Home
Blog
Bestemmingen
Leuk: bezoek een drive-in bioscoop in Amerika!

Leuk: bezoek een drive-in bioscoop in Amerika!

Leuk: bezoek een drive-in bioscoop in Amerika!

Typisch Amerikaans en daarom onmisbaar tijdens jouw USA-roadtrip: bezoek een drive-in bioscoop! Lijkt het jou wat?

Een drive-in bioscoop – waarmee je niet in een bioscoopstoel plaatsneemt maar gewoon in je auto kunt blijven zitten – is iets typisch Amerikaans. De All American drive-in werd ‘uitgevonden’ in 1915 in de staat New Mexico. In de jaren ’20 en ’30 openden meer drive-in bioscopen in Amerika, en in de jaren ’50 en ’60 bereikten de drive-in’s een piek qua populariteit.

Drive-in’s anno 2016

Tegenwoordig hebben drive-in bioscopen het moeilijk. Er is natuurlijk grote concurrentie van de ‘moderne’ bioscoop en niet te vergeten de wereld van dvd’s, downloaden en Netflixen. Toch is de drive-in – juist als oldskool uitje – nog steeds geliefd. En niet alleen in Amerikaanse films! Ook jij kunt in Amerika in real life een drive-in bioscoop bezoeken. Er zijn er nog genoeg over!

Oude drive-in bioscoop
Oude drive-in bioscoop

Drive in theater
Drive in theater

Drive in Disney World
Drive in Disney World

Theater-zoekmachine

Via de handige site Drive-ins.com kun je gemakkelijk zoeken waar in Amerika nog drive-in bioscopen te vinden zijn. Totaal zijn er nog meer dan 300 drive-in theaters, dus er zit vast één op jouw volgende USA-roadtriproute. Overigens vind je ook drive-in’s in Canada, Australië, Singapore, Hong Kong, Zuid-Afrika én Disney World, dus wie weet kun je jouw All America Dream daar wel waar (na)maken.  

Wil jij de drive-in écht All American meemaken? Huur dan een oldtimer en/of Cadallic, kleed je aan in Fifties-stijl, neem een grote zak popcorn, hotdogs en véél frisdrank mee, en genieten maar!

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8