Ankara

Ankara

Levendige hoofdstad van Turkije

Ankara is de hoofdstad van Turkije en wordt soms een beetje overschaduwd door Istanbul, maar deze stad is het bezoeken meer dan waard. Bekijk de déze bezienswaardigheden in Ankara maar eens!

Ankara

In Midden-Anatolië, het bruisende hart van Turkije, is de prachtige stad Ankara te vinden. Deze stad staat als tweede op de lijst van grootste steden van het land, na Istanbul, welke in het westen te vinden is. Deze stad wordt gezien als het economisch centrum van het land, maar Ankara is de hoofdstad. Dit heeft vooral te maken met de betere ligging van de stad, die zeer centraal is. De stad telt in totaal een ruime viermiljoen inwoners en wordt jaarlijks door vele duizenden toeristen bezocht.

De Ankara Citadel

De citadel van Ankara (of Ankara kasteel) behoort oorspronkelijk toe aan de Romeinen, echter, het bouwwerk is in latere tijden ook aangepast door de Seltsjoeken en de Byzantijnen. De hele omgeving is bewonderenswaardig om te zien, met kleine, smalle en kronkelende straatjes. Er zijn veel mooie oude bouwwerken te zien die door de jaren heen zijn gerestaureerd en die nu plaats bieden aan diverse horecagelegenheden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Museum van Anatolische Beschavingen

In Ankara is een oude bazaar te vinden, welke werd gebouwd tussen de jaren 1464 en 1471. De bazaar werd gebouwd door Sultan Mehmet ll. De oude bazaar staat nog altijd overeind en biedt tegenwoordig plaats aan het Museum van Anatolische Beschavingen. In het museum kun je kennis maken met kunstwerken uit diverse perioden, zoals onder meer de bronstijd, de tijd van de Hettieten en de steentijd.

De Romeinse Baden

De Romeinse Baden werden al gebouwd in de derde eeuw na Christus en het is dan ook onvoorstelbaar om te zien hoe goed deze baden bewaard zijn gebleven door al die eeuwen heen. Je kunt de Romeinse Baden bezoeken aan de Cankiri Caddessi. Dit is te vinden aan de noordelijke kant van de Ulus Meydani. Er is veel te zien in de Romeinse Baden, zoals het frigidarium (de koude kamer), het apodeterium (de kleedkamer), het tepidarium (de warme kamer), het caldarium (de hete kamer) en het unieke verwarmingssysteem.

De Arslanhane Carnii Moskee

Ankara biedt plaats aan talloze moskeeën en gebedshuizen. Veel van deze moskeeën zijn het zeker waard om eens te bezoeken. De Arslanhane Carnii Moskee is de oudste moskee van Ankara en heeft indrukwekkende decoraties uit notenhout en van mozaïek. Deze moskee is een belangrijke trekpleister en wordt jaarlijks dan ook vele duizenden keren op de foto gezet. De moskee werd al in de dertiende eeuw gebouwd. Het totaal tegenovergestelde is de Kocatepe moskee. Dit is de nieuwste moskee van Ankara en werd gebouwd in 1987. Deze moskee is niet alleen de nieuwste van de stad, maar ook het grootst. Het is ontworpen in Ottomaanse stijl en heeft veel marmeren en bladgouden details. Daarnaast is deze moskee voorzien van glas-in-lood ruiten en is er een indrukwekkend grote kroonluchter van kristal te bewonderen. Deze moskee is te vinden op een grote heuvel van waar je een mooi uitzicht hebt.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Atatürk Mausoleum

Als je geïnteresseerd bent in unieke, grote en interessante bouwwerken, dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan het Atatürk Mausoleum, en het Atatürk Museum. Atatürk heeft het moderne Turkije gesticht en wordt met dit immens grote gebouw herdacht. Het is het grootste bouwwerk dat je in heel het land kunt vinden. Het mausoleum heeft een reusachtige mozaïek, welke je kunt bewonderen op de binnenplaats, en heeft een interieur van bladgoud. Het gebouw is gebouwd in de Tweede Wereldoorlog, in 1944.

