Home
Blog
Bestemmingen
Agra en Varanasi: plaatsen die je wilt bezoeken en fotograferen

Agra en Varanasi: plaatsen die je wilt bezoeken en fotograferen

op 17 juli 2015
1 minuut leestijd
Agra en Varanasi: plaatsen die je wilt bezoeken en fotograferen

India is een enorm fotogeniek land en twee steden die er misschien wel uitspringen zijn Agra en Varanasi. Kijk mee en laad je batterijen maar vast op voor deze twee steden!

Agra

De stad Agra ligt centraal in het noorden van India in de staat Uttar Pradesh, aan de rivier de Yamuna. Deze stad is vooral populair bij toeristen door de aanwezigheid van het werelderfgoed de Taj Mahal, dat zich aan de rand van de stad bevindt. Andere bezienswaardigheden zijn hier onder andere de tombe van Itimad ud-Daulah, ook wel bekend als 'Baby Taj', Agra Fort (ook vaak het Rode Fort genoemd) en in Sikandra, een voorstad van Agra, bevindt zich het mausoleum van Akbar.

Varanasi

Varanasi bestaat al langer dan 2.700 jaar en is daarmee een van de oudste steden ter wereld. De stad ligt tevens in de deelstaat Uttar Pradesh, aan de heilige rivier de Ganges en het is de heiligste stad van India. Varanasi staat ook wel bekend als Benares, Banāras, Kashi en Kasi en de stad is één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen voor het Hindoeïsme in India (de drie andere zijn Bodhgaya, Puri en Ujjain). 13 kilometer ten noorden van de stad ligt de boedhistische pelgrimsplaats Sarnath.

Alle foto's door Stephen Wallace

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5