Home
Blog
Bestemmingen
Montana's Glacier National Park

Montana's Glacier National Park

op 21 december 2013
1 minuut leestijd
Montana's Glacier National Park

Het Glacier National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat Montana. In dit schitterende park liggen meer dan 300 meren, groeien meer dan 1.000 soorten planten en bomen en leven honderden verschillende diersoorten.

Het Glacier National Park is een nationaal park in de Amerikaanse staat Montana. Het ligt op de grens met Canada in de Rocky Mountains en bevat zes bergtoppen die hoger zijn dan 3.000 meter. In dit schitterende park liggen meer dan 300 meren, groeien meer dan 1.000 soorten planten en bomen en leven honderden verschillende diersoorten.

Het park vormt samen met het in Canada gelegen Nationaal park Waterton Lakes het Waterton Glacier International Peace Park, dat in 1995 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst. In het park leven twee beschermde diersoorten, de grizzlybeer, waarvan er zo'n 300 leven in het park, en de Canadese lynx. Een ander groot zoogdier dat je hier kunt zien is de sneeuwgeit, het officiële symbool van het park.

Misschien wel de belangrijkste toeristische attractie van het park zijn de gletsjers. in 1850 telde het park zo'n 150 gletsjers, maar tegenwoordig bevinden zich nog zo'n 50 gletsjers in het park, waarvan Grinnell Glacier de grootste is. Door de opwarming van de aarde dreigen deze gletsjers echter binnen 15 jaar te verdwijnen.

Je kunt het Glacier National Park per vliegtuig bereiken door naar het Glacier Park International Airport te vliegen, maar de 240 kilometer lange roadtrip vanaf Missoula behoort tot één van de mooiste roadtrips in Amerika. Het park is het gehele jaar open, maar de meerderheid van de faciliteiten zijn alleen open tijdens het officiële seizoen van eind mei tot begin september.

Top reizen naar Glacier National Park

Reisorganisaties met reizen naar Glacier National Park

Meer blogs over Glacier National Park

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8