Het Etnografisch Museum

Atatürk wordt geëerd met het Etnografisch Museum. In dit museum kun je mooie verzamelingen van borduurwerken, houtwerken en porselein bekijken. De voormalige werkruimten van Atatürk zijn in dit museum gevestigd en je kunt er enkele foto’s van zijn begrafenis bekijken. Het gebouw zelf is ook zeker indrukwekkend om te zien, in een post-Ottomaanse stijl met marmeren basis. Je kunt het Etnografisch Museum bezoeken op korte afstand van Ulus, aan de zuidzijde.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kizilay Square

Je hebt vast wel eens afbeeldingen gezien van Times Square in New York, of misschien ben je er wel eens geweest. Kizilay Square is een kleine versie van Times Square. Je ziet er veel soorten verlichting, zoals ook lichtreclames en billboards. Er staan veel grote en moderne gebouwen aan dit kruispunt en het kruispunt zelf behoort tot de grootste kruispunten van het land. Uiteraard zijn er diverse winkels en restaurants te vinden aan Kizilay Square. Als je niet gewend bent om te rijden in Turkije, dan is het niet verstandig om zelf met een auto de Kizilay Square op te rijden. Het verkeer rijdt er meestal erg chaotisch door elkaar. Het gaat er zelden mis, maar dit heeft vooral te maken met het feit dat de Turken goed gewend zijn aan hun chaotische manier van rijden.

Reizen naar Ankara — Hoe kom je er?

Van Amsterdam vlieg je naar Luchthaven Ankara Esenboga. De vliegreis duurt ongeveer vier uur. Vanaf de luchthaven kan het nog wel een eindje rijden zijn naar de accommodatie, afhankelijk van je reservering. In Turkije is het een uur later dan dat het in Nederland is.

Wil je meer weten over reizen naar Turkije? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Turkije

Andere bezienswaardigheden in Turkije

Alle bezienswaardigheden in Turkije

Turkije ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Ankara ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Turkije.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
7.6
Stranden
7.8
Steden
7.6
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.2
7,5

Turkye is zo mooi

Turkije
Familiereis met Kras Reizen
12-02-2017

side moet je gezien hebben zo mooi//////// Turkey is een gastvry land super mooi toppie de hotels zyn zo mooi

Wilma
Gereisd met partner in March 2016
7,8

Gezellig turkey

Turkije
Familiereis met Kras Reizen
12-02-2017

side is super mooi dat moet je echt gezien hebben toppie ga gezellig op vakantie naar Turkey wees niet bang er kan overal wat gebeuren in de landen

Fred arendsen
Gereisd met partner in April 2016
9,0

Een schitterende bootreis met een gulet

Turkije
11-02-2017

Wij hebben al drie keer een bootreis in Turkije gemaakt langs de Turkse en Griekse eilanden.
Wij blijven het een fantastische vakantie vinden.
Met een klein gezelschap ongeveer 10 á 12 personen een week op een gulet. Wat een mooie herinneringen hebben wij daar van overgehouden.
Een echte aanrader!!

M.H.E.J. Schuurmans
Gereisd met partner in June 2015
9,3

All in Turkije, geweldig

Turkije
11-02-2017

We waren voor de 20e keer in Turkije. Het is en blijft een prachtig mooi land, met hele mooie stranden. De mensen zijn vriendelijk en zeer behulpzaam. Jou vakantie tot een onvegetelijke tijd maken is hun eerste doel. Dat lukt hun dan prima. Wandelen langs de promenade van het hotel naar Side is heerlijk en prachtig mooi om te doen. Tip, bekijk de zonsondergang, iedere dag weer een hoogtepunt.

Gina Steur
Gereisd met gezin in October 2016
6,5

Belek Relax weekje

Turkije
Familiereis met D-reizen
09-02-2017

Prima om te relaxen. De uitstapjes die je kan maken zijn zekerde moeite. Jeepsafari was zeker een aanrader, Antalya is ook echt een hele mooie en leuke stad alleen jammer dat je eerst naar een verschrikkelijke juwelier wordt gebracht, maar daardoor was het wel een lekker goedkoop tripje. KOOP ER NIKS!
Eten in het hotel was niet top

Sigrid
Gereisd met partner in November 2016