Home
Blog
Reisadviezen
De 5 beste Japanse onsen

De 5 beste Japanse onsen

op 6 november 2013
2 minuten leestijd
De 5 beste Japanse onsen

Wie tijdens een rondreis door Japan helemaal tot rust wil komen doet er goed aan om een bezoek te brengen aan een onsen. Om je op weg te helpen hebben we er vijf voor je op een rij gezet.

Wie tijdens een rondreis door Japan helemaal tot rust wil komen doet er goed aan om een bezoek te brengen aan een onsen. Deze typische Japanse badgelegenheden bevatten water uit geisers en liggen vaak buiten de stad, zodat je het hectische stadsleven kunt ontvluchten en optimaal kunt ontspannen.

Aangezien Japan een vulkanisch land is vind je vele duizenden onsen verspreid door het hele land. Ze kunnen openbaar zijn of deel uit maken van een hotel en bestaan meestal uit meerdere baden, elk met andere mineralen.

Om je op weg te helpen zetten we de vijf beste onsen in Japan voor je op een rij:

Dōgo Onsen, Matsuyama

Dogo Onsen is één van de oudste en meest beroemde hotsprings van Japan, gelegen ten oosten van het centrum van Matsuyama. Het ligt in een populair toeristisch gebied met vele mooie badhuizen en ryokan. De hoofdattractie is hier de Dogo Onsen Honkan, een houten openbaar badhuis uit de Meiji Periode, uit 1894. Het interieur van het gebouw is een doolhof van trappen, gangen en kamers. Kami Geen Yu is hier het grootste publieke bad en Tama No Yu de wat stillere kleinere optie.

Kusatsu Onsen, Gunma

Het Kusatsu Onsen ligt genesteld tussen Mount Shirane en Mount Motoshirane op zo'n 200 kilometer ten noordwesten van Tokio. Volgens sommige behoren de warmwaterbronnen van Kusatsu Onsen tot de meest heilzame van Japan en zouden de wateren hier iedere kwaal kunnen genezen, behalve liefdesverdriet. Een wetenschapplijke verklaring hiervoor is dat de wateren hier genoeg zuur bevat om de meeste bacteriën te doden. Hier stroomt de meeste hoeveelheid water van alle vrij stromende heetwaterbronnen in Japan. Zie kusatsuonsen-international.jp/en voor meer info.

Norikura Kogen Onsen, Nagano

De Norikura Kogen Onsen ligt diep in de Japanse Alpen, op de hellingen van de berg Norikura, in een klein ryokan (familiehotel) genaamd Miharashi. Op een zonnige herfstdag is het hier heerlijk om buiten te zonnebaden, omringd door de rood en goud gekleurde bossen. Het melkwitte mineraalwater stroomt hier op een natuurlijke manier omhoog langs de Yugawa rivier vanuit het Shirahone Onsen. Koppels kunnen hier een eigen privébad in de buitenlucht reserveren.

Noboribetsu Onsen, Hokkaido

De Noboribetsu Onsen is in veel opzichten een archetypisch onsen resort, op een relatief afgelegen locatie op Japans leegste eiland, omgeven door meren, oerbossen en vulkanische rotsformaties, op zo'n 200 meter boven de zeespiegel. De meest dramatische plek van allemaal is misschien wel de Oyunuma vijver in de Jigoku vallei, waar stoom opstijgt uit scheuren in de aarde. Het enige nadeel is de overweldigende geur van zwavel, wat voor de meeste Japanse onsen geldt.

Arima Onsen, Hyogo

De Arima Onsen wordt beschouwd als de oudste onsen in Japan en het verhaal gaat dat drie gewonde kraaien hier voor het eerst de wonderbaarlijke helende eigenschappen van het water hebben ontdekt. Tegenwoordig is het onsen niet veel veranderd en de buitenbaden ('rotemburo') bieden nog steeds een geweldig uitzicht over de vallei. Meer luxueuze faciliteiten vind je in de wat duurdere hotels, maar als je je onder de locals wilt begeven, maak dan gebruik van de openbare badhuizen Kin No Yu en Gin No Yu. www.arima-onsen.com/eng/ voor meer info.

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6