is de nieuwste James Bond film, Skyfall, in première gegaan en wederom zijn de locaties waar 007 zich begeeft vaak oogverblindend mooi. Volg het voorbeeld van James Bond en bezoek een (of meer) van de droomlocaties uit de 23 films. Hieronder volgt alvast een kleine selectie.
· Redactie
Singles reizen later
Alleenstaande reizigers laten de reizen in de drukke zomermaanden over het algemeen aan zich voorbij gaan en kiezen in plaats daarvan liever voor een vakantie in de maanden september of oktober.
· Redactie
Vrijwilligerswerk wereldwijd
Een rondreis laat zich prima combineren met vrijwilligerswerk, zeker als je langdurig van huis zult zijn. Of draai het om: kies een bestemming waar je vrijwilligerswerk zou willen doen en sluit de werkperiode af met een paar weken rondreizen. Hieronder volgen enkele tips voor een interessante ervaring.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Crisisland populaire bestemming
Tot voor kort waren de zogenaamde crisislanden, de landen van de Europese Unie waar de economie volledig is ingestort of op het punt staat dat te doen, niet bepaald in trek bij reizigers. Daar lijkt nu echter verandering in te zijn gekomen, er wordt namelijk massaal gebruik gemaakt van het last minute reisaanbod naar deze landen.
· Redactie
Goedkope vakantielanden
Op economisch vlak zit het ons momenteel niet erg mee, maar lekker op vakantie gaan willen we natuurlijk wel nog steeds, al was het maar om al die financiële perikelen even te kunnen vergeten. Om die reden volgt hier een kort overzicht van enkele vakantielanden die zowel mooi als goedkoop zijn en waar je dus met een gerust hart naartoe kunt reizen om even heerlijk te genieten.
· Redactie
De Saronische eilanden
Je moet even weten dat ze er zijn, maar dan heb je ook wat. De Saronische eilanden bestaan uit vier eilanden die niet ver van Athene liggen. Poros, Spetses, Hydra en Aegina zijn stuk voor stuk plaatjes van eilanden en laten zich prima binnen een week bezichtigen.
· Redactie
Goedkoop Griekenland
Nu Griekenland zich financieel gezien aan de rand van de afgrond bevindt, denk je als reiziger misschien dat het land even wat minder geschikt is om naartoe te reizen. Niet doen, want het land heeft jou als toerist nu meer nodig dan ooit en zal je dan ook hartelijk verwelkomen.
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
Acropolis huren?
Dat Griekenland momenteel in behoorlijke financiële moeilijkheden verkeert, kan niemand zijn ontgaan. Er wordt veelvuldig door personeel gestaakt, in een poging de plannen om de lonen te verlagen te voorkomen. Die stakingsacties vinden dus ook plaats bij culturele bezienswaardigheden en musea en dat is slecht voor het toerisme.
· Redactie
Nieuwe budgetbestemmingen
Een lang weekend Barcelona of een korte trip naar Rome boek je heel eenvoudig als je vliegt met goedkope airlines als Ryanair of Easyjet. Deze aanbieders van budgetvluchten breiden hun aanbod nu uit met nog een aantal bijzondere bestemmingen. Lees hieronder welke dat zijn.
· Redactie
Varen met het hele gezin
Wil je 2012 gelijk goed beginnen met een verre familiereis? Verdiep je dan eens in het aanbod van de Holland America Line. Voor gezinnen worden namelijk speciale, zeer scherpe tarieven gehanteerd. Bovendien biedt de Holland America Line een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen en tieners.

Archief

>