Home
Blog
Algemeen
Slapen als een koning in Marokkaanse riads

Slapen als een koning in Marokkaanse riads

op 16 augustus 2013
1 minuut leestijd
Slapen als een koning in Marokkaanse riads

Wie naar Marokko reist, moét een keer slapen in een riad. Dit zijn typisch Marokkaanse bed & breakfasts met vaak slechts enkele kamers, maar gesitueerd in de fraaiste authentieke panden, prachtig gerestaureerd met binnentuin en mozaïeken.

Wie naar Marokko reist, moét een keer slapen in een riad. Dit zijn typisch Marokkaanse bed & breakfasts met slechts enkele kamers, maar gesitueerd in de fraaiste authentieke panden, prachtig gerestaureerd met binnentuin en mozaïeken.

Blauwe muren met mozaïeken tegels, bloeiende sinaasappelbomen, klaterende fonteinen, fluitende vogels, heerlijke loungebanken en fraaie dakterrassen… de meeste Marokkaanse riads zijn simpelweg adembenemend. Deze authentieke, gerestaureerde Marokkaans herenhuizen liggen veelal verstopt in de steegjes van de oude binnensteden van bijvoorbeeld Marrakech en Fez. Eenmaal achter de grote vestingdeur beland je in een oase van rust en sfeer. Vaak zijn er niet meer dan vijf of zes kamers, stuk voor stuk prachtig en sfeervol aangekleed. Veel riads hebben ook hun eigen ‘hammam’ waar je kunt baden op z’n Arabisch.

Verse sap en muntthee
De meeste riads in Marokko worden gerund door hippe, geëmigreerde Fransen. ’s Ochtends zet het Marokkaanse huispersoneel verse sapjes, gebakken crêpes, jam en koffie voor je neer. ’s Middags staat men op het dakterras klaar met verse muntthee, zoete deegwaren en – als je geluk hebt – een koud biertje of wijntje. Hang onderuit met je favoriete boek, zie de zon ondergaan achter de daken en minaretten van de stad en relaxe… Op en top ontspanning!

 

Top reizen naar Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15 dagen
Groepsrondreis
Marokko, Rabat, Erg Chebbi, Aït Benhaddou, Ouarzazate, Tizi n'Tichka

Reisorganisaties met reizen naar Marokko

Meer blogs over Marokko

Beoordelingen van Marokko

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1