Home
Blog
Bestemmingen
All-Inclusive naar Turkije: 17 dingen die je moet weten

All-Inclusive naar Turkije: 17 dingen die je moet weten

3 minuten leestijd
All-Inclusive naar Turkije: 17 dingen die je moet weten

Turkije is populair vanwege zijn stranden, waanzinnige natuur en rijke cultuur. Combineer dat met de zorgeloosheid van een all inclusive verblijf en je beleeft een topvakantie. Houd daarbij rekening met de volgende 17 zaken.

Geen agenda, chillen op een bedje aan het zwembad en op je wenken bediend worden, is toch wel hét idee van een all-inclusive vakantie. De stress van ‘in welk restaurant eten we vandaag?’ gaat volledig aan je voorbij. Daarbij opgeteld is het eten, de drank en de animatie ook nog eens ongelimiteerd. Met andere woorden: het ontbreekt je aan niets! Toch is het slim om een en ander goed te checken alvorens je in het vliegtuig naar Turkije stapt. Ook zijn er enkele weetjes die je in je oren wilt knopen. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. We maakten dit overzicht voor je:

1. Je krijgt altijd waar voor je geld

Laten we beginnen met het fijnste feitje: Een vakantie in Turkije is relatief goedkoop. Ook de luxere accommodaties en all inclusive verblijven kennen een gunstig prijsniveau. Leg jouw wensenlijst naast de faciliteiten die aangeboden worden in de diverse resorts en maak zo de juiste keuze. Dat belooft wat!

2. Buffet of à la carte?

Check of dat het eten via een buffet of à la carte geserveerd wordt. Daarbij wil je tevens weten of je gewoon mag aanschuiven in het restaurant van het resort of dat het maken van een reservering de norm is.

Turkish food
Turkish food

3. Van alle food-markten thuis

Turks eten is fantastisch! Er zullen veel mediterrane groenten zoals aubergine en courgette op het menu staan en alles is heerlijk gekruid. Of je nou van vis, vlees of vegetarisch houdt, het is allemaal even lekker!

4. Alcohol inbegrepen?

All inclusive heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Check goed wat exact bij de prijs inzit, zodat je achteraf niet nog een extra rekening voor de kiezen krijgt. Denk daarbij onder andere aan het wel of niet extra bijbetalen voor alcoholische versnaperingen. Dan smaakt die tropische cocktail toch een stuk lekkerder, nietwaar?

5. Bestellen of zelf pakken?

Wanneer er een onbeperkt drankbeleid gehandhaafd wordt, check dan waar en hoe je aan een drankje komt. Op sommige plekken mag je namelijk wel alles zelf pakken uit een automaat, maar kun je bijvoorbeeld niet bestellen aan de bar of bij het zwembad.

pool turkey
pool turkey

6. Waterpret verzekerd

Over een zwembad gesproken: All inclusive naar Turkije kun je op tal van manieren invullen. Zwembadzekerheid heb je daarbij sowieso. Wil je echter meer dan een gewoon zwembad? Kies dan voor een groot resort met een heus aquapark. Er zijn er genoeg!

7. Pendelen naar het strand

Kies je voor een verblijf aan - of vlakbij - de kust dan heeft het resort ofwel een eigen strand óf een pendelservice naar het strand. Hoe dan ook, aan zandhappen zal het je geenszins ontbreken!

8. Zorg voor voldoende zonnebrand

Een bijna continu zonnetje gecombineerd met verkoelende zwembaden en andere wateren betekent ook: blijf jezelf goed insmeren! Typisch iets wat je zou vergeten als álles al voor je geregeld wordt.

turkey pool
turkey pool

9. Je hebt geen kind aan je kids

All inclusive staat voor zorgeloos vakantie vieren. En wel op alle fronten. Binnen de muren van je resort wordt er alles aan gedaan het iedereen naar de zin te maken. Van jong tot oud. Doe mee met het gevarieerde animatieprogramma en schaterlach samen met je kroost!

10. Game-on!

Naast tal van sport- en spelfaciliteiten is Turkije ook up-to-date als het om gamen gaat. Wie even wat anders wil dan waterparken en glijbanen trekt zich terug in een game-room.

11. Adults only?

Ben je juist met z’n tweeën op vakantie en heb je geen enkele behoefte aan jengelende kids om je heen? Let dan bij het boeken op dat je voor een resort gaat voor adults only.

turkey water
turkey water

12. Check de minibar

Wanneer je volledig in de relax-modus bent, je op je wenken bediend wordt en ook nog een minibar tot je beschikking hebt op je kamer, is het heel verleidelijk daar met gemak naar te grijpen. Controleer wederom of het gebruik hiervan inbegrepen is. In de meeste hotels vormt dit namelijk een grote kostenpost.

13. Internet inbegrepen en snel?

Wil je tijdens je verblijf in het all inclusive hotel uitgebreid toegang hebben tot het wereldwijde web? Ga dan de WiFi-verbinding even goed na. In sommige gevallen is er namelijk enkel WiFi in de lobby of in het restaurant. Ook kan het zijn dat je een aparte -en soms dure- internetbundel hebt aan te schaffen.

14. Handdoek inclusief of van thuis meenemen?

Bij een all inclusive verblijf zou je verwachten dat iets als een handdoekenservice wel inbegrepen is. Toch is het de moeite waard om ook dit even na te gaan. Niet alleen scheelt het een hoop ruimte in je koffer als ze inderdaad voorhanden zijn op je vakantiebestemming, ook gaat het onvoorziene kosten tegen. Sommige hotels werken namelijk met het betalen van een borg voor deze service.

turkije alanya
turkije alanya

15. Lees de ervaringen van anderen

Kijk en vergelijk alvorens je een boeking maakt. Zijn de foto’s up-to-date of heb je het idee dat een en ander gephotoshopd is? Heeft de plek veel goede reviews of worden er juist kritische noten benoemd? Uiteraard geldt dat iedereen hierin zijn eigen ervaring heeft, toch is het waardevol om een overall idee te krijgen alvorens je daadwerkelijk tot boeken overgaat.

16. Pak een dolmus

Kiezen voor all-in betekent niet dat je nooit van het resort afkomt. Sterker nog, dat zou zonde zijn. Stap in een dolmus (een Turkse taxibus) en je staat binnen no-time midden in het lokale leven.

17. Bezoek Istanbul

Last but not least. Wanneer jouw resort nabij Istanbul gelegen is, mag een dag- of weekendtrip naar deze interessante, Oosterse wereldstad niet ontbreken. Het is een absolute verrijking van je all inclusive vakantie.

Top reizen naar Turkije

Reisorganisaties met reizen naar Turkije

Meer blogs over Turkije

Beoordelingen van Turkije

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
7.5
Stranden
7.8
Steden
7.5
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2