Home
Blog
Bestemmingen
De sneeuw apen van Jigokudani, Japan

De sneeuw apen van Jigokudani, Japan

op 6 december 2014
1 minuut leestijd
De sneeuw apen van Jigokudani, Japan

In de buurt van de Japanse stad Nagano ligt in een vallei aan de Yokoyu rivier het apenpark Jigokudani, waar Japanse makaken graag een warm bad nemen.

Jigokudani ligt op een hoogte van 850 meter, en betekent letterlijk 'Vallei van de Hel'. Het dankt zijn naam aan de stoom en het kokende water van de geometrische warmwaterbronnen in de grond. Het park wordt omgeven door steile kliffen en koude bossen en gedurende zo'n 4 maanden in de winter is de grond hier bevroren en ligt er sneeuw.

In het gebied leeft een kleine populatie van de Japanse makaken, die ook wel bekend staan als de 'Snow Monkeys'. Deze apen houden zich graag warm door zich zalig onder te dompelen in het warme water. Ze vlooien elkaar rustig uit en dat er veel mensen komen kijken lijkt ze niet te deren. Toch ondernemen niet heel veel mensen de twee kilometer lange tocht door het bevroren bos tijdens de winter, dus het park blijft relatief rustig.

 

De wilde Japanse makaken betreden alleen tijdens de winter het park, en dat is de beste periode om het te bezoeken - wanneer de vallei is bedekt met een witte deken sneeuw en de apen rondspelen in de warmwaterbron. Meestal ligt er sneeuw tussen december en maart, en de beste maanden zijn januari en februari. De apen leven in grote sociale groepen, en het is vermakelijk om hun interacties te observeren. Ze zijn wel gewend aan mensen, dus je kunt heel dichtbij ze komen.

Top reizen naar Japan

Reisorganisaties met reizen naar Japan

Meer blogs over Japan

Beoordelingen van Japan

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.4
Stranden
6.8
Steden
9
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.6