Home
Blog
Bestemmingen
De drijvende Uros eilanden in Peru

De drijvende Uros eilanden in Peru

op 20 november 2013
1 minuut leestijd
De drijvende Uros eilanden in Peru

Ga tijdens je rondreis door Peru eilandhoppen bij de tientallen handgemaakte Uros eilanden op het verbluffende Lake Titicaca, omgeven door prachtige landschappen op de top van het Andes gebergte!

Wie als doel heeft de Machu Picchu in Peru te bewonderen zal mogelijk vliegen naar de oude hoofdstad Cuzco. Voordat je de klim naar het Inca wonder gaat maken is het goed om dan eerst een paar dagen te acclimatiseren. Deze dagen kun je goed doorbrengen aan het verbluffende Lake Titicaca, omgeven door prachtige landschappen op de top van het Andes gebergte. Hier kun je gaan eilandhoppen bij de tientallen handgemaakte Uros eilanden.

De Uros dorpjes zijn gebouwd op drijvende eilanden gemaakt van het inheemse totoro riet. Hier krijg je een inspirerende les in duurzaam bouwen en het gebruiken van lokale bronnen. Vrijwel alles wordt hier namelijk met de hand vervaardigd uit het riet: boten, speeldgoed, meubels, wachttorens en natuurlijk de drijvende eilanden zelf. Om de twee weken moeten de bewoners van de eilanden de grond waarop ze lopen versterken met een extra laag riet omdat de onderste lagen dan wegrotten.

Hoewel vele tradities op de Uros eilanden intact blijven, omarmen de eilandbewoners ook nieuwe ideeën. Zo maken ze decorative gebogen ramen geïnspireerd door de Italiaanse architectuur en verwerken ze plastic flessen in hun boten zodat deze langer meegaan. Sommige eilanden maken zelfs gebruik van zonne-energie, een veel veiligere optie dan kaarslicht.

Waar honderden jaren geleden de eilandbewonders werden bedreigd door een invasie van de Inca's, vormt tegenwoordig de verleiding van een beter inkomen op het vasteland een bedreiging. De mensen van Uros omarmen echter het ecotoerisme en houden hun unieke cultuur overeind.

Top reizen naar Peru

Reisorganisaties met reizen naar Peru

Meer blogs over Peru

Beoordelingen van Peru

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4