Home
Blog
Algemeen
Boek met Van Verre een Maleisië rondreis op maat

Boek met Van Verre een Maleisië rondreis op maat

op 2 februari 2024
4 minuten leestijd
Boek met Van Verre een Maleisië rondreis op maat

Boek met Van Verre een Maleisië rondreis op maat, vlieg met Singapore Airlines en krijg 250 Ringgit (€ 50) zakgeld mee!

Ben je nog op zoek naar een verre reisbestemming om in de zomer te bezoeken? Denk eens aan Maleisië, ook wel bekend als “Azië in één land.” De Zuid-Chinese zee verdeelt het koninkrijk in twee totaal verschillende gebieden: het schiereiland West-Maleisië en de pure jungle van Borneo. Samen en afzonderlijk van elkaar bieden beide delen voor iedere reiziger genoeg avontuur: van leuke en interessante steden tot aan tropische stranden, snorkelparadijzen en puur, tropisch regenwoud. In dit artikel vertelt Van Verre hun leukste Maleisië tips om je rondreis door Maleisië compleet te maken.

Zie Kuala Lumpur door de ogen van een local

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat is er nou leuker dan een stad te leren kennen met de tips van een local? In één van de bruisende wijken van Kuala Lumpur wandelen jullie samen naar Jalan Alor, een straat die vooral bekend staat om de vele eetkraampjes en lokale restaurantjes. Je smaakpapillen worden hier goed aan het werk gezet. Terwijl je allerlei hapjes aan het proeven bent, zal de gids je van alles vertellen over de lokale gerechten. Vervolgens wandel je verder naar een nauwe straat versierd met kleurrijke schilderingen en de laatste stop is een bezoek aan het dak (helikopterplatform) van één van de vele hoge kantoorgebouwen.

’s Avonds is Kuala Lumpur prachtig verlicht en het uitzicht vanaf deze hoogte is dan ook overweldigend! Met een champagneglas, een pul Tiger Beer of een felgekleurde cocktail in de hand geniet je van alle lichtjes van de stad, én (bij goed weer) van een adembenemende zonsondergang! 

Ga fietsen door Maleisië 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst
Wist je dat Maleisië een comfortabel fietsland is? Wat ons betreft is dit dan ook de leukste manier om het land te leren kennen! Trap door een authentiek deel van Kuala Lumpur, waar het net lijkt of je in een klein dorp bent. Of verken de landelijke omgeving rondom Balik Pulau op Penang. Via een labyrint van smalle, verharde wegen en paden fiets je met de wind in je haren langs fruitboomgaarden en door vele traditionele (vissers)dorpjes.

Ook het eiland Langkawi ervaar je vanaf de fiets heel anders. Trap door dorpjes en maak kennis met het dagelijks leven op het platteland. Terwijl je over vlakke paden langs rivieren, rijstvelden en door bossen en dorpjes fietst, zal vooral de rust van het eiland je opvallen. 

Bewonder de vele muurschilderingen en maak de leukste foto’s 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wandel door de straatjes van Georgetown op het eiland Penang en word betoverd door de charme en kleuren van deze stad. Overal zie je prachtig gerenoveerde Chinese winkelpanden, waarin sfeervolle hotels, bijzondere winkels en knusse restaurants gevestigd zijn. Maar er valt meer op: talloze muurschilderingen. Lokale en internationale kunstenaars hebben hier in de afgelopen jaren hun creativiteit losgelaten. Het is verrassend en echt een plezier om naar te kijken. 

Deze bijzonder leuke manier van het versieren van steden is inmiddels ook al in andere steden, zoals Melaka en Ipoh, overgenomen. 

Geniet van een tropisch tussendoortje op Pangkor Island

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het visserseiland Pangkor is een echt “tropisch tussendoortje”. Vanwege de ligging, voor de westkust van West-Maleisië, is het eiland goed in te plannen halverwege een rondreis. Pangkor Island heeft ongerepte, smalle stranden en baaien en het binnenland is bergachtig en bedekt met jungle. Wandel door één van de vissersdorpen en je zult zien dat de locals in houten huisjes op het water leven. Het lijkt of je een stap terug in de tijd hebt gedaan. 

Op het eiland kun je tevens niet om de neushoornvogel heen. Deze grote vogels, met zijn enorme snavel en een spanwijdte tot wel 1,5 meter, zijn net als wij gek op Pangkor. Met tientallen zitten ze vaak op plekken waar ze weten dat ze gevoerd worden. Soms kom je ze zelfs bij je accommodatie tegen. Ontbijten en tegelijk neushoornvogels spotten, dat is iets wat je niet heel vaak meemaakt, toch? 

Luister naar de junglegeluiden in Taman Negara

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eén van de oudste oerwouden ter wereld, Taman Negara, is dé plek om de jungle te ervaren in West-Maleisië. Vaar over de Tembeling-rivier om het nationaal park te bereiken en laat de bewoonde wereld achter je. Maak meerdaagse trektochten of waag je aan de avontuurlijke canopy walk op 45 meter hoogte. Deze is wel 500 meter lang!

Neem een verfrissende duik bij de waterval Lata Berkoh, verken grotten of bezoek een authentiek Orang Asli-dorp. Hoewel het spotten van wilde dieren niet gegarandeerd is, zul je zeker veel vogelsoorten, apen, wilde zwijnen, insecten en bijzondere planten tegenkomen. 

Combineer West-Maleisië met Borneo en spot orang-oetans

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Borneo is qua natuur het mooist denkbare ter wereld, een bezoek is dan ook onvergetelijk. Combineer een reis door West-Maleisië met Borneo en ga hier op zoek naar de Big Five: de orang-oetan, dwergolifant, neusaap, neushoornvogel en de krokodil. Met stip op nummer 1 staat natuurlijk de orang-oetan.

Borneo is nog één van de drie plekken op de wereld waar deze machtige en vriendelijke dieren in het wild voorkomen. Maak samen met een gids een trekking door de jungle en hij zal je de sporen aanwijzen waar orang-oetans in de buurt zijn (geweest). En voor je het weet zie je opeens hoog in de boom een oranje stipje. Even geduld, want vaak zijn de orang-oetans ook nieuwsgierig naar jou en komen ze wel een stuk naar beneden. 

De beste plek om de Big Five te spotten op Borneo, is in het Kinabatangan Wildlife Reservaat op Sabah.

Rondreis op maat met Van Verre Reizen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bij Van Verre Reizen bieden we individuele Maleisië rondreizen op maat aan. Op de website vind je voorbeeldreizen die je volledig aan kunt passen naar je eigen reiswensen. De reisspecialisten van Van Verre zijn zelf al meerdere keren in Maleisië geweest en vertellen je graag alle ins- en outs van deze prachtige bestemming. 

Boek je voor 31 maart 2024 een rondreis naar Maleisië en vlieg je met Singapore Airlines, dan krijg je van Van Verre 250 Malaysian Ringgit (€ 50) zakgeld mee op reis. Lees meer over deze actie op de website van Van Verre

Singapore Airlines vliegt vanaf Amsterdam dagelijks met een luxueuze en moderne Airbus A350 (voorzien van een Business-, Premium Economy- en Economy Class) non-stop naar Singapore. Vanuit Singapore Changi Airport zijn er naadloze doorverbindingen naar Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Aan boord geniet je van de luxe en comfort die je van deze 5-sterren luchtvaartmaatschappij mag verwachten: uitstekende service, een uitgebreid aanbod aan entertainment via KrisWorld en heerlijke maaltijden en drankjes.

Top reizen met Van Verre

Meer blogs over Van Verre

Beoordelingen van Maleisië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.4
Steden
7.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2