Home
Blog
Bestemmingen
De Nusa-eilanden of de Gili-eilanden - Welke zijn het leukst?

De Nusa-eilanden of de Gili-eilanden - Welke zijn het leukst?

1 minuut leestijd
De Nusa-eilanden of de Gili-eilanden - Welke zijn het leukst?

Op reis naar Indonesië? Grote kans dat je reis wilt afsluiten met een verblijf op een tropisch eiland. Ga jij voor de Nusa’s of de Gili’s?

Na een paar weken rondreizen door Indonesië ben jij wel toe aan wat ontspanning. Je kan geen tempel meer zien, de jungle heb je uitgespeeld en het is hoog tijd voor een beetje chillen. Zowel de Gili-eilanden als de Nusa-eilanden lenen zich uitstekend voor een relaxed verblijf. Als je tijd hebt hoef je natuurlijk helemaal niet te kiezen. Heb je slechts een paar dagen over? Dan zal je toch een keuze moeten maken.

Nusa-eilanden

De Nusa-eilanden zijn de drie eilanden voor de kust van Bali. Je komt er het makkelijkste via een boot vanuit Sanur, in het zuiden van Bali. De Nusa’s bestaan uit Nusa Lembongan (het bekendste eiland), Nusa Ceningan en Nusa Penida. Nusa Ceningan is het kleinste eiland, terwijl Nusa Penida de grootste oppervlakte heeft. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Highlights op en rondom de Nusa-eilanden zijn onder andere het Kelingking ’T-rex’ viewpoint en het gelijknamige strandje, Manta Point om te snorkelen of duiken met manratoggen en vooral: de relaxte sfeer ervaren door gewoon rond te scooteren op de eilanden. De gele brug tussen Lembongan en Ceningan is trouwens ook een echte must-see! 

Gili-eilanden

De Gili-eilanden liggen voor de kust van Lombok, maar worden vaak gecombineerd met een bezoek vanaf Bali. Vanuit Padangbai kan je een snelle boot pakken richting de Gili’s. Wat ook kan is een langzame ferry naar Mataram, een bus naar Bangsal en vanaf daar een bootje pakken. Als je al op Lombok bent, is Bangsal sowieso de haven waar je naartoe moet. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Gili’s staan bekend om de mooie stranden en het ‘op een onbewoond eiland-gevoel’. Zeker op Gili Meno is het rustig toeven. Gili Trawangan is het drukste eiland en is ideaal als je van een drankje houdt. Gili Air is de gulden middenweg. Snorkelen en duiken is de beste optie als je iets wilt ondernemen op de Gili-eilanden. Je spot hier schildpadden en talloze kleurrijke vissen.

Wat kies jij?

Welke eilandengroep je kiest hangt af van je reisroute door Indonesië en de tijd die je nog hebt. Ben je al op Lombok, dan zijn de Gili’s nooit ver weg. Vanaf Zuid-Bali ben je zo op de Nusa-eilanden, terwijl je vanuit Ubud sneller op de Gili-eilanden bent. De Nusa-eilanden zijn echter wat groter en daardoor diverser dan de Gili-eilanden. De keuze is aan jou!

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1