Home
Blog
Bestemmingen
Union Square: Leuke bezienswaardigheid in San Francisco

Union Square: Leuke bezienswaardigheid in San Francisco

1 minuut leestijd
Union Square: Leuke bezienswaardigheid in San Francisco

Volgens velen de leukste stad van Californië, vol diversiteit, prachtige architectuur en hotspots om je vingers bij af te likken. San Francisco staat hoog op menig bucketlist. De Golden Gate Bridge, Alcatraz en Pier 39 wil je zéker gaan zien. Maar wat dacht je van Union Square?

Zeker niet de warmste stad van Californië dus voor een strandvakantie is het niet de meest ideale plek. Maar “The City” staat wél bekend om haar prachtige Indian Summer in september en oktober. Daarnaast is het echt een stad om op ontdekking te gaan, omdat er zo veel moois te vinden is. Wat dacht je hiervan?

Kosmopolitisch Union Square

Union Square is het toeristische centrum van de stad met veel prachtige hotels, heerlijke restaurantjes en hippe koffietentjes. Ook vind je er genoeg mogelijkheden voor vertier, zoals theaters, gezellige barretjes en kunstgalerijen. Shopaholics halen hier hun hart op, want er zijn ontelbare winkels, hele fijne boetiekjes en grote ketens als Victoria Secrets en Macy’s, waar je ook zeker even de Cheesecake Factory moet uitproberen, voor de verrukkelijkste cheesecakes. 

union square sf
union square sf

union square
union square

cheesecake factory
cheesecake factory
 

Ideae uitvalsbasis

Rondom Union Square kom je terecht in de grootste Chinatown van Noord-Amerika en waan je je eventjes in Azië. Wel is Union Square en het gebied hier omheen erg toeristisch en heeft San Fran zo veel moois te bieden. Vanwege de centrale ligging is het daarom zéker aan te raden van hieruit andere must sees te ontdekken. 

Things to do in San Francisco

Ga je op ontdekkingsreis in de stad, dan vind je prachtige parken zoals het Golden Gate of Mission Dolores Park en indrukwekkende musea en bijzondere monumenten, zoals het Palace of Fine Arts, een indrukwekkend overblijfsel van de wereldtentoonstelling van 1915. Zoals het een echte Hollander betaamt, trotseer je Lombard Street op de fiets. En uiteraard mag je de stad niet verlaten zonder een ritje op de laatste handbediende Cable Car ter wereld.

Top reizen naar San Francisco

Reisorganisaties met reizen naar San Francisco

Meer blogs over San Francisco

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8