Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië

Sumatra

De natuur op het vier na grootste eiland ter wereld is fenomenaal. Naast de regenwouden kun je ook in Medan veel zien, zoals het het paleis van de sultan, de Mesjid Raya moskee en de Tong Ka Kwang tempel. Het Tobameer met de Samosir Islands is ook een aanrader, net als Bukittingi met zijn museum, de Minangbaumarkt en de ruïne van het Fort de Kock.

Java

Op Java vind je eeuwenoude tempelcomplexen als de Borobudur en schitterende sawah’s . Op het dichtbevolkte eiland ligt de hoofdstad Jakarta. Bezienswaardigheden hier zijn het oude stadhuis, het Nationaal museum, het nationale monument Monas (een 137 m hoge marmeren naald die je een schitterend uitzicht op de stad biedt), het presidentiele paleis, de moskee Mesjid Istiqlal en het reusachtige recreatiepark Taman Impian Jaya Ancol. Ook de vissershaven Selunda Kelapa Harbor moet je gezien hebben. In Bandung vind je veel theaters waar je cultuur kunt snuiven. Dit kun je trouwens ook in Yogyakarta, met de Kraton (het paleis van de sultan), de vele batik- en zilverfabriekjes, de Ramayana-voorstelling en de Prambanan-tempel die iets buiten de stad ligt. Het nabijgelegen Borodudur tempelcomplex is een monument voor het leven van Boeddha. Dit is het grootste Boeddistische monument op aarde en is absoluut de moeite waard.

Bali

Ook Bali is een dichtbevolkt eiland, maar ook een waar vakantieparadijs. De cultuur, optochten, dansen en tradities van het eiland zijn indrukwekkend, evenals de oerwouden, meer dan 20.000 tempels en rijstvelden. Ubud is een kleurrijke stad waar veel kunstenaars wonen. Je kunt er ook goed uitgaan.

Lombok

Naast Bali ligt Lombok, maar ondanks de nabijheid van Bali is het op Lombok nog een stuk primitiever. Hier is het toerisme nog niet overheersend en kun je nog de oorspronkelijke cultuur en natuur van Indonesië beleven. De vulkaan Rinjani ligt midden tussen tropisch laagland en parelwitte stranden. Het voormalige Mayura Waterpaleis, van de vroegere Balinese vorsten, is nu omgebouwd tot museum. Ook voor duikers is Lombok een paradijs vanwege de Gili’s (drie koraaleilanden).

Sulawesi

Schitterende landschappen met zeldzame planten en dieren vind je op Sulawesi. De zwarte makaak, het hertzwijn en de gemsbuffel komen hier nog in het wild voor. In Ujung Pandang kun je het fort Rotterdam bezoeken (een overblijfsel uit de Nederlandse tijd) of de sfeervolle vissershaven Sunda Kelapa en de Chinese tempel. Torajaland is bij uitstek geschikt voor lange wandelingen door de natuur.

Meer weten over reizen naar Indonesië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Indonesië