Home
Blog
Algemeen
African Travels - Een kijkje achter de schermen

African Travels - Een kijkje achter de schermen

op 10 maart 2016
3 minuten leestijd
African Travels - Een kijkje achter de schermen

African Travels is een reisorganisatie gespecialiseerd is in het aanbieden van kleinschalige groepsreizen naar het mooie Afrika. Reizen die bovendien verantwoord zijn met oog voor natuur en de lokale bevolking. Mede-oprichtster Marijnke Vincent vertelt ons er alles over!

Marijnke, hoe is African Travels ontstaan?

In 2004 liepen William en ik (Marijnke) elkaar tegen het lijf onder de Victoria watervallen in Livingstone (Zambia). William werkte in die tijd als overland reisleider en reisde van Istanbul naar Kaapstad op en neer. Daarna hebben we een tijd samen een safari lodge gerund in Victoria Falls (Zimbabwe) maar omdat de economische situatie dusdanig verslechterde besloten we naar Nederland te verhuizen. Eenmaal hier vonden we het zonde om niets te doen met onze Afrikakennis en ons gigantische netwerk. Zodoende besloten we African Travels te starten! Hierdoor creëren we werkgelegenheid in meerdere Afrikaanse landen op een zo duurzaam mogelijke manier: we werken namelijk niet samen met grote corporaties maar alleen met lokaal gevestigde kleine en middelgrote partners.

Hoe ziet jullie reisaanbod er uit?

We zijn specialist in groepsreizen naar Oost- en Zuidelijk Afrika. Voor ieder wat wils: kleine accommodatiereizen voor een oudere doelgroep en kampeerreizen voor een jongere doelgroep. Alle groepen zijn internationaal en worden begeleid door Engelstalige lokale reisleiders. Daarnaast zijn onze self drive reizen erg geliefd, evenals onze vrijwilligersprojecten.

Onze doelgroep is erg divers: we hebben groepsreizen die uitermate geschikt zijn voor gezinnen, mensen in de leeftijd 18-35 jaar en een oudere doelgroep van gemiddeld 46 jaar.

African Travels
African Travels

Wie werken er nog meer bij African Travels?

William en ik runnen de tent. Verder hebben we zzp'ers in dienst voor aanvullende werkzaamheden en er loopt altijd wel een stagiair rond. Ik houd me voornamelijk bezig met boekingen, marketing en communicatie binnen African Travels. Uiteraard houd ik me ook bezig met de bedrijfsvoering, de grote lijnen en blik op de toekomst!

Leuk! En wat spreekt je het meest aan?

Ik vind het heerlijk dat ik al mijn passie en ervaring in African Travels kwijt kan! Werkelijk alles komt er in samen: achtergrond als Sociaal Geograaf, duurzaamheid, marketing, webdesign, fotografie en klantcontacten. De afwisseling is heerlijk en wat is er nou leuker dan vol passie te vertellen over het prachtige continent Afrika?!

Omschrijf een typische African Travels rondreis?

We bieden verschillende rondreizen aan met als overeenkomsten: internationale groepen, uitgevoerd door een kleine maar zeer ervaren en professionele lokale partner met als doel de lokale economie te stimuleren. We bieden kleine groepsreizen aan met maximaal 12 deelnemers, grotere groepen van maximaal 18 tot soms 24 deelnemers en expedities met maximaal 8 deelnemers. Daarnaast bieden we accommodatiereizen aan, luxe groepsrondreizen en kampeerreizen. Voor ieder budget en iedere doelgroep zeg maar zodat je altijd met "soortgenoten" reist. Bijna altijd reis je door meerdere landen.

Kamperen in Afrika, African Travels
Kamperen in Afrika, African Travels

Welk land is nu het meest populair?

Zuid-Afrika en Tanzania zijn nog steeds de meest geliefde landen maar Namibië, Botswana en Oeganda zijn momenteel ontzettend populair. En terecht!

Hoe brengen jullie het verantwoord reizen in praktijk?

We zijn een Social Enterprise waarbij we ondernemen met een maatschappelijke missie. Impact is belangrijker dan winst maken. Ik denk dat we zeer lokaal betrokken zijn en daarop onze partners uitkiezen die dat ook zijn. We kennen alle directies al jaren persoonlijk (soms zijn het oud collega's) dus de lijntjes zijn kort. We willen voorkomen dat jij als reiziger een nummertje bent. Naast het feit dat we onze klanten een gratis WakaWaka oplader en zaklamp op zonne-energie geven (t.w.v. €69) steunen onze partners ook lokale duurzame initiatieven met als uitgangspunt een duurzame ontwikkeling van Afrika. Daarnaast hebben we er zelf jaren gewoond (mijn man is in Zimbabwe geboren en getogen) waardoor we een gigantische kennis hebben. Wij zijn geen doorsnee reisadviseuse die misschien 3 keer een rondreis heeft gemaakt en kunnen met recht zeggen dat we Afrika experts zijn!

African Travels
African Travels

Welke rondreis van jullie zou je onze lezers willen aanraden?

Ik ben een fan van de 73 daagse reis (Absolute safari) vanuit Nairobi via Oeganda naar Kaapstad. Een ontzettend mooie reis met volop afwisseling van wildlife, strand en cultuur. Tijdens deze reis zal je heel mooi het verschil kunnen ervaren tussen Zuidelijke Afrika en Oost-Afrika.
Daarnaast ben ik fan van onze kleine accommodatie groepsreizen. Je slaapt in een comfortabel bed op de mooiste locaties te midden van nationale parken en betaalt daar nauwelijks meer voor. Optimaal genieten!

Wat is het meest mooie moment dat je hebt meegemaakt bij African Travels?

Het mooiste aan African Travels vind ik eigenlijk dat we het zelf aan de wieg hebben gestaan. Het is een bedrijf dat we zelf zijn gestart en binnen 5 jaar hebben opgebouwd naar een steeds bekendere naam in de reiswereld. Het harde werken en de vele overuren beginnen eindelijk hun vruchten af te werpen en daar ben ik mega trots op! En in 2015 stond ik als powervrouw in de viva400 lijst van wereldverbeteraars!

Geweldig zeg! Waar ligt nu dan nog een uitdaging voor je?

Een plekje veroveren tussen de grote namen en duidelijk maken dat wij de enige expert zijn op het gebied van rondreizen naar Afrika. Een Djoser of Sawadee dekt de hele wereld, wij alleen één continent.

Namibië, African Travels
Namibië, African Travels

En over 5 jaar?

We hoeven niet perse veel groter te zijn (want dat gaat misschien ten koste van de persoonlijke service) maar hopelijk kunnen we tegen die tijd al onze reizigers vervoeren in safarivoertuigen op zonne-energie!

Bedankt Marijnke voor dit leuke interview! We wensen jullie veel succes met African Travels! Wil jij ook (verantwoord) op reis naar Afrika? Neem dan eens een kijkje op de website van African Travels.

Meer blogs over African Travels

Beoordelingen van African Travels

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.8
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.3
Prijs / Kwaliteit
9.2
Algemeen
9.4