Home
Blog
Bestemmingen
De meest buitenaardse plek op aarde

De meest buitenaardse plek op aarde

op 3 november 2013
1 minuut leestijd
De meest buitenaardse plek op aarde

We hebben al heel wat mooie plekken op aarde mogen zien, maar het eiland Socotra mag zich met recht 'de meest buitenaardse plek op aarde' noemen.

We hebben al heel wat mooie plekken op aarde mogen zien, maar het eiland Socotra mag zich met recht 'de meest buitenaardse plek op aarde' noemen. Socotra is onderdeel van een kleine archipel in de Indische Oceaan nabij de Hoorn van Afrika, ongeveer 350 kilometer ten zuiden van Jemen.

Socotra is een van de meest geïsoleerde gebieden op aarde en bevat een zeer unieke flora en fauna. Meer dan een derde van de ongeveer 800 voorkomende soorten vind je nergens anders ter wereld. De meest opvallende plant op het eiland is de drakenbloedboom, die tevens het symbool van Socotra is. Deze grote parasolachtige boom dankt zijn naam aan het helderrode sap, waarvan men vroeger dacht dat het drakenbloed was. Andere bijzondere soorten zijn onder andere de granaatappelplant en de komkommerboom.

Omdat het eiland zo geïsoleerd is zijn de enige zoogdieren die je hier tegenkomt vleermuizen. Het onderwaterleven is echter wel zeer divers met een groot aantal unieke vissoorten. Op het eiland tref jediverse fraaie zandstranden waar je goed kunt duiken of snorkelen.

De gehele Socotra archipel werd in 2008 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Wil je het eiland bezoeken dan kun je dit het beste doen buiten het regenseizoen dat loopt van juni tot september. Het eiland is onderdeel van Jemen en vanuit hier gaan er twee vluchten per week naar het eiland. Op het eiland zelf zijn weinig geasfalteerde wegen, dus kun je het beste een stevige huurauto huren tijdens je reis.

Meer blogs