Home
Blog
Algemeen
8x Redenen waarom reizen met zijn tweeën veel leuker is dan alleen

8x Redenen waarom reizen met zijn tweeën veel leuker is dan alleen

3 minuten leestijd
8x Redenen waarom reizen met zijn tweeën veel leuker is dan alleen

We zijn echt de laatste die een soloreis afraden. Superleuk en leerzaam! Maar stiekem is samen reizen met je beste vriend of geliefde toch ook wel héél erg fijn(er).

De meeste mensen reizen eerst eens samen met een goede vriend of als stelletje voordat ze de stap durven te zetten naar een reis alleen. Soloreizen is immers best spannend en het is stiekem wel geruststellend als je dan al een beetje weet ‘hoe reizen werkt’. Maar heb je zowel in je eentje als samen gereisd, dan ben je er misschien achtergekomen dat jouw voorkeur toch echt níet uitgaat naar reizen in je uppie. Er zijn ook mensen die überhaupt geen behoefte hebben aan een soloreis. Daarom hier een pleidooi waarom reizen met z’n tweeën ook heel leuk - zo niet veel leuker is dan alleen. Heb je meteen wat argumenten als iemand je probeert te overtuigen van een soloreis!

1. Je hebt iemand voor de voorpret

Als je samen een reis hebt geboekt – of dat nou met je partner of met een vriend(in) is – het het superleuk om daar met z’n tweeën over te fantaseren. Of misschien deden jullie dat zelfs al voor het boeken. Samen de bestemming bedenken, de vliegtickets uitzoeken en boeken, de route uitstippelen, de leukste bezienswaardigheden, must-do’s en fijne accommodaties checken

travel planning
travel planning

2. Je hebt een maatje in het vliegtuig

Sowieso fijn dat jij tijdens de vlucht lekker naast een goede bekende zit. Want je weet nooit wie anders je buurman of buurvrouw was geworden. Dikke mensen, stinkende mensen, mensen die de oren van je kop lullen, huilende kinderen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Knijp maar in je handjes met zo’n gezellige, frisse reisgenoot naast je. Al is het alleen maar om tegenaan in slaap te vallen of naar elkaar te kunnen kijken tijdens turbulentie…

3. Je bent veiliger dan alleen

Als soloreiziger ben je toch kwetsbaarder dan samen. Mensen die alleen reizen vallen waarschijnlijk sneller ten prooi aan oplichters en criminelen. Beroofd? Dan is het toch fijn als één van jullie in ieder geval nog wél geld heeft.

airport bali
airport bali

4. Je wordt minder lastig gevallen 

Voor de vrouwen onder ons: wie wel eens alleen heeft gereisd weet dat je als vrouwelijke soloreiziger makkelijk wordt lastig gevallen door bepaalde mannen. Die voelen geen drempel om een meisje alleen aan te spreken, als het daar bij blijft. Toch fijn als jij lekker met je reismaatje over straat kan in plaats van in je uppie!

5. Je bespaart vaak kosten

Let’s be honest: reizen is in je eentje gewoon relatief duurder. Met z’n tweeën kun je namelijk – logischerwijs – alle kosten delen, en daar vallen ook kosten onder die je anders in je eentje had moeten maken. Een privékamer? Goedkoper met z’n twee. Scooter huren? Je reismaatje gaat gewoon achterop voor dezelfde prijs. Taxi? Idem dito.

hiking together
hiking together

6. Je kan je gerechten delen

Dit is misschien wel de belangrijkste reden (muhahaha). Met z’n tweeën kun je twee (of drie) gerechten bestellen en al het eten delen. Hierdoor kun je méér proeven! En dat is zeker in Azië (of Spanje – lang leve de tapas) zeer de moeite waard. Want je wilt alles op de kaart bestellen maar hebt maar één maag.

7. Diepgaande relatie vs. oppervlakkigheid

Als soloreiziger ben je natuurlijk zelden écht alleen. Je ontmoet veel mensen met wie je een praatje maakt en de mooiste avonturen beleeft. Maar soms heb je behoefte aan een echt diep gesprek met iemand die jou kent. Geen oppervlakkige backpackerspraat, maar herinneringen ophalen, serieuze gesprekken voeren over dingen die thuis gebeuren, dat werk. En wie denk je dat er voor je zorgt als je voedselvergiftiging hebt of stomdronken van een feestje naar je hostel moet? Jep, niet je nieuwe vrienden, maar je reismaatje van thuis!

thai massage
thai massage

8. Je deelt samen de allermooiste herinneringen en kan die nog elke dag samen ophalen

Als die prachtige droomreis er dan weer op zit, heb je in ieder geval je reistmaatje nog om alle herinneringen weer op te halen. Natuurlijk maak je ook herinneringen als je alleen reist en kun je die ook delen met de mensen die je tijdens het reizen ontmoette, maar elke dag kunnen napraten met je beste vriend, partner of familielid is toch net even leuker. Lang leve reizen met z’n twee!

Meer blogs