Home
Blog
Februari 2012

Reisinspiratie

41 blogs geschreven in februari 2012
· Redactie
Dagtripjes in binnen- en buitenland
Waar ter wereld jij je vakantie ook gaat vieren, er bevindt zich in de directe omgeving altijd wel de een of andere bezienswaardigheid waar je een leuke dagtrip naartoe kunt plannen. Je kunt voor informatie op dit gebied natuurlijk je reisgids openslaan, maar op internet vind je vaak nog veel actuelere informatie.
· Redactie
Populairste rondreis landen bij Riksja Travel
Zojuist heeft Riksja Travel via Twitter bekend gemaakt wat de 5 populairste rondreis landen zijn die momenteel bij Riksja geboekt worden. Azië doet het hierin met 3 landen erg goed.
· Redactie
De beste verre shopbestemmingen
Als je tijdens je verblijf in een ver land graag ook af en toe een beetje wilt winkelen, dan is het handig om alvast te weten op welke bestemmingen je de leukste winkels kunt vinden. Hieronder volgt een overzicht van enkele verre bestemmingen waar je prima kunt shoppen.
· Redactie
Leuke shopsteden in Europa
Als je van shoppen houdt, dan is er natuurlijk niets leuker dan een lang weekend in een stad te verblijven waar je heerlijk los kunt gaan in de mooiste, beste of meest bijzondere winkels. Gelukkig zijn er in Europa een aantal steden die aan bovenstaande omschrijving voldoen en je vliegt er binnen een paar uur naartoe.
· Redactie
333TRAVEL geeft laagste prijsgarantie voor rondreizen Azië
Vandaag realiseert reisorganisatie 333TRAVEL een doorbraak in de Nederlandse reismarkt met de lancering van de GELD TERUG GARANTIE. Reizigers die in februari een rondreis of strandvakantie met vlucht boeken bij de  Individuele reisspecialist naar Azië, krijgen het prijsverschil vergoed wanneer dezelfde reis nadien goedkoper kan worden aangeboden.
· Redactie
Valentijnsactie bij FOX Vakanties
Op Valentijnsdag kunt u bij FOX Vakanties profiteren van een spectaculaire kortingsacatie! Boekt u uw reis bij FOX Vakanties op deze romantische dag van de liefde, dan bepalen uw leeftijd en die van uw (reis)partner bij elkaar opgeteld uw korting!
· Redactie
Met je tent naar New York
New York is hoogstwaarschijnlijk niet de eerste plek op de wereld waar je gedachten naar uitgaan als je zin hebt om te kamperen, maar het is er wel mogelijk. Op dit moment wordt er zelfs hard gewerkt aan het realiseren van het grootste kampeerterrein van de Verenigde Staten dat binnen een stad gelegen is.
· Redactie
Cultuureiland in Saksen
Heb je alle pretparken, vakantieparken en bungalowparken in Nederland wel even gehad en ben je op zoek naar een leuke gezinsvakantie in het buitenland? Overweeg dan eens het bijzondere avonturen- én vakantiepark Kulturinsel Einsiedel, in de deelstaat Saksen bij onze oosterburen.
· Redactie
Veelzijdig Vancouver
Waar moet je in vredesnaam naartoe reizen als je graag dicht bij de zee je vakantie wilt vieren, maar ook bij de bergen en liefst ook in een stad? Naar Vancouver in Canada natuurlijk! In deze veelzijdige stad vind je veel hoogbouw maar ook veel groen en natuurlijk tal van bezienswaardigheden. Bovendien bevinden zowel de zee als de bergen zich op korte afstand.
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
Vliegen met een glimlach
In mei vorig jaar maakte Thai Airways al bekend bezig te zijn met het creëren van een nieuwe luchtvaartmaatschappij. Destijds werd er de naam Thai Wings aan gegeven, inmiddels zijn de plannen concreet en is de definitieve naam bekend: Thai Smile Air.
· Redactie
Badderen en sporten in Ecuador
Heb je er de tijd voor en er zin in om een verre, actieve reis te maken? Kies dan eens niet voor de gebruikelijke bestemmingen, maar ga eens naar Ecuador. Dit is wellicht geen voor de hand liggende keuze, maar hé, jij hebt bij thuiskomst in elk geval wel originele verhalen te vertellen.
· Redactie
Baobab reizen heeft nieuwe website
De reisorganisatie Baobab heeft deze week haar nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website ziet er fris uit en geeft de bezoekers nog meer en nog duidelijker informatie. Natuurlijk vind je op de nieuwe Baobab site ook een actueel reisaanbod met alle Baobab rondreizen overzichtelijk op een rij.
· Redactie
Djoser informatiedagen
Na de goed bezochte Reizigersinformatiedagen in Leiden van de afgelopen maand, organiseert Djoser op 11 februari in Geertruidenberg ook een Reizigersinformatiedag. Op een prachtige locatie met een gezellige reissfeer, informereert Djoser je graag over alle rondreizen.
· Redactie
Veilig, veiliger, veiligst vliegen
Er zijn verschillen tussen vliegtuigen en er zijn ook verschillen tussen vliegtuigmaatschappijen. Voor een leek is het echter niet vast te stellen met welke maatschappij je nu het veiligst van A naar B vliegt, daarom zoekt het JACDEC dat voor ons uit.  
· Redactie
Zonnen in Dubai
Terwijl het kwik in Nederland recordtemperaturen van maar liefst drieëntwintig graden onder nul haalt, kun je in Dubai heerlijk van de zon genieten. Zelfs het zuiden van Europa heeft te maken met hevige sneeuwval en ijs, dus waarom zou je deze winter niet iets verder reizen om in elk geval zongarantie te hebben.
· Redactie
Reis op een motor
Als je van reizen en van motorrijden houdt, dan is het ‘Authorized Tours’ programma van het motormerk Harley-Davidson echt iets voor jou. Zij introduceren maar liefst 157 prachtige tochten langs de mooiste plekjes van deze aarde. Er zijn toertochten mogelijk in alle continenten, nou ja, behalve Antarctica dan.  
· Redactie
De Vakantiesalon in Brussel
Niet alleen in Nederland zijn we dol op vakantiebeurzen, ook onze zuiderburen organiseren graag een groots opgezette beurs rondom alles wat met reizen te maken heeft. In Brussel is momenteel ‘De Vakantiesalon’ bezig. Deze beurs is vanaf vandaag toegankelijk voor reislustige mensen en duurt nog het gehele weekend.
· Redactie
Insectenwerende kleding
Als je binnenkort afreist naar Suriname, dan krijg je zeer waarschijnlijk te maken met de Dengue epidemie die daar op dit moment heerst. Deze ziekte wordt verspreid door muggen en het is dan ook zaak om zo goed mogelijk te proberen te voorkomen dat je door de besmette muggen wordt gestoken, maar hoe pak je dat doeltreffend aan?

Archief