Home
Blog
Bestemmingen
Leuk: bezoek een drive-in bioscoop in Amerika!

Leuk: bezoek een drive-in bioscoop in Amerika!

Leuk: bezoek een drive-in bioscoop in Amerika!

Typisch Amerikaans en daarom onmisbaar tijdens jouw USA-roadtrip: bezoek een drive-in bioscoop! Lijkt het jou wat?

Een drive-in bioscoop – waarmee je niet in een bioscoopstoel plaatsneemt maar gewoon in je auto kunt blijven zitten – is iets typisch Amerikaans. De All American drive-in werd ‘uitgevonden’ in 1915 in de staat New Mexico. In de jaren ’20 en ’30 openden meer drive-in bioscopen in Amerika, en in de jaren ’50 en ’60 bereikten de drive-in’s een piek qua populariteit.

Drive-in’s anno 2016

Tegenwoordig hebben drive-in bioscopen het moeilijk. Er is natuurlijk grote concurrentie van de ‘moderne’ bioscoop en niet te vergeten de wereld van dvd’s, downloaden en Netflixen. Toch is de drive-in – juist als oldskool uitje – nog steeds geliefd. En niet alleen in Amerikaanse films! Ook jij kunt in Amerika in real life een drive-in bioscoop bezoeken. Er zijn er nog genoeg over!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Theater-zoekmachine

Via de handige site Drive-ins.com kun je gemakkelijk zoeken waar in Amerika nog drive-in bioscopen te vinden zijn. Totaal zijn er nog meer dan 300 drive-in theaters, dus er zit vast één op jouw volgende USA-roadtriproute. Overigens vind je ook drive-in’s in Canada, Australië, Singapore, Hong Kong, Zuid-Afrika én Disney World, dus wie weet kun je jouw All America Dream daar wel waar (na)maken.  

Wil jij de drive-in écht All American meemaken? Huur dan een oldtimer en/of Cadallic, kleed je aan in Fifties-stijl, neem een grote zak popcorn, hotdogs en véél frisdrank mee, en genieten maar!

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